Εξήγηση – Σύμβολο σε σχήμα κέλτικου σταυρού στον πλανήτη Άρη.

2

Τον Οκτώβρη 2014 εμφανίστηκαν διάφορα δημοσιεύματα που μιλούν για ένα σύμβολο κέλτικου σταυρού στον πλανήτη Άρη και παρουσιάζουν μια φωτογραφία από τη σελίδα της NASA. Τα δημοσιεύματα μιλούσαν για απίστευτο εύρημα και τον συμβολισμό του κέλτικου σταυρού. 

croce-celtica-mart

4
Δείτε τα υπόλοιπα δημοσιεύματα ΕΔΩ

Η φωτογραφία είναι πραγματική και λήφθηκε από το Mars Rover Opportunity και δημοσιεύθηκε από την NASA. Είναι εντυπωσιακή αλλά δεν είναι ανεξήγητη και δεν έχει καμιά σχέση με κέλτικο σταυρό ή οτιδήποτε άλλο συνωμοσιολογικό.

Αν παρατηρήσουμε την εικόνα θα δούμε και μια καμπύλη αριστερά από το σχήμα του «κέλτικου σταυρού», κάτι σαν αποτύπωμα. Ακόμη μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο «κέλτικος σταυρός» είναι μικροσκοπικός. Το λέει και η nasa. Microscopic Imager :: Sol 3720

Τώρα ας δούμε το φασματογράφο (APXS) του Opportunity και συγκεκριμένα τις βίδες που υπάρχουν στο στεφάνι.

apxs_portrait-br26

Εδώ μεγαλύτερη φωτογραφία.

Tο λογικό συμπέρασμα για τον κέλτικο σταυρό στον Άρη είναι ότι, το αποτύπωμα προέρχεται από το ίδιο το Opportunity και οποιοδήποτε άλλος ισχυρισμός καταρρίπτεται.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mars_Exploration_Rover
http://en.wikipedia.org/wiki/Jake_Matijevic_(rock)
http://mars.jpl.nasa.gov/mer/gallery/all/1/m/3720/1M458433115EFFCEQKP2956M2M1.HTML
http://mars.jpl.nasa.gov/mer/gallery/all/opportunity_m3720_text.html

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε