Καταρρίπτεται-ΣΟΚ!!!ΑΜΦΙΠΟΛΗ!!!Ο ΤΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΗΓΕΤΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!!!ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ JAMES ROMM!!!

8

Χωρίς τίτλο

 

Ανοίγοντας πριν λίγη ώρα το facebook μετά από μια χθεσινοβραδινή κραιπάλη ένα σοκ ομολογώ το έπαθα όταν είδα το παρακάτω άρθρο να το έχουν κοινοποιήσει κάποιοι φίλοι με ανάλογα σχόλια υπερηφάνειας για τον Μέγα Αλέξανδρο και την επιβλητικότητα και το μεγαλείο της κατασκευής του τάφου στην Αμφίπολη λες και τον έφτιαξαν οι ίδιοι ή λες και πήραν οι ίδιοι μέρος στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή μπορεί και να νομίζουν ότι είναι ο ίδιος ο Αλέξανδρος,προφανώς έμειναν μόνο στο τίτλο του άρθρου  ο οποίος απέχει πολύ από τον τίτλο του ξενόγλωσσου άρθρου που ανέβηκε στην ιστοσελίδα Daily Beast..

Ας δούμε τι λέει το άρθρο το οποίο και αναπαράγεται στο διαδίκτυο.

Ο αμερικανικός διαδικτυακός τόπος «Τhe Daily Beast», φιλοξενεί άρθρο του καθηγητή κλασικών σπουδών στο Bard College, James Romm, ο οποίος παράλληλα είναι ο συγγραφέας του βιβλίο βιβλίου «Το φάντασμα του θρόνου: Ο θάνατος του Μ. Αλεξάνδρου και ο πόλεμος για το στέμμα και την αυτοκρατορία».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «για τους αρχαιολόγους σε όλο τον κόσμο η ανακάλυψη του τάφου του μεγάλου στρατηλάτη ήταν και παραμένει να είναι η βασική αιτία για να χάσουν τον ύπνο τους.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν η Αμφίπολη είναι το κέντρο όλης της κοινότητας των αρχαιολόγων. Άλλωστε η περιοχή κατακτήθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. από τον Φίλιππο, τον πατέρα του Αλέξανδρου, και ήταν το προπύργιο της τεράστιας μακεδονικής αυτοκρατορίας.

Το κυκλικό σχήμα της κατασκευής, το τεράστιο μέγεθος της και το κτίσμα κάτω από τον λόφο τα ονομάσαμε τάφο, καθώς δεν βρήκαμε κάποια καλύτερη λέξη που να τα χαρακτηρίζουν.

Τα στρογγυλά κτήρια, τα οποία σπάνιζαν στην αρχαιότητα, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν για βασιλικές ταφές. Αλλά κανείς άλλος από τους τάφους που γνωρίζουμε δεν πλησιάζει την κλίμακα του συγκεκριμένου, με 500 μέτρα περιφέρεια (μισή φορά μεγαλύτερη από αυτή του Stonehenge) και να περιτοιχίζεται από έναν εκπληκτικής κατασκευής μαρμάρινο τοίχο.

Στην κορυφή του κτηρίου βρισκόταν ένα πέτρινο λιοντάρι, το οποίο εδώ και πολύ καιρό είχε απομακρυνθεί από τη θέση του- σημάδι ότι ο τάφος «φιλοξενούσε» έναν στρατηλάτη ή κάποιον ηγεμόνα.

Η ανάλυση της δομής των πετρωμάτων του λιονταριού έδειξε πως ανήκει στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα, δεκαετίες ακριβώς μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου».

Όπως σημειώνει ο Romm , «μόνο ο Αλέξανδρος θα μπορούσε να αξίζει ένα τόσο τεράστιο και δαπανηρό χώρο τελευταίας ανάπαυσης.Βέβαια είναι γνωστή η ιστορία ότι τα λείψανα του Αλέξανδρου εκπλάπησαν από τον Πτολεμαίο, τον Μακεδόνα ηγεμόνα της Αιγύπτου και ότι αυτά ενταφιάστηκαν στην Αλεξάνδρεια.

Εκτός και αν είναι αληθινός ο αρχαίος μύθος ότι στην πραγματικότητα ο Πτολεμαίος αντικατέστησε το σώμα του Αλέξανδρου με κάποιο άλλο».

Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός αναφερόμενος στα ευρήματα της Βεργίνας, όπου η έλλειψη επιγραφών στο εκεί ταφικό μνημείο συνεχίζει ακόμα και σήμερα να «πονοκεφαλιάζει» μερίδα των αρχαιολόγων, αφήνει ανοικτά και κάποια άλλα ενδεχόμενα για την ανασκαφή της Αμφίπολης.

Καθώς το ζήτημα έχει γίνει διεθνές, πολλές απόψεις έχουν ακουστεί αναφορικά με το ποιόν ή ποιους μπορεί να περιέχει ο τάφος.

«Πολλοί έχουνε εστιάσει στους διαδόχους του Αλέξανδρου, τους στρατηγούς του που μοιράστηκαν την αυτοκρατορία του. Ο Κάσσανδρος και ο Λυσίμαχος είναι από τα επικρατέστερα ονόματα. Η μητέρα του Ολυμπιάδα, είναι μια ακόμα υποψήφια, αλλά καθώς την εκτέλεσαν το 317 π.Χ., φαντάζει απίθανο να την έθαψαν με τόση μεγαλοπρέπεια.

Μένει η Ρωξάνη, η σύζυγος του Αλέξανδρου, γνωστή για την ομορφιά της η οποία δηλητηριάστηκε στην Αμφίπολη από τον Κάσσανδρο. Το πτώμα της στάλθηκε για ταφή στη Βεργίνα, αλλά ο τάφος της δεν έχει ανακαλυφθεί».

Ο James Romm συνεχίζει λέγοντας ότι, «στον τάφο της Αμφίπολης μπορεί να βρεθούν τα οστά εκατοντάδων ατόμων ή και κανενός. Και αυτό γιατί υπάρχουν κάποιες εικασίες που θέλουν τον τύμβο να είναι ένα μνημείο για τους στρατιώτες του Αλέξανδρου που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της 13χρονης εκστρατείας του στην Ασία.

Αυτή η θεωρία θα εξηγούσε τον μαρμάρινο λέοντα που κάποτε κοσμούσε την κορυφή του οικοδομήματος. Κατά κάποιους άλλους θα μπορούσε να είναι ένα κενοτάφιο, το οποίο κατασκευάστηκε για να «φιλοξενήσει» τον Αλέξανδρο, αλλά παρέμεινε άδειο καθώς ο Πτολεμαίος έκλεψε τη σορό του».

Αναμένοντας τις ανακοινώσεις των αρχαιολόγων, για την είσοδο τους στον νεκρικό θάλαμο, ο καθηγητής Romm- όπως και πολλοί άλλοι συνάδερφοι του- ελπίζει σε αδιάσειστα στοιχεία και καθαρές απαντήσεις, αναφορικά με την το «ένοικο» του τάφου. Δηλαδή αυτό, που κατά την άποψη του, δεν έλαβαν από την Βεργίνα πριν από 37 χρόνια.

Το είδαμε ΕΔΩ

Από τον τίτλο θα περιμέναμε να δούμε αδιάσειστα στοιχεία και αποδείξεις ότι όντως βρίσκεται ο βασιλιάς Αλέξανδρος στην Αμφίπολη,όμως ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η ελαφρότητα των εγχώριων ιστολογίων που χρησιμοποιούν κραυγαλέους τίτλους σε άρθρα που επί της ουσίας δεν αποδεικνύουν τίποτα  με στόχο την προσέλκυση αναγνωστών.

Πόσοι θα έμπαιναν στο κόπο να κοινοποιήσουν ένα άρθρο με τίτλο…

Προσωπική εκτίμηση του James Romm.Ο Αλέξανδρος βρίσκεται στην Αμφίπολη

Ποιος είναι ο James Romm ρε παιδιά;Αυτό θα ήταν μια φυσιολογική ερώτηση και όχι τα σχόλια των φίλων μου στο facebook,τα οποία πάνε κάπως έτσι…

– Ορίστε μέχρι και ο James Romm το λέει,εσείς δεν βλέπετε;

– Οι κορυφαίοι αρχαιολόγοι ήδη γνωρίζουν πως βρίσκεται ο Αλέξανδρος στην Αμφίπολη,εμείς ακόμα περιμένουμε απάντηση.

Βέβαια είπαμε, έμειναν στον τίλο του άρθρου,ούτε καν το διάβασαν.

Τέλος πάντων,το άρθρο του James Romm μπορείτε να το δείτε στην πηγή του που έχει τίτλο…

Is This Alexander the Great’s Tomb?

http://www.thedailybeast.com/articles/2014/09/13/is-this-alexander-the-great-s-tomb.html

Και απέχει πολύ από τον κραυγαλέο εγχώριο τίτλο,στο άρθρο δεν παρουσιάζεται καμία απόδειξη,ως εκ τούτου η αξίωση πως πρόκειται για επίσημη εξακρίβωση……….

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ

 

ΚΡΥΠΤΕΙΑ

ΥΓ.  ΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ;