Καταρρίπτεται-Η κορυφαία λέξη στο κόσμο είναι ελληνική.

12

Χωρίς τίτλο

Κυκλοφορεί από το 2012 και αναπαράγεται από τότε στο διαδίκτυο δείτε ΕΔΩ.

Εμφανίστηκε και τώρα…

Χωρίς τίτλο πππ

Ας δούμε τι ισχυρίζεται…

Μπορεί στους περισσότερους να μην προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς η πλούσια ελληνική γλώσσα έχει δώσει τόσα σε άλλες γλώσσες, ωστόσο πρόκειται για μια ακόμα διεθνή αναγνώριση για τον ελληνικό πολιτισμό…
Εδώ και 2 χρόνια περίπου ο blogger Ted McCagg διεξήγαγε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό, αναζητώντας την »καλύτερη λέξη στον κόσμο».
Πολύς κόσμος παρακολούθησε σιγά-σιγά με πολύ ενδιαφέρον τη διαδικασία αυτή, καθώς ο McCagg έκανε τις επιλογές του με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια, δίχως συγκεκριμένους κανόνες, επιλέγοντας ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις που ανακάλυπτε σε διάφορα λεξικά…
Ξεκίνησε επιλέγοντας λέξεις ανά γράμμα και σταδιακά έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό, όπου αναμετρήθηκαν η λέξη »Gherkin» (είδος πίκλας) με την ελληνική λέξη »Dipthong» (δίφθογγος).
Και φυσικά η ελληνική λέξη επικράτησε κερδίζοντας τον τίτλο της »καλύτερης λέξης στον κόσμο», σύμφωνα με τον blogger, ο οποίος απασχόλησε και το περιοδικό Economist, το οποίο παρουσίασε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Ο συντάκτης μάλιστα του περιοδικού, αναρωτήθηκε στο άρθρο του για το ποιά είναι η γνώμη των αναγνωστών, ενώ και ο ίδιος ξεχώρισε σαν »αγαπημένες» του, διάφορες άλλες ελληνικές λέξεις…

Το είδαμε ΕΔΩ και ΕΔΩ και σίγουρα θα εμφανιστεί και αλλού…

Είναι όμως η κορυφαία λέξη του κόσμου ελληνική;

Δεν είχα παρά να κάνω μια βόλτα στο άρθρο του Economist το οποίο είχε ανέβει στις 12 Σεπτεμβρίου του 2012.

http://www.economist.com/blogs/johnson/2012/09/words

Αν επισκεφθείτε και εσείς τον σύνδεσμο που παρέθεσα θα δείτε πως όχι μόνο η καλύτερη λέξη στο κόσμο είναι ελληνική αλλά η λέξη δίφθογγος – ‘Dipthong’ δεν υπάρχει καν στον άτυπο αυτό διαγωνισμό.

Χωρίς τίτλο

Έτσι για την ιστορία καλύτερη λέξη βγήκε η λέξη kerfuffle που σύμφωνα με την Oxford dictionaries σημαίνει αναστάτωση ή αναταραχή που προκαλείται από αντικρουόμενες απόψεις και η προέλευση της είναι από την Ιρλανδία ή την Σκοτία.

http://www.oxforddictionaries.com/definition/english/kerfuffle

Όμως με την παρέμβαση του Σταύρου, αναγνώστη της σελίδας, ο οποίος μας έστειλε και το σύνδεσμο που οδηγεί στο μπλογκ που έκανε τον ας το πούμε  διαγωνισμό βλέπουμε πως τελικά η λέξη δίφθογγος βγαίνει νικήτρια..

http://tedmccagg.typepad.com/drawings/2012/09/index.html

Παρόλα αυτά δεν αποδεικνύει κάτι,σύμφωνα και με το άρθρο του Economist δεν υφίσταται διαγωνισμός καθώς δεν υπάρχουν κανόνες και κριτήρια και οι λέξεις αποτελούν προσωπική επιλογή του μπλόγκερ Ted MacGagg.

Ως εκ τούτου η αξίωση πως η καλύτερη λέξη του κόσμου είναι ελληνική και είναι η λέξη δίφθογγος η οποία βγήκε κατόπιν διαγωνισμού…

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ

ΚΡΥΠΤΕΙΑ