Καταρρίπτεται-Μετατροπή βενζινοκινητήρα σε υβριδικό που «καίει» τσίπουρο με γλυκάνισο από Λαρισαίους επιστήμονες

12

Χωρίς τίτλο

Το τσίπουρο τώρα δικαιώνεται ας δούμε το άρθρο….


 Σε ένα εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα φαίνεται πως έφθασαν ανεξάρτητοι ερευνητές από τη Λάρισα, οι οποίοι σε συνεργασία με επιστήμονες του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατάφεραν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο βενζινοκινητήρα, σε υβριδικό που αντί για βενζίνη «καίει» τσίπουρο με γλυκάνισο.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, έφθασαν σε αυτήν την εφεύρεση μετά από ενδελεχή προσπάθεια δύο και πλέον ετών, ενώ σημειώνουν πως στο προσεχές μέλλον αναμένουν την εκδήλωση σημαντικού εγχώριου και διεθνούς ενδιαφέροντος, τόσο για τον κινητήρα καύσης τσίπουρου όσο και για το ίδιο το θεσσαλικό τσίπουρο.

Το κίνητρο πίσω από αυτήν την προσπάθεια είναι βεβαίως οικονομικό, καθώς η κατανάλωση τσίπουρου υπολογίζεται πλέον σαφώς περισσότερο συμφέρουσα από την καύση βενζίνης.

Έτσι, ο νέος υβριδικός κινητήρας αναμένεται να βρει μεγάλη απήχηση και να αντικαταστήσει τη μέχρι σήμερα δημοφιλή μετατροπή σε κινητήρα υγραερίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της ερευνητικής ομάδας, η οποία εδρεύει στην Νεάπολη Λάρισας, οι προσπάθειες τώρα θα στραφούν προς την έρευνα της καύσης άλλων αποσταγμάτων, ενώ εξετάζεται η δυνατότητα αφαίρεσης του γλυκάνισου

Το είδαμε ΕΔΩ


Το άρθρο αυτό έκανε και πάλι την εμφάνιση του στις μέρες μας,δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Χωρίς τίτλο

 

Χωρίς τίτλο

Δεν θα κάτσω να αναλωθώ στα πως και γιατί και ποιοι επιστήμονες συμμετείχαν στις έρευνες,πηγή της είδησης από το 2012 η σελίδα το κουλούρι,χρειάζεται να πούμε πάλι πως το κουλούρι είναι σατιρικό;

http://www.tokoulouri.com/science/tsipouro-kinitiras/

Γιώργος Ζ.