Ποιοι είμαστε
Αρχική Μεγάλα πειράματα από το H.A.A.R.P. και στην ΕλλάδαΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Μεγάλα πειράματα από το H.A.A.R.P. και στην Ελλάδα

2 Ιου
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Η αποφένια είναι η αυθόρμητη αντίληψη συσχετίσεων και νοημάτων γεγονότων άσχετων μεταξύ τους. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον K. Conrad το 1958 [1]. Ένα παράδειγμα του συγκεκριμένου φαινομένου της ανθρώπινης νόησης είναι και το άρθρο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο καθώς και σε πολλές άλλες αναφορές σε σχετικά ιστολόγια. Εκεί φυσικά φαινόμενα που έχουν εξηγηθεί μέσω της επιστημονικής μεθόδου για δεκαετίες τώρα παρουσιάζονται ως ανεξήγητα ή μυστήρια και συνδέονται αυθαίρετα με ανυπόστατες θεωρίες συνομωσίας ως τεκμήρια για την επαλήθευσή τους ή την ενίσχυση της πίστης.

Ας δούμε όμως συγκεκριμένα τι λέει το άρθρο

Μετά από δυο μέρες χημικών αεροψεκασμών 22/23-6-2013 σε όλη την Ελλάδα και κυρίως πάνω από την Αττική εμφανίζονται διάσπαρτα ουράνια τόξα χωρίς να υπάρχει ούτε μια σταγόνα βροχής.. 

Παρόμοιο συμβάν έχει επαναληφθεί πάρα πολλές φορές παγκοσμίως μετά την λειτουργία του προγράμματος HAARP να εμφανίζονται ιριδίζον χρώματα στον ουρανό χωρίς να υπάρχει ούτε μια σταγόνα βροχής.. 

Μετά την εμφάνιση τους έχουν καταγραφεί καταστροφές , πλημμύρες ,σεισμοί , πόλεμοι ..κλπ.. μέχρι και παράξενα ¨ανεξήγητα¨ γεγονότα στον κόσμο κάποιοι μιλούν ακόμα και για πύλες ·

 

Στη συνέχεια παρουσιάζει πλειάδες από υπέροχες φωτογραφίες του αττικού ουρανού συμπεριλαμβανομένου του ανεξήγητου (για τον αρθρογράφο) και κατά τα άλλα πλήρως κατανοητού οπτικού φαινομένου CircumzenithalArc ενώ στο τέλος υπάρχουν και δύο φωτογραφίες με SunDogs (διπλό ήλιο) φαινόμενο επίσης εξηγημένο και μάλιστα συσχετισμένο με το πρώτο.

Circumzenithal Arc στον αττικό ουρανό

Ένα πανέμορφο Sun-Dog επίσης στον αττικό ουρανό

Αυτό που πρέπει να παραδεχτώ είναι ότι πρόκειται για θαυμάσιες φωτογραφίες από σχετικά δύσκολα θέματα.

Για το HAARP δεν πρόκειται να γράψω τώρα, είναι κάτι με το οποίο έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν να εξηγήσω τι είναι, τι κάνει και για πιο λόγο δεν μπορεί να συσχετιστεί με οποιοδήποτε ατμοσφαιρικό οπτικό ή μετεωρολογικό φαινόμενο, πόσο μάλλον τεκτονικό ή ακόμα και κοινωνικό (πχ πόλεμος).

Αυτό που θα κάνω με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια θα εξηγήσω τι φωτογραφίζει ο φίλτατος “ερευνητής” και αρθρογράφος.

Circumzenithal Arc

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά οπτικά φαινόμενα της ατμόσφαιρας το οποίο δημιουργείτε όταν ο ήλιος βρίσκεται χαμηλά και προβάλλεται στο ζενίθ του ουρανού.

Το τόξο  παράγεται από οριζόντια προσανατολισμένους κρυστάλλους πάγου, τα ίδια κρύσταλλα που σχηματίζουν τα Sundogs[2].

Οι κάθετες ακτίνες του ήλιου μπαίνουν στην άνω οριζόντια έδρα και φεύγουν μέσα από μια κάθετη του κρύσταλλου .

Η διάθλαση των ακτινών μέσω εδρών κεκλιμένων κατά 90 ° παράγει πολύ καθαρά και καλά διαχωρισμένα πρισματικά χρώματα. Τα χρώματα του circumzenithal arc είναι καθαρότερα από εκείνα του ουράνιου τόξου και προβάλονται πάνω σε σύννεφα τύπου cirrus.

Sun Dogs

Τα sun dogs ή διπλοί ήλιοι εμφανίζονται σαν δύο φωτεινές ιριδίζουσες περιοχές αριστερά και δεξιά από τον ήλιο με το κόκκινο χρώμα προς αυτόν. Ο μηχανισμός δημιουργίας τους είναι ο ίδιος που δημιουργεί το Circumzenithal arc και γι αυτό αν οι συνθήκες το επιτρέπουν εμφανίζονται και τα δύο συγχρόνως. Είναι το πιο κοινό οπτικό φαινόμενο της ατμόσφαιρας και εμφανίζεται όλο το χρόνο με διαφορετικές εντάσεις. Στην Ευρώπη δύναται να εμφανίζεται κατα μέσω όρο δύο φορές την εβδομάδα[2].

Στη παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε μία εξομοίωση των δακτυλίων αυτών

Εξομοίωση SunDogs και Circumzeithal arc

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις νέους ανθρώπους να πέφτουν θύματα αυτών των ηλιθιωτήτων και να παρεξηγούν την ομορφιά της φύσης και του ουρανού συσχετίζοντάς την με αρλούμπες. Δυστυχώς γι αυτούς αυτή η ηλιθιότητα δεν μπορεί ν’ αφαιρέσει το μεγαλείο της φύσης και της επιστήμης. Για όσους ενδιαφέρονται για επιπλέον πληροφόρηση γι’αυτα τα φαινόμενα και πολλά άλλα υπάρχει ο ιστοτόπος http://www.atoptics.co.uk/ ο οποίος έχει εκτενές περιεχόμενο.

Αρθρογράφος - Ερευνητής