Καταρρίπτεται-ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΠΥΡΕΣ ΣΤΟ… ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

11

Χωρίς τίτλο

Και αυτό το άρθρο κυκλοφόρησε και φορέθηκε πολύ στο διαδίκτυο,είναι μία περίπτωση -κατά το δοκούν- παρουσίασης αποκρύπτοντας την πραγματική ιστορία την οποία θα την δούμε αφού πρώτα δούμε τι ισχυρίζεται το άρθρο….

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όλοι γνωρίζουμε την μικρή ολλανδική πόλη του Μάαστριχ, στα σύνορα Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου. Η πόλη αυτή συμβολίζει την Ενωμένη Ευρώπη καθώς εκεί στις 7 Φεβρουαρίου του 1992 υπογράφηκε η συνθήκη της δημιουργίας της Ενωμένης Ευρώπης. Η συνθήκη αυτή έθεσε ουσιαστικά την βάση για την μετέπειτα πορεία της ευρωπαϊκής ηπείρου, μια πορεία όμως που κάθε άλλο παρά ανταποκρίθηκε στα όνειρα των ευρωπαϊκών λαών καθώς προώθησε ένα άτεγκτο τραπεζιτικό ολοκληρωτισμό και μια δικτατορία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Αλλά ένα άλλο ανησυχητικό γεγονός που έρχεται από αυτή την συμβολική πόλη, μας δείχνει πως ο χριστιανισμός, η θρησκεία που κυριάρχησε στην Ευρώπη επί αιώνες, σήμερα έχει αντικατασταθεί από μια άθεη και νεοταξική κουλτούρα που ισοπεδώνει κάθε παραδοσιακή χριστιανική παρουσία. Το μεγάλο σκάνδαλο του Μάαστριχ, είναι ο καθεδρικός ναός του, ένας περικαλλής ιστορικός χριστιανικός ναός που κτίστηκε τον δέκατο τρίτο αιώνα. Ο ναός αυτός σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα κλασικό καφέ- μπαρ, όπως δείχνουν οι εικόνες που κυκλοφορούν και παρουσιάζουμε εδώ. Αλλά το πιο συγκλονιστικό είναι πως η Αγία Τράπεζα του ναού, με ένα μεγάλο σταυρό επάνω της, έγινε… τραπέζι για τις κάθε λογής ορέξεις των καφενόβιων θαμώνων.


Ο ναός αυτός με την τόσο μεγάλη ιστορία του είναι άλλο ένα θλιβερό κρούσμα μιας Ευρώπης που απόχριστιανοποιείται. Η παπική και η προτεσταντική έκφραση του χριστιανισμού που αποσχίστηκε από την αρχέγονη χριστιανή πηγή της, έχει οδηγήσει τους δυτικοευρωπαίους στην αθεΐα και ακόμα χειρότερα σε κάθε λογής θρησκευτικές αιρέσεις με όλες τις ψυχοφθόρες συνέπειες αυτής τη εξέλιξης. Σε χώρες όπως Ολλανδία, Γερμανία ακόμα και Γαλλία, χριστιανικοί ναοί γίνονται αίθουσες διασκέδασης, αποθήκες, γυμναστήρια ακόμα και…οίκοι ανοχής!!!

Ειδικά στην Γερμανία, σύμφωνα με μια έρευνα του περιοδικού Σπίγκελ, τα κρούσματα μετατροπής ναών σε γυμναστήρια συνεχώς αυξάνονται. Συγκεκριμένα η εκκλησία του αγίου Παύλου στο Rakvere, του αγίου Μαρτίνου στο Moringen, περιοχής Göttingen, του αγίου Νικολάου στο Hameln και του αγίου Νικολάου στο Heilbronn, έγιναν… γυμναστήρια. Παράλληλα στο Βερολίνο πολλές εκκλησίες καθολικών και διαμαρτυρόμενων έχουν εγκαταλειφτεί, ενώ οι εκκλησίες στις περιοχές Mönchengladbach και Stadtteil Rheydt, έγιναν μουσουλμανικά τεμένη. Εδώ φαίνεται και η ανησυχητική επέλαση του Ισλάμ, καθώς ήδη σε όλη την Γερμανία λειτουργούν επίσημα 159 μουσουλμανικά τεμένη, ενώ την περίοδο αυτή κτίζονται άλλα 128 χώρια τα μη δεδηλωμένα που είναι χιλιάδες. Παράλληλα υπάρχουν και λειτουργούν 2,500 μεστζίτ, δηλαδή αίθουσες προσευχής στο Ισλάμ.

Και εις «ανώτερα»!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Το είδαμε ΕΔΩ


Ας δούμε τώρα την ιστορία η οποία επιμελώς αποκρύφτηκε..

Πρόκειται για μια Δομινικανή μονή γοτθικού ρυθμού η οποία χτίστηκε τον 13ο αιώνα και διαλύθηκε τον 18ο αιώνα,το 1928 λειτούργησε ξανά ως ενοριακός ναός ,η εκκλησία την δεκαετία του 80 αλλά και παλαιότερα έχει χρησιμοποιηθεί και ως χώρος εκθέσεων και εκδηλώσεων.Το 2006 και μετά το πέρας αρχαιολογικών ερευνών μετατράπηκε σε βιβλιοπωλείο από τους Ολλανδούς αρχιτέκτονες Merkx + Girod ,η εφημερίδα  Guardian το χαρακτήρισε ως το ομορφότερο βιβλιοπωλείο όλων των εποχών.Οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν να μην αλλάξουν τον χώρο και να διατηρήσουν τον χαρακτήρα της εκκλησίας.Σχεδίασαν κάθετα ένα μεγάλο ράφι με σκάλες και ανελκυστήρες ανεβάζοντας τους επισκέπτες στον ουρανό (λογοπαίγνιο) και έτσι διατήρησαν τα θρησκευτικά μοτίβα και την δομή του ναού.

Λεπτομέρειες στους παρακάτω συνδέσμους…

http://www.e-architect.co.uk/holland/bookstore-selexyz-dominicanen-maastricht

http://nl.wikipedia.org/wiki/Dominicanenkerk_%28Maastricht%29

http://www.theguardian.com/books/2008/jan/11/bestukbookshops

http://www.thecoolhunter.net/architecture/A-Book-Store-Made-in-Heaven/

Δείτε και άλλες φωτογραφίες οι οποίες δεν παρουσιάζονται στο άρθρο καθώς παρουσιάζονται μόνο δύο για να στηριχθεί ο ανυπόστατος ισχυρισμός πως πρόκειται για καφέ μπαρ μηχανόβιων.

 

 

 

Όπως είδαμε η ιστορία είναι τελείως διαφορετική, στην Ευρώπη λοιπόν πίνουν καφέ σε μια πρώην εκκλησία η οποία μετατράπηκε σε βιβλιοπωλείο και όχι σε κλασσικό καφέ μπαρ ή μπαρ μηχανόβιων θαμώνων,λίγο τολμηρό για κλειστά μυαλά; Θα συμφωνήσω.

Γιώργος Ζ.