Ποιοι είμαστε
Αρχική Ancient Aliens – Οι χρυσές φιγούρες της ΤολίμαHOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Ancient Aliens – Οι χρυσές φιγούρες της Τολίμα

5 Δεκ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Σήμερα συνεχίζουμε τη προσπάθεια να μαζέψουμε λιγάκι το χαμό που αποκαλείται Αρχαίοι Εξωγήινοι (ΑΕ). Αν και έλεγα να γράψω κάτι για κάποιο μεγάλο μνημείο, όπως οι πυραμίδες, που θα ήταν πιο σέξυ και τραβηχτικό, θα ασχοληθώ με τα μικρά χρυσά “αεροπλάνα” όπως τα είπε ένας φίλος στο FB. Μιας και ζήτησα προτάσεις, δεν μπορώ να αγνοήσω αυτή!

Ξεκινάμε λοιπόν με τις χρυσές φιγούρες της Τολίμα και όποιος αντέξει.

Στις αρχές του 20ου αιώνα τυμβωρύχοι ανακάλυψαν μερικούς τάφους ηλικίας 1.500 ετών κοντά στο ποτάμι Μαγκνταλένα στη Κολομβία. Οι τάφοι ανήκαν στη φυλή γνωστή ως Τολίμα. Μέσα σε αυτούς τους τάφους ανακάλυψαν περισσότερα από 100 αγαλματίδια, μεγέθους περίπου 5-10 εκατοστά, φτιαγμένα από χρυσό.

Tolima 3

Οι πιστοί της θεωρίας των ΑΕ μας λένε πως από τα πάνω από 100 αγαλματίδια που έμοιαζαν με πουλιά, έντομα ή ψάρια, ενώ περίπου 10 από αυτά έμοιαζαν με μοντέρνα αεροπλάνα!

Tolima 2

Το θετικό είναι πως και οι πιστοί των ΑΕ παραδέχονται πως μόνο 10 κομμάτια έμοιαζαν με κάτι διαφορετικό και τα υπόλοιπα έμοιαζαν με ζώα και έντομα με τα οποία έρχονταν καθημερινά σε επαφή η Τολίμα.

Τί μας λέει λοιπόν η λογική σε αυτή τη περίπτωση.

Σχεδόν όλα τα αγαλματίδια ήταν περίτεχνα διακοσμημένα ζώα ή έντομα. Από τα περίπου 100 κομμάτια, μόλις 10 μας θυμίζουν, εμάς, στους ανθρώπους του 21ου αιώνα, αεροπλάνα. Τα υπόλοιπα αγαλματίδια είναι τόσο διακοσμημένα ώστε είναι προφανές πως δεν οι Τολίμα δεν κάνουν καμία προσπάθεια να αναπαραστήσουν τη φύση με ακρίβεια. Τί μας οδηγεί λοιπόν στο συμπέρασμα πως και τα 10 που μοιάζουν με αεροπλάνα δεν είναι ότι και τα υπόλοιπα;

Tolima 4 Tolima Tolima5

Όχι! Οι πιστοί των ΑΕ μας λένε πως κανένα έντομο δεν έχει τα φτερά του όπως τα έχει το αγαλματίδιο, συνεπώς πρόκειται για αεροπλάνο!

Tolima10

Αλλά χωρίς να πάμε μακρυά, και παίρνοντας σαν παράδειγμα το πιο δημοφιλές από όλα τα αγαλματίδια, βλέπουμε πως άνετα θα μπορούσε να είναι μια διακοσμημένη αναπαράσταση, όχι εντόμου, αλλά ψαριού και μάλιστα ενός ψαριού που οι Τολίμα μπορούσαν να βρουν στα νερά τους.

Γιατί λοιπόν καταλήγουμε πως είναι αεροπλάνα;

Μα γιατί οι ΑΕ το πήραν και “χωρίς να αλλάξουν τίποτα, το έκαναν αεροπλάνο που πετάει”. Χωρίς να αλλάξουν τίποτα;

Tolima 12 Tolima12

Δεν θα το έλεγα. Απλώς αφαίρεσαν τη κυματιστή διακόσμηση από τις άκρες των φτερών η οποία δεν θα του επέτρεπε να πετάει, κάνανε καμπύλα τα φτερά, προσέθεσαν ρόδες, προπέλα και μηχανή. Κατά τ’ άλλα δεν άλλαξαν τίποτα.

Tolima13

Εντάξει, θα επικαλεστώ την λογική σας και θα σας πω πως όλα όσα ξέρουμε για αυτή τη φυλή είναι πως ήταν ψαράδες, αγρότες, απλοί άνθρωποι. Αν πραγματικά είχαν προσγειωθεί εξωγήινοι και τους έδειχναν τις καταπληκτικές τους εφευρέσεις, μήπως δεν θα φτιάχνανε μόνο 10 κομμάτια που να μοιάζουν με αεροπλάνα, αλλά όλα και μάλιστα με μεγαλύτερη λεπτομέρια;

Σε αυτή τη περίπτωση μάλλον κάποιοι απλώς βλέπουν αυτά που θέλουν αγνοόντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που δείχνουν πως τα πράγματα είναι απλά και διαφορετικά από τα πιστεύω τους.

Tolima11

Tolima6 Tolima7 Tolima8

Greek Skeptic

Πηγές:

Nelson, Joseph, S. (2006). Fishes of the World. John Wiley & Sons, Inc..

Fishbase.org. “List of Freshwater Fishes for Colombia.” List of Freshwater Fishes for Colombia, August 15, 2007. http://fish.mongabay.com/data/Colombia.htm.

http://ancientaliensdebunked.com/references-and-transcripts/tolima-fighter-jets/#sthash.iWjfO2LM.dpuf

Αρθρογράφος - Ερευνητής