Λευκή γυναίκα λιθοβολείται γυμνή μέχρι θανάτου μετά τον βιασμό της στη Νότια Αφρική – Hoax

15
Άλλη μια δημοσιο-γραφική αθλιότητα. Η συνταγή γνωστή και πετυχημένη. Παίρνουμε ένα βίντεο, φανταζόμαστε μια ιστορία και μετά τη σερβίρουμε σαν είδηση.

Διαβάζουμε στο makeleio.gr
Με σχόλια όπως «να πως είναι να ζεις με βάρβαρους, σύντομα και στη χώρα σου», αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το βίντεο που θα παρακολουθήσετε. Θύμα μια λευκή γυναίκα (σύμφωνα με τον τίτλο του βίντεο)  η οποία, όπως αναφέρει στην σελίδα όπου και αναρτήθηκε, πρώτα βιάστηκε και έπειτα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου! Το περιστατικό συνέβη στη Νότια Αφρική ωστόσο δεν είδαμε καμία οργάνωση να το κατακρίνει μέχρι στιγμής! Τα τέρατα την κλωτσάνε, της πετάνε πέτρες και κομμάτια από μάρμαρο και την σκοτώνουν μπροστά στα αδιάφορα μάτια των περαστικών! Δείτε το με προσοχή. Περιλαμβάνει πολύ σκληρές σκηνές για … γερά στομάχια.

Τη είδηση την άρπαξαν, και την αναπαρήγαγαν όλα τα γνωστά blogs και ειδησιο-γραφικές σελίδες, όπως για παράδειγμα, τα αττικά νέα της δημοσιογράφου, Πόπη Σουφλή.

Ανάλυση:
Η γυναίκα δεν είναι γυναίκα αλλά ένας 25χρονος Σομαλός άντρας και τα όσα περί βιασμού, λέει η είδηση, είναι μπούρδες. Ο άντρας δολοφονήθηκε, στη Νότιο Αφρική, μια χώρα που τη μαστίζει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, και είναι ένα περιστατικό από τις πολλές επιθέσεις, που δέχονται οι Σομαλοί στη Νότιο Αφρική.
http://www.henrileriche.com/2013/06/03/south-africa-somali-resident-being-stoned-to-death-by-xenophobic-mob-graphics/
http://www.aljazeera.com/news/africa/2013/06/2013638213294187.html
Η αναφορά ότι «δεν είδαμε καμία οργάνωση να το κατακρίνει μέχρι στιγμής«, δεν μας εντυπωσιάζει. Εδώ δεν είδατε ότι είναι άντρας, τις κατακραυγές θα δείτε;
http://www.thesouthafrican.com/news/somalis-protest-in-london-against-murder-of-somalis-in-south-africa.htm
http://www.myfoxtwincities.com/story/22534035/somali-xenophobia-violence-in-south-africa
http://www.hiiraan.com/news4/2013/Jun/29745/somalis_in_south_africa_call_for_end_to_killings_against_them.aspx

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε