Ποιοι είμαστε
Αρχική Καλά νέα από Αυστραλία!ΔΙΑΦΟΡΑ

Καλά νέα από Αυστραλία!

24 Δεκ
2014

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 9 έτη.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ανταλλάσσαμε “γροθιές” με τους παραστρατημένους επαναστάτες χωρίς εμβόλια.

Όταν συμβαίνει το ίδιο για άλλες συνωμοσίες το διασκεδάζουμε αρκετά. Κάνουμε αυτό το “παιχνίδι” αρκετά χρόνια για να ξέρουμε πως δεν θα αλλάξουμε τη γνώμη κανενός από τους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές οποιασδήποτε ιδέας και έτσι δεν χαλιόμαστε όταν στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα είναι μηδενικό.

Αυτό συμβαίνει διότι οι περισσότερες συνωμοσίες ανήκουν στη κατηγορία του γραφικού και οριακά ηλίθια ανεγκέφαλου. Η περίπτωση όμως των εμβολιασμών είναι διαφορετική και επειδή είναι ίσως η μόνη συνωμοσία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όχι μόνο στους πιστούς, αλλά και στους γύρω και ειδικά τα παιδιά, την παίρνουμε λίγο πιο σοβαρά.

Όταν ανταλλάσσουμε “χτυπήματα” λοιπόν με τους antivaxxers και στο τέλος της ημέρας έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό, χαλιόμαστε. Μας πειράζει, πως να το κάνουμε. Το χοντρό πετσί που έχουμε καλλιεργήσει από τα χρόνια ασχολίας με τα λιγότερο σκεπτόμενα μέλη της κοινωνίας μας δεν μας προστατεύει διότι η δική τους νοοτροπία μπορεί να επηρεάσει μέχρι και τα δικά μας παιδιά που εμβολιάζονται κανονικά.

Για αυτές τις περιπτώσεις όπου τα δικά μας επιχειρήματα, όπως γίνεται συνήθως, δεν αρκούν και το θέμα είναι σημαντικό για την υγεία μας, τότε μια μεγαλύτερη δύναμη θα πρέπει να μεσολαβήσει. Δυστυχώς για εμάς  το Ελληνικό κράτος έχει αποφασίσει να “πλύνει τα χέρια του” από το θέμα. Αλλά σε κάποια μέρη του κόσμου, όπου η μάχη συνεχίζεται, έχουμε  αλλαγές και αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, στη μακρινή, αλλά σαφώς πιο πολιτισμένη Αυστραλία, το δικαστήριο έκρινε υπέρ των εμβολίων και κατά της εταιρίας Homeopathy Plus. Η εταιρία αυτή είχε πει δημοσίως πως το εμβόλιο για τον κοκκύτη είναι και ανεπαρκές και επικίνδυνο και αντί αυτού πουλούσε ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Αν διαβάζετε αυτό το site ξέρετε πως η άποψή μας για την ομοιοπαθητική είναι επιεικώς αρνητική.

Έτσι λοιπόν, η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτή (Australian Competition and Consumer Commission) έδωσε στοιχεία στο δικαστήριο τα οποία το οδήγησαν στην καταδικαστική απόφαση κατά της Homeopathy Plus. Εν ολίγην το δικαστήριο απεφάνθη πως το εμβόλιο κατά του κοκίτη είναι και αποτελεσματικό και προστατεύει τους ασθενείς, ενώ η εναλλακτική, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα που προωθούσε η εταιρία αυτή, δεν ήταν αποτελεσματικά.

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη για τη λογική και την επιστήμη λοιπόν από τη μακρινή Αυστραλία. Είναι αρκετή; Ίσως όχι, σίγουρα όχι, αλλά είναι μια ακόμα νίκη και είναι και αυτή καλοδεχούμενη. Σε αυτή τη μάχη κόντρα στη χαζομάρα και την άγνοια χρειαζόμαστε όλες τις νίκες που μπορούμε να πάρουμε.

Greek Skeptic

the-anti-vax-trio-of-death

Αρθρογράφος - Ερευνητής