Καταρρίπτεται – ΚΙ ΟΜΩΣ! Το κρεμμύδι «τραβάει» τους ιούς…

8

Το κρεμμύδι τραβάει τους ιούς; Τι άλλο θα διαβάσουμε, φίλε αναγνώστη;

18605

Το άρθρο ισχυρίζεται πως…


ΚΙ ΟΜΩΣ! Το κρεμμύδι «τραβάει» τους ιούς…

Επιστήμονες έκαναν έρευνες και ανακάλυψαν ότι το κρεμμύδι όταν καθαρίσουμε την εξωτερική στοιβάδα από τις φλούδες του…
γίνεται πόλος έλξης για κάθε είδους μικρόβιο αλλά και για τον ιό της γρίπης.

Σε πειράματα καθάρισαν ένα ή δύο κρεμμύδια τα τοποθέτησαν σε χώρο με ασθενείς του ιού της γρίπης την άλλη ημέρα κάνανε μικροβιολογικές εξετάσεις στο μαυρισμένο κρεμμύδι, και είχε τον ιό της γρίπης και δεν είχε κολλήσει ένας υγιής οργανισμός.

Δηλαδή την ώρα που θέλει να μετοικήσει ο ιός σε άλλο σώμα ξενιστή, (σε ένα υγιές άτομο) το έλκει και πηγαίνει στο… κρεμμύδι. Aν κάποιος από τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, ή τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε (στην εργασία μας) έχει γρίπη, καθαρίζουμε το εξωτερικό μόνο από ένα ή δύο κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στον χώρο, την άλλη μέρα το κρεμμύδι έχει απορροφήσει τον ιό της γρίπης ή το μικρόβιο, μαυρίζει, και σώζει εμάς!

Μια κυρία, δεν πολύ πίστευε σε αυτό, έπαθε πνευμονία, της το είπαν και το δοκίμασε: ένα κρεμμύδι καθαρισμένο, έκοψαν τις δύο άκρες, το πηρουνίσανε και το έβαλε στο κομοδίνο δίπλα της όλο το βράδυ, την άλλη μέρα αισθανόταν περίφημα. Σε αντίθεση με το κρεμμύδι που είχε τα μαύρα του χάλια!

18601
ΠΗΓΗ

 


Κυκλοφορεί και σε διαφορετική έκδοση..


Κρεμμύδι κατά των ιώσεων!

Επιστήμονες έκαναν έρευνες και ανακάλυψαν, ότι το κρεμμύδι, όταν καθαρίσουμε την εξωτερική στοιβάδα από τις φλούδες του, γίνεται πόλος έλξης, για κάθε είδους μικρόβιο, αλλά και για τον υιό της
γρίπης. Σε πειράματα, καθάρισαν ένα ή δύο κρεμμύδια, τα τοποθέτησαν σε χώρο με ασθενείς του υιού της γρίπης και την επόμενη, έκαναν μικροβιολογικές εξετάσεις στο μαυρισμένο κρεμμύδι & ανακάλυψαν, πως είχε τον υιό της γρίπης !!!….

Και δεν είχε κολλήσει ένας υγιής οργανισμός. Δηλαδή, την ώρα, που θέλει να μετοικήσει ο υιός σε άλλο σώμα ξενιστή (δηλαδή, σε ένα υγιές άτομο), τοv έλκει το κρεμμύδι και πηγαίνει σ’ αυτό. Αν κάποιος, από τους ανθρώπους, που μένουμε μαζί, ή τους ανθρώπους, που συναναστρεφόμαστε (στην εργασία μας), έχει γρίπη, καθαρίζουμε το εξωτερικό, μόνο, από ένα ή δύο κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στον χώρο. Την άλλη μέρα, το κρεμμύδι θα έχει απορροφήσει τον υιό της γρίπης ή το μικρόβιο, θα έχει μαυρίσει και θα έχει σώσει εμάς!!! Μια κυρία έπαθε πνευμονία, της το είπαν και, μη έχοντας κάτι να χάσει, το δοκίμασε: καθάρισε ένα κρεμμύδι, έκοψε τις δύο άκρες , το πιρούνιασε και το έβαλε στο κομοδίνο, δίπλα της, όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα αισθανόταν περίφημα, σε αντίθεση με το…. κρεμμύδι, που είχε τα μαύρα του χάλια !!!

Το 1919 όταν η γρίπη σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους, υπήρξε ένας γιατρός που επισκέφτηκε πολλούς αγρότες για να δει εάν θα μπορούσε να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν τη γρίπη.
Πολλοί απ’ τους αγρότες με τις οικογένειές τους είχαν ασθενήσει και πολλοί είχαν πεθάνει. Ο γιατρός ήρθε σ’ έναν αγρότη και με έκπληξη διαπίστωσε ότι όλοι ήσαν πολύ υγιείς.
Όταν ο γιατρός ρώτησε τι διαφορετικό έκανε αγρότης, η σύζυγός του απάντησε ότι είχε τοποθετήσει από ένα ακαθάριστο κρεμμύδι σ’ ένα πιάτο στα δωμάτια του σπιτιού.
Ο γιατρός ρώτησε εάν μπορούσε να το δει και ζήτησε εάν θα μπορούσε να έχει ένα απ’ τα κρεμμύδια για να το βάλει στο μικροσκόπιο.
Του έδωσαν ένα κι όταν το έβαλε στο μικροσκόπιο, βρήκε τον ιό της γρίπης στο κρεμμύδι.
Απορρόφησε προφανώς τα βακτηρίδια, κρατώντας έτσι την οικογένεια υγιή.
Επίσης, άκουσα αυτή την ιστορία απ’ τον κομμωτή μου, A.Z. Είπε ότι αρκετά χρόνια πριν πολλοί απ’ τους υπαλλήλους του αρρώσταιναν με τη γρίπη καθώς και πολλοί απ’ τους πελάτες του. Την επόμενη χρονιά τοποθέτησε διάφορα κύπελλα με ακαθάριστα κρεμμύδια γύρω στο κατάστημά του. Και τι έκπληξη κανένας απ’ το προσωπικό του δεν αρρώστησε. Ναι, πρέπει να λειτουργεί. (Και όχι, αυτός δεν ανήκει σε επιχείρηση κρεμμυδιών. )
Το συμπέρασμα της ιστορίας είναι ότι αγοράζετε μερικά κρεμμύδια και τα τοποθετείτε ακαθάριστα μέσα σε κύπελλα σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι σας. Εάν εργάζεστε σ’ ένα γραφείο, τοποθετείστε ένα ή δύο μέσα στο γραφείο σας ή κάτω απ’ το γραφείο σας ή ακόμα και κάπου ψηλά. Δοκιμάστε το και δείτε τι συμβαίνει. Το κάναμε πέρυσι και δεν αρρωστήσαμε ποτέ με γρίπη.
Εάν αυτό βοηθήσει εσάς και τους αγαπημένους σας απ’ το να αρρωστήσετε, είναι το καλύτερο.
Κι αν πάρετε τη γρίπη θα είναι μια ήπια περίπτωση. Τι έχετε να χάσετε;
Παρά μόνο μερικά δίχτυα κρεμμύδια….
18602

18603
ΠΗΓΗ

 

 


και μια τρίτη έκδοση με ιστοριούλες τύπου, κάποιος κάπου κάποτε και μια κομμώτρια.


Κρεμμύδια

Το 1919, όταν η γρίπη σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους υπήρχε ένας γιατρός που επισκεπτόταν τους αγρότες για να δει αν θα μπορούσε να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν την γρίπη. Πολλοί αγρότες με τις οικογένειές τους είχαν πεθάνει από αυτή τη γρίπη. Κάποια μέρα που ο γιατρός επισκέφτηκε το σπίτι ενός αγρότη είδε προς μεγάλη του έκπληξη, πως όλοι ήταν πολύ υγιείς. Όταν ο γιατρός τους ρώτησε τι διαφορετικό χρησιμοποιούσαν από τους υπόλοιπους και η γυναίκα απάντησε ότι είχε τοποθετηθεί ένα ακαθάριστο κρεμμύδι σε ένα πιάτο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ο γιατρός δεν μπορούσε να το πιστέψει και ρώτησε αν θα μπορούσε να πάρει ένα από αυτά τα κρεμμύδια να το εξετάσει στο μικροσκόπιο του. Εκείνη του έδωσε ένα και όταν το εξέτασε στο μικροσκόπιο ανακάλυψε τον ιό της γρίπης στο κρεμμύδι. Δηλαδή το κρεμμύδι είχε απορροφήσει τα βακτήρια της γρίπης και επομένως η οικογένεια ήταν υγιείς.

Η δεύτερη ιστορία μιλάει για μία κομμώτρια η οποία παρατήρησε μια χρονιά ότι πολλοί από τους υπαλλήλους της ήταν μονίμος άρρωστοι με γρίπη καθώς πολλοί άρρωστοι πελάτες πηγαίνανε εκεί. Την επόμενη χρονιά έβαλε διάφορα κύπελλα με κρεμμύδια γύρω από το κατάστημά της. Προς έκπληξή της, κανένας από το προσωπικό της δεν αρρώστησε.

Μια Τρίτη ιστορία αφηγείται κάποιος που αρρώστησε με πνευμονία βαριάς μορφής όταν έπεσε στα χέρια του ένα άρθρο που έλεγε “κόβουμε τις δύο άκρες από ένα κρεμμύδι, το βάζουμε σε ένα άδειο βάζο τοποθετώντας το βάζο δίπλα στο άρρωστο ασθενή τη νύχτα. Το πρωί το κρεμμύδι θα είναι μαύρο από τα μικρόβια ….” Το δοκίμασε και συνέβη έτσι απλά …. Το κρεμμύδι ήταν χάλια, και ο ασθενής άρχισε να αισθάνεται καλύτερα. Κάτι άλλο που έγραφε το άρθρο, ήταν ότι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα τα τοποθετούσαν γύρω από τα δωμάτια και έτσι σώθηκαν πολλοί από τη πανούκλα. Έχουν ισχυρές αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές ιδιότητες. Επίσης πολλές φορές, όταν έχουμε προβλήματα με το στομάχι και δεν ξέρουμε τι φταίει… Ίσως είναι τα κρεμμύδια που ευθύνονται.

Τα κρεμμύδια απορροφούν βακτήρια γι’ αυτό και δεν πρέπει να τρώμε ένα κρεμμύδι που έχει κοπεί και έχει μείνει για αρκετή ώρα ανοιχτό! ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ!!!

Τέλος μιλάει κάποιος χημικός που εργάζεται σε εταιρεία που φτιάχνει μαγιονέζες και τέτοιου τύπου σάλτσες. Αυτός λοιπόν λέει ότι κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας του, κάποιος τον ρώτησε αν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την μαγιονέζα. Οι άνθρωποι πάντα ανησυχούν ότι θα χαλάσει η μαγιονέζα. Η απάντηση θα σας εκπλήξει. Είπε ότι όλες οι εμπορικές μαγιονέζες είναι απολύτως ασφαλείς. «Δεν χρειάζεται καν να είναι στο ψυγείο..»
Εξήγησε ότι το PH στη μαγιονέζα έχει οριστεί σε ένα σημείο ώστε τα βακτήρια δεν μπορούσαν να επιβιώσουν στο περιβάλλον αυτό. Στη συνέχεια μίλησε για την πατατοσαλάτα που κάθεται στο τραπέζι και το πώς ο καθένας κατηγορεί τη μαγιονέζα, όταν κάποιος αρρωσταίνει. Είπε λοιπόν ότι όταν αναφερθεί τροφική δηλητηρίαση, το πρώτο πράγμα που εξετάζουν είναι αν το «θύμα» έφαγε πολλά κρεμμύδια από την πατατοσαλάτα. Γιατί όπως εξηγεί τα κρεμμύδια είναι ένας τεράστιος μαγνήτης για τα βακτηρίδια, ειδικά όταν είναι άψητα.

Ποτέ δεν πρέπει να φυλάγετε κομμένο τμήμα κρεμμυδιού ακόμη και αν είναι να φυλαχτεί σε σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς (συγκεκριμένα το γράφει zip-lock τσάντα ).. Λέει ότι δεν είναι ασφαλές ακόμη και αν το βάλουμε στο ψυγείο. Μεγάλη προσοχή στα κρεμμύδια που βάζουν στα χοτ ντογκ (και στα σουβλάκια προσθέτω εγώ) που αγοράζουμε έτοιμα απ’ έξω!!!! ). Επίσης, τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να τρώνε κρεμμύδια. Το στομάχι τους δεν μπορεί να μεταβολίσει τα κρεμμύδια.

Να θυμάστε λοιπόν ότι είναι επικίνδυνο να κοπεί ένα κρεμμύδι και να χρησιμοποιηθεί την επόμενη μέρα, γίνεται εξαιρετικά δηλητηριώδες σε μία και μόνο νύχτα και δημιουργεί τοξικά βακτήρια που μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες λοιμώξεις του στομάχου λόγω της υπερβολικής εκκρίσεις της χολής, ακόμη και τροφική δηλητηρίαση!!!!

18604
ΠΗΓΗ

Εμένα με έπεισε η κομμώτρια, εσάς;

Φυσικά τίποτα από όσα ισχυρίζονται αυτά τα άρθρα δεν είναι αλήθεια. Είναι ένα γνωστό εισαγόμενο hoax που κυκλοφορούσε για χρόνια, με αλυσιδωτά emails. Σε αυτά τα άρθρα παρατηρούμε ότι δεν παρουσιάζεται κανένα αξιόπιστο στοιχείο, επιστημονική έρευνα, ονόματα, τόπος, χρόνος κτλ. και περιγράφουν απλά ιστορίες που ισχυρίζονται, πως τα κρεμμύδια δρουν σαν μαγνήτης για τα μικρόβια, και με κάποιο μαγικό τρόπο θα τραβήξουν έξω από το σώμα μας, ιούς και βακτηρίδια.

Η ιδέα πως τα κομμένα κρεμμύδια μπορεί να γίνουν άμυνα σε μια ασθένεια μας πηγαίνει αρκετά πίσω στο χρόνο, πριν ανακαλύψουν τους αόρατους μικροοργανισμούς. Κατά τη διάρκεια της επιδημίας της βουβωνικής πανώλης (μαύρος θάνατος),τον 14ο αιώνα, πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι τα κρεμμύδια θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προστασία τους. Πίστευαν πως η πανούκλα προκλήθηκε από έκθεση σε «μίασμα», ένα δηλητηριώδες νέφος, και πως τα κρεμμύδια, μπορούσαν να απορροφήσουν το μίασμα. Αλλά δεν ζούμε πια στο 14ο αιώνα, ή κάνω λάθος;

Ο συγγραφέας και καθηγητής Joe Schwarcz του πανεπιστημίου McGill που ασχολήθηκε με το hoax, χαρακτήρισε, τις κομμώτριες πραγματικά αξιόπιστες πηγές πληροφοριών για την υγεία! Στην πραγματικότητα τα κομμένα κρεμμύδια περιέχουν ένζυμα που παράγουν θειικό οξύ, το οποίο αναστέλλει την ανάπτυξη των μικροβίων. Τα κρεμμύδια μπορούν να μολυνθούν κατά το χειρισμό, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που τα καθιστά πιο επιρρεπή σε βακτηριακή ανάπτυξη. Τα βακτηρία θα πρέπει από κάπου να προέρχονται, όπως μολυσμένες επιφάνειες κοπής, βρόμικα χέρια και τα βακτηρίδια δεν είναι αερομεταφερόμενα, θα πρέπει να έρθουν σε επαφή. Έτσι, αν δεν κόψετε τα κρεμμύδια σε μια μολυσμένη επιφάνεια κοπής, ή δεν τα χειριστείτε με βρώμικα χέρια, μπορείτε να τα βάλετε με ασφάλεια σε μια πλαστική σακούλα, να τα αποθηκεύετε και δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε βακτηριακή μόλυνση. Μόλυνση από κάποιο είδος μούχλας είναι δυνατό, επειδή τα σπόρια μούχλας μπορούν να ταξιδέψουν μέσω του αέρα. Τέλος, ο ισχυρισμός ότι τα κρεμμύδια είναι «μαγνήτες βακτηριδίων» δεν έχει κανένα νόημα και κανένα τρόφιμο δεν προσελκύει τα βακτηρίδια. Περισσότερα ΕΔΩ

Έτσι τα κομμένα κρεμμύδια τριγύρω από το κρεβάτι του ασθενή θα προστατεύσουν όλους τους υπόλοιπους (εκτός τον ασθενή) που δεν θα μπορούν να πλησιάσουν, ώστε να κολλήσουν. Έχει μια λογική!

Εκτός από τον καθηγητή Joe Schwarcz, έχουν ασχοληθεί και καταρρίψει το hoax, οι παρακάτω.
https://antichainletter.wordpress.com/2013/02/05/onions/
http://www.hoax-slayer.com/onions-magnet-bacteria.shtml
http://www.hoax-slayer.com/onions-flu-remedy.shtml
http://www.snopes.com/food/tainted/cutonions.asp
http://www.snopes.com/medical/swineflu/onion.asp
http://chemistkitchen.blogspot.gr/2009/04/onions-as-bacteria-magnets.html
http://www.bestfoodfacts.org/food-for-thought/onions-cure-flu
http://urbanlegends.about.com/od/medical/a/swine_flu_facts_onions_and_flu.htm
http://www.wsj.com/articles/SB10001424052748703294004574511692168806858
http://blogs.mcgill.ca/oss/2012/12/29/is-it-true-that-onions-can-absorb-bacteria/
http://wafflesatnoon.com/peeling-back-rumors-on-onions-and-bacteria-and-dogs/
http://www.onions-usa.org/faqs/onion-flu-cut-myths

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε