Ποιοι είμαστε
Αρχική Καταρρίπτεται-Ξεκίνησε η αλλαγή της Ελληνικής σημαίας – Καταργούν το σταυρόHOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Καταρρίπτεται-Ξεκίνησε η αλλαγή της Ελληνικής σημαίας – Καταργούν το σταυρό

23 Αυγ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 10 έτη.

Χωρίς τίτλο

 

Είναι ένα άρθρο που γεννά απορίες,η πρώτη είναι ποιος πολιτικός σχηματισμός ή πολιτική περσόνα θα τολμήσει να πάρει μια τέτοια απόφαση ακόμα και αν κάνει δήλωση στη τηλεόραση το 2000 όπως θα δείτε στο άρθρο το οποίο δεν θα το αναπαράγω και μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ (απλά διαλέξτε εσείς το ιστολόγιο).

Δεύτερον πόσο εύκολα γίνονται πιστευτά τα όσα ανυπόστατα γράφονται σε αυτό το άρθρο και αναπαράγεται κατά κόρον.

Η δεύτερη απορία έχει και την εξήγηση της βέβαια μιας και έγκειται στα ευρύτερα πλαίσια της πεποίθησης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα κακό πράγμα και σαν κακό πράγμα που είναι  θέλει να βγάλει και τον σταυρό από τη σημαία της χώρας μας και όχι μόνο της δικής μας αλλά και της Μ.Βρετανίας,της Σουηδίας,της Φινλανδίας και γενικά όσων χωρών-μελών της έχουν για έμβλημα τον σταυρό.

Στο άρθρο,μεταξύ άλλων,κάνουν λόγο για το ότι κατά τη διάρκεια αποκαλυπτηρίων ενός αγάλματος δεν χρησιμοποιήθηκε η ελληνική σημαία αλλά ένα ύφασμα με τα εθνικά χρώματα δίχως το σταυρό.

Όμως σύμφωνα με τον κανονισμό σε περιπτώσεις αποκαλυπτηρίων αγάλματος ή προτομής δεν χρησιμοποιείται η σημαία αλλά ύφασμα στα εθνικά χρώματα.

http://old.law.uoa.gr/crime-research/simaia.pdf

Χωρίς τίτλοΒλέπουμε στο κανονισμό πως εκτός της απαγόρευσης της κάλυψης των αγαλμάτων με σημαία απαγορεύεται επίσης να έχει επάνω οποιαδήποτε παράσταση ή διακριτικό και απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς.

Έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να βγάλουν το σταυρό από τη σημαία οι χώρες που τον χρησιμοποιούν σαν σύμβολο;

Όχι και πάλι όχι,αντιθέτως ενισχύει το δικαίωμα στην έκφραση και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Το 2011 λαμβάνεται η τελική απόφαση  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου η κυρία Lautsi  αρχικά καταφέρθηκε εναντίον σχολικού συμβουλίου στη Πάντοβα για την παρουσία του εσταυρωμένου στις σχολικές αίθουσες και εν συνεχεία εναντίον της Ιταλίας,το 2009 η πρώτη απόφαση είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Ιταλία καθώς αποφάνθηκαν πως όντως υπήρχε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τελική απόφαση όμως στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα ήταν πως ο σταυρός δεν παραβίαζε το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και οι σταυροί στις αίθουσες είναι παθητικά σύμβολα που δεν μπορούν να ασκήσουν επιρροή στους μαθητές και κατήχηση.Η Ιταλία στηρίχτηκε στο γεγονός πως ο σταυρός είναι αναπόσπαστο μέρος των πολιτικών αξιών του ιταλικού συντάγματος.

Ένας εκ των δικαστών δήλωσε το εξής..

Ως Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να υποφέρουμε από ιστορικό Αλτσχάιμερ.Δεν έχουμε δικαίωμα να αγνοήσουμε την πολιτιστική ροή ενός έθνους μέσα στο χρόνο.Κανένα δικαστήριο δεν πρέπει να κληθεί να χρεοκοπήσει  αιώνες παράδοσης.Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να κλέψει μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιταλών.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lautsi_v._Italy

http://hellenicleaders.com/blog/dont-worry-the-greek-flag-is-safe/#.U_j_QcV_uHh

Το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου λέει…

1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία μεταβολής του θρησκεύματος ή της πεποίθησης, καθώς και την ελευθερία της εκδήλωσης, ατομικά ή συλλογικά, δημόσια ή ιδιωτικά, του θρησκεύματος ή των πεποιθήσεων, της λατρείας, της διδασκαλίας, της ενάσκησης και της παρακολούθησης θρησκευτικών καθηκόντων και τελετουργιών.

2. Η ελευθερία της εκδήλωσης του θρησκεύματος ή των πεποιθήσεων υπόκειται μόνο στους περιορισμούς που προβλέπονται από το νόμο και είναι αναγκαίοι σε μια δημοκρατική κοινωνία, για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, την προστασία της δημόσιας τάξης, της υγείας ή των ηθών, ή για την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών των άλλων.

http://hrconvention.wordpress.com/

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω μην ανησυχείτε,η ελληνική σημαία είναι ασφαλής,βασικά όχι μόνο η ελληνική σημαία αλλά όλες οι σημαίες των χωρών που χρησιμοποιούν το σταυρό σαν αντανάκλαση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

ΚΡΥΠΤΕΙΑ

ΥΓ. Ευχαριστώ τον Γιώργο,φίλο αναγνώστη της σελίδας, για τις πληροφορίες που μας έστειλε και με γλίτωσε από πολύ ψάξιμο.

 

 

Αρθρογράφος - Ερευνητής