Παιδάκι πουλάει χαρτομάντιλα και διαβάζει τα μαθήματά του!

0
Την φωτογραφία αυτή την ανάρτησαν δεκάδες site , με ποικίλους σχολιασμούς που βόλευαν είτε την πολιτική τους τοποθέτηση, είτε το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν, ή απλά τον σκοπό τους – πως δηλαδή θα κάνουν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα.


Κάποιοι έγραψαν ότι πρόκειται για παιδί των φαναριών
Κάποιοι για ρομά
Κάποιοι για την εθνικότητά του (Βούλγαρος, Ρουμάνος κτλ)
Κάποιοι για τον τόπο (Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Χαλκίδα κτλ)
Το κάθε άρθρο διανθιζόταν με ότι μπορούσε να κατεβάσει η φαντασία σας ώστε να κάνει την ιστορία δακρύβρεχτη για να την προωθήσουν (κρύο, βροχή, ποιοι φταίνε, ποιες υπηρεσίες δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, συγκλονιστική, συγκινητική  κτλ)
 
 
Η φωτογραφία όμως ούτε τωρινή είναι ούτε έχει σχέση με την Ελλάδα (παρ΄όλο που δεν είναι παράξενο , ούτε απίθανο να συμβεί πλέον). Σε μας εμφανίστηκε σε κάποια site αρχή της χρονιάς (να πιάσουν λίγο παραπάνω ευαισθησία , την ώρα που είμαστε περισσότερο ευάλωτοι και γεμάτοι μ εορταστική ενοχή… )  και τώρα υπάρχει πάλι ένα κύμα αναδημοσιεύσεων μ άλλες λεζάντες.
Βρίσκουμε τη φωτογραφία σε μια ανάρτηση το Φεβρουάριο του 2012 μαζί με άλλες φωτογραφίες, όπως η παραπάνω μ ένα ακόμη παιδάκι (με τα χρώματα στα χαρτομάντιλα να μοιάζουν) αλλά αυτοί ισχυρίζονται  ότι όλες οι φωτογραφίες είναι από την Υεμένη… http://proudyemeni.blogspot.gr/

Αρχές του 2012 βρίσκουμε την ίδια φωτογραφία με την παραπάνω  λεζάντα στο γνωστό χιουμοριστικό site : http://9gag.com/gag/1597790


Μια μέρα νωρίτερα βρίσκουμε άλλο δημοσίευμα που αναφέρει ότι το παιδάκι είναι απο την Αίγυπτο http://thinkingoutsidetheschoolhouse.com/ και πηγή δίνει ένα πολυσύχναστο λογαριασμό στο facebook (αλλά δυστυχώς στην αραβική γλώσσα) : https://www.facebook.com/ElShaheeed στον οποίο όμως εντοπίσαμε κανα δυό  ψεύτικες , προφανώς για πολιτική σκοπιμότητα.
Πολύ κοντά (Τυνησία ) το τοποθετεί  ένα γαλλικό site  http://news.tunistribune.com/
Βρήκα ακόμη για Τουρκία και Μαρόκο. Καλά άλλες φωτογραφίες δεν υπάρχουν ?? όλοι οι αντιγραφείς με μια φωτογραφία θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους? Δυστυχώς αυτό είναι το ιντερνετ σήμερα… μια ζούγκλα…
Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε