Ποιοι είμαστε
Αρχική Πίθηκος πήρε το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί!HOAXES FAKE NEWS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πίθηκος πήρε το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί!

23 Δεκ
2013

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.
Το defencenet.gr ξαναχτύπησε και μας παρουσιάζει ένα φτιαχτό βίντεο για πραγματικό. Σε αυτό το βίντεο μια ομάδα στρατιωτών δίνουν σε ένα χιμπατζή ένα ΑΚ47 (Καλάσνικοφ) και αυτός πυροβολεί προς το μέρος τους. Δείτε ΕΔΩ

Καλό το παραμύθι αλλά στο defencenet κάνανε ένα λαθάκι. Το βίντεο γράφει 20th Century Fox Research Library, και φυσικά είναι φτιαχτό. Φυσικά, την είδηση, αναπαρήγαγαν διάφορες σελίδες και blogs. 

Στο youtube υπάρχει το ίδιο βίντεο, που όμως η εικόνα είναι κομμένη στο κάτω μέρος για να μην φαίνεται το “20th Century Fox Research Library”. Το defencenet θα πρέπει να μας θεωρεί εντελώς ηλίθιους, γιατί δεν χρησιμοποίησε το κουτσουρεμένο βίντεο.

Το βίντεο αυτό, αλλά και ένα ακόμη που εμφανίζει ένα χιμπατζή με μια ματσέτα … είναι μια προσπάθεια να διαφημίσουν την ταινία Rise of the Planet of the Apes.

Μια που πιάσαμε όμως αυτό το θέμα, ας δούμε από πού μπορούμε να καταλάβουμε, ότι το βίντεο είναι φτιαχτό.

1ο. Αν ο χιμπατζής πυροβολούσε κατά λάθος, τότε θα φοβόταν από το θόρυβο της εκπυρσοκρότησης, θα πετούσε το ΑΚ47 κάτω και θα το έβαζε στα πόδια.
2ο. Αυτός που τραβάει με την κάμερα είναι πίσω από το χιμπατζή και όταν ο χιμπατζής πυροβολεί δεν τρέχει αν του πάρει το ΑΚ47από πίσω, αλλά συνεχίζει να τραβάει με την κάμερα.
3ο. Στο βίντεο δεν υπάρχουν κάλυκες που λογικά θα εκσφενδονίζονταν από το ΑΚ47
4ο. Ο ήχος δεν είναι από ΑΚ47.
5ο. Οι σφαίρες που χτυπούν στο έδαφος εκτινάσσουν πολύ λίγο χώμα.

Ας δούμε 2 βίντεο με πραγματικά ΑΚ47 για να καταλάβουμε τη διαφορά στον ήχο και στο πόσο χώμα εκτινάσσουν οι σφαίρες.
http://www.youtube.com/watch?v=aSuAPjw2Jgw
http://www.youtube.com/watch?v=j8U0bZ-hBis

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Αν ναι, και θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας, τις απάτες και τα ψέματα του ιντερνετ, γρήγορα και εύκολα, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook (ΕΔΩ) και ενισχύστε μας πατώντας Like (μου αρέσει).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους φίλους σας στο facebook για αυτό το άρθρο. Συμβάλουμε όλοι στην ενημέρωση των συνανθρώπων μας, από τις απάτες και τα ψέματα, κοινοποιώντας τα, και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε σωστά το internet.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.