Ποιοι είμαστε
Αρχική Κάτι συμβαίνει με τη σελήνη;Αστρονομία την έχετε ακουστά;HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Κάτι συμβαίνει με τη σελήνη;Αστρονομία την έχετε ακουστά;

2 Ιου
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Άρχισε να κυκλοφορεί σε διάφορα μπλογκς ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με τη σελήνη και έχει αλλάξει η τροχιά της τις τελευταίες μέρες,κάποιοι την συνδέουν και με σεισμούς ή την ύπαρξη κάποιου μεγάλου ουράνιου σώματος που της αλλάζει την τροχιά και μάλιστα λένε ότι το πρόβλημα της μετατόπισης της σελήνης είναι μόνιμο..
Δείτε ΕΔΩ

Προφανώς δεν έχουν διαβάσει καν τα στοιχειώδη της αστρονομίας.Ίσως το μόνο πρόβλημα και μάλιστα φαίνεται να είναι και μόνιμο βρίσκεται σε τροχιά μέσα στο κρανίο των συνωμοσιολόγων.

Ας επιχειρήσω να αναλύσω απλά το τι συμβαίνει στη σελήνη δίχως να κάνω αναφορά σε μοίρες κλπ και σας μπερδέψω περισσότερο.

Μεταξύ μιας μεγάλης σεληνιακής στασιμότητας και μιας άλλης μεσολαβεί ένα διάστημα 18,6 ετών,το ύψος του φεγγαριού αλλάζει σταδιακά και για αυτό τον λόγο παρατηρείται αυτή η απόκλιση όπου μέσα σε 9 χρόνια και κάτι μήνες ξαναγυρνάει στην αρχική του κατάσταση και στην επόμενη μεγάλη σεληνιακή στασιμότητα.

Λέγοντας σεληνιακή στασιμότητα μη νομίζετε ότι το φεγγάρι στέκεται ακίνητο,έτσι ονομάζεται αυτή η φάση της τροχιάς της σελήνης και όχι δεν προκαλείται επειδή η σελήνη είναι διαστημόπλοιο..

Αυτό που συμβαίνει στη σελήνη αυτή την στιγμή είναι απολύτως φυσιολογικό και συμβαίνει από τότε που δημιουργήθηκε.H επόμενη μικρή σεληνιακή στασιμότητα θα συμβεί το 2015 και η επόμενη μεγάλη ηλιακή στασιμότητα το 2025 όπως βλέπετε παρακάτω…

                                                  Times of lunar standstill
                                            major standstill minor standstill
                                                 May 1988 February 1997
                                                 June 2006 October 2015
                                                 April 2025 March 2034
                                             September 2043 March 2053

                                     
http://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_standstill      

Η αστρονομία αφυπνισμένοι συνωμοσιολόγοι φίλοι μου είναι μια όμορφη επιστήμη,μελετήστε την θα εκπλαγείτε..

ΚΡΥΠΤΕΙΑ



Αρθρογράφος - Ερευνητής