Ποιοι είμαστε
Αρχική Η σωματική ευκαψία του κεκοιμημένου γέροντα Γεωργίου ΚαψάνηHOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Η σωματική ευκαψία του κεκοιμημένου γέροντα Γεωργίου Καψάνη

17 Ιου
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Ακόμα ένα άρθρο από το κόσμο της θρησκείας όπου μια φυσική διαδικασία,αυτή της πτωματικής ακαμψίας, παρουσιάζεται για θαύμα.Δεν θα βάλω φωτογραφίες από την σωρό του μοναχού,μπορείτε να τις δείτε άλλωστε στα άρθρα που καπηλεύτηκαν το γεγονός αυτό και κυκλοφορούν με τίτλο…

Η σωματική ευκαψία του κεκοιμημένου γέροντα Γεωργίου Καψάνη

Ας δούμε τι ισχυρίζεται το άρθρο…

Το χέρι του Γέροντος. Η ευκαμψία του σώματος των μοναχών είναι ένα σημάδι που δείχνει την υπέρβαση των φυσικών νόμων από τους πνευματικούς νόμους.Ιδού και το χέρι του μακαριστού γέροντα Γεωργίου Καψάνη που εκοιμήθη την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα και ετάφη την περασμένη Δευτέρα στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου του Αγίου Ορους.

Τα λείψανα είναι ευλύγιστα και ελαστικά είναι σωσμένες αυτές οι ψυχές, θα αναρωτηθεί κάποιος. Ο καθένας μπορεί να ειπεί οτι, το σημείο αυτό δόθηκε στους δούλους του Κυρίου, στους οποίους υποσχέθηκε τόσες δωρεές: ” Εκατονταπλάσιο μισθό θα λάβουν και την αιώνια ζωή θα κληρονομήσουν”. Κανείς να μην αμφιβάλλει, οτι ο Χριστός θα δείξει όλη Του την εύνοια, όλη την ευσπλαχνία και συγκατάβαση για τις ανθρώπινες αδυναμίες τους και θα τους ελεήσει, αξιώνοντας τους στην ουράνια Μακαριότητα, όπως σαφέστερα βεβαιώνει και ο Ευαγγελιστής Λουκάς. 

Ίσως να βρεθούν μερικοί, οι οποίοι να αμφιβάλουν για το εξαιρετικό αυτό θαύμα. Αλλά αυτοί, ας παρατηρήσουν το λείψανο οποιουδήποτε μεγαλόσχημου Μοναχού και τότε θα βεβαιωθούν, όταν το δουν ευλύγιστο και ελαστικό μέχρι ακόμη και την ώρα της ταφής του, ιδιαίτερα δε επτά ώρες από το θάνατο.
Το σώμα είναι νεκρό, αλλά δεν έχει την ακαμψία (καμία κίνηση) του θανάτου. Χέρια και πόδια λυγίζουν και απλώνονται. Στα πτώματα των άλλων ανθρώπων, η ευλυγισία έρχεται έπειτα από επτά ώρες, διότι τότε αρχίζει το στάδιο της σήψεως ( αποσύνθεσης).
Όποιος απιστεί, δεν έχει παρά να ερευνήσει και θα διαπιστώσει την ακρίβεια του θαυμαστού αυτού φαινομένου. Ελπίζουμε, οτι βλέποντας το θαύμα, θα παύσει να δυσπιστεί και θα γίνει πιστός.

                                      ………………………………………………

Ο γέροντας λοιπόν εκοιμήθη τα ξημερώματα Κυριακής και η ταφή έγινε  Δευτέρα,δηλαδή πέραν των 24 ωρών.

Ας δούμε λίγα λόγια για τη πτωματική ακαμψία από τη σελίδα του Ασκληπιακού Πάρκου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=243

Η πτωματική ακαμψία εμφανίζεται σε 4-5 ώρες, επιτείνεται και ολοκληρώνεται σε 12 ώρες. Διατηρείται σε ακμή άλλες 6-8 ώρες και τέλος, σταδιακά, «λύνεται»

Κανένα θαύμα δεν υπάρχει λοιπόν.

Ας με συγχωρέσει ο Ύψιστος που δεν βλέπω το θαύμα,αλλά και αν δεν με συγχωρέσει δεν πειράζει,ίσως να μην περιλαμβάνει τη συγχώρεση μου στο Θεϊκό Σχέδιο που έχει καταστρώσει από την αρχή του κόσμου και δεν σκοπεύω να του το χαλάσω…

ΚΡΥΠΤΕΙΑ 

Αρθρογράφος - Ερευνητής