Ποιοι είμαστε
Αρχική Ζεσταίνεται το λάπτοπ σου; κλείσε το, να κρυώσει.ΔΙΑΦΟΡΑ

Ζεσταίνεται το λάπτοπ σου; κλείσε το, να κρυώσει.

1 Σεπ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 11 έτη.

Επειδή τα πράγματα έχουν μπερδευτεί λίγο με την ανάρτηση Χωρίς σχόλια Νο13, ίσος γιατί είναι χωρίς σχόλια, να τα ξεκαθαρίσουμε. 
Αρκετές φορές στο blog αναρτούνται διάφορα αστεία, απίστευτα, ή τραγικά για να δείξουμε με τι (κατά τη γνώμη μας χαζομάρες) ασχολούνται διάφορες σελίδες και χρήστες στο internet.
Η ανάρτηση μπήκε γιατί περιγράφει τα αυτονόητα και προτείνει μια λύση, που μόνο λύση δεν είναι. (κλείσε το λάπτοπ για να κρυώσει). Σα να λέμε ζεστάθηκες και δεν έχεις ανεμιστήρα ή air conditioner, άνοιξε το παράθυρο. Μπορούμε να δούμε τα σημεία που υπάρχει η υπογράμμιση. Δεν μπήκε για το πρόγραμμα, που είναι δωρεάν, ούτε για το πρόβλημα της υπερθέρμανσης, που είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα και αιτίες μεγάλων και συχνά ανεπανόρθωτων βλαβών. Στην παρέα μας, τυχαίνει να έχουμε και τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ας διαβάσουμε την άποψη του.

Τα λάπτοπ συχνά έχουν προβλήματα με υψηλές θερμοκρασίες. 

Οι αιτίες μπορεί να είναι: 
1ο Σκόνες, χνούδια και τρίχες, έχουν φράξει την ψύκτρα με αποτέλεσμα να μην περνάει αέρας. (λύση το καθάρισμα της ψύκτρες).
2ο Ξεραμένη θερμοαγώγιμη πάστα που έχει χάσει τις θερμοαγώγιμες ιδιότητές της με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να παραμένει στον επεξεργαστή, chipset, η chip γραφικών.(λύση αντικατάσταση της πάστας και καθάρισμα.) 

3ο Χαλασμένο fan (ανεμηστηράκι). (λύση αντικατάσταση του fan)
Οποιαδήποτε και να είναι η αιτία το λαπτοπ θα πρέπει να πάει για έλεγχο καθάρισμα ή αλλαγή του fan, γιατί θα επανέλθει στη αρχική του κατάσταση με πολύ μικρό κόστος, ενώ σε αντίθετη περίπτωση είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη ή βλάβη με μεγάλο κόστος επισκευής. Με απλά λόγια τα τσιπ πιάνουν τόσο μεγάλη θερμοκρασία που λιώνουν οι κολλήσεις τους πάνω στη μητρική. 

Οι βάσεις, σε ένα λάπτοπ που έχει πρόβλημα θερμοκρασίας, δεν κάνουν σχεδόν τίποτα γιατί κρυώνουν το πλαστικό σασί του λάπτοπ, ενώ μέσα τα τσίπ ψήνονται. 
Προγράμματα που μας δείχνουν τη θερμοκρασία, είναι χρήσιμα γιατί μας ενημερώνουν για τις εσωτερικές θερμοκρασίες, ώστε να καταλάβουμε αν υπάρχει πρόβλημα, όμως η λύση που της ανάρτησης δεν είναι σωστή. Σκεφτείτε ένα αυτοκίνητο με πρόβλημα θερμοκρασίας. Θα πηγαίνατε στο συνεργείο ή θα σταματούσατε κάθε τόσο για ένα τέταρτο; Αν για παράδειγμα έχουμε ένα λάπτοπ με χαλασμένο fan και το αφήσουμε να κρυώσει, δεν καταφέρνουμε τίποτα γιατί η θερμοκρασία θα φτάσει στα ύψη μέσα σε 2-3 λεπτά από τι στιγμή που θα το ανοίξουμε. Η λύση κλείσε το λάπτοπ να κρυώσει όχι μόνο δεν είναι σωστή αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσει βλάβη στο λάπτοπ. Θα προσπαθήσω, να το εξηγήσω με απλά λόγια. Το να ζεσταίνετε ένα τσιπ σε βαθμό τέτοιο που να λιώνουν οι κολλήσεις του και μετά να κρυώνει, θα δημιουργήσει κάποια στιγμή ψυχρή κόλληση λόγο της τήξης – πήξης των κολλήσεων.

Ευχαριστούμε το τεχνικό μας για τις πληροφορίες και ελπίζουμε τώρα να γίναμε κατανοητοί. Δικό μας λάθος που το βάλαμε χωρίς σχόλια, Σας ευχαριστούμε και συγνώμη που σας μπερδέψαμε με την ανάρτηση
Χωρίς σχόλια Νο13

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

 

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.