Καταρρίπτεται-Nτόναλντ Tουσκ: «Oι Eλληνες να πάρουν τον ήλιο τους και να τον βάλουν εκεί που ξέρουν»

1

Τα πρωταπριλιάτικα αστεία ήταν πολλά,κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν όμως ακόμα σαν πραγματικές ειδήσεις από ιστολόγια δίχως όμως να εξηγούν πως πρόκειται για πρωταπριλιάτικη φάρσα,μια τέτοια περίπτωση θα δούμε αμέσως τώρα…..

Χωρίς τίτλο


 Με τον περίφημο ελληνικό ήλιο τα έβαλε αυτή τη φορά ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απαντώντας σε ερώτηση για τη διάσωση της Ελλάδας στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

Ο Πολωνός πολιτικός επέλεξε να εστιάσει στον ελληνικό ήλιο έπειτα από λογοπαίγνιο που έκανε η δημοσιογράφος που του έθεσε την ερώτηση.

Η πλήρης ερώτηση ήταν: «Πολλοί λαοί της Ευρώπης αντιδρούν για την πολιτική σας έναντι της Ελλάδας και λένε πως αν ‘σβήσετε’ τον ελληνικό ήλιο θα ‘σβήσετε’ και τον ήλιο της Ευρώπης».

Αρχικά ο κ. Τουσκ αστειεύτηκε λέγοντας:
«Να σας πω την αλήθεια, έχω πάει αρκετές φορές στην Ελλάδα, και παρ’ ό,τι την αγαπώ ως χώρα, νομίζω ότι ο ήλιος της είναι υπερτιμημένος. Καίει πολύ -εγώ έπαθα εγκαύματα απ’ την ηλιοφάνεια ένα καλοκαίρι- και νομίζω πως είναι λίγο επικίνδυνος, ακόμα κι αν φοράς αντιηλιακό. Ο καρκίνος του δέρματος παραμονεύει.»

Η ισπανίδα δημοσιογράφος επέμεινε στην ερώτησή της, και ο κύριος Τουσκ εμφανώς ενοχλημένος είπε: «Αν το επιλέξουν οι Έλληνες να μην πληρώσουν όσα χρωστούν, ας κρατήσουν τον ήλιο τους, να δούμε αν θα μπορέσουν να χορτάσουν μ’ αυτόν. Σε ό,τι με αφορά» κατέληξε, «μπορούν να πάρουν τον περίφημο ελληνικό τους ήλιο και να τον βάλουν εκεί ακριβώς που ξέρουν.»

Στην αίθουσα της συνέντευξης τύπου, όπως μεταδίδει η Ντόιτσε Βέλλε, ακούστηκαν μερικά γέλια αλλά κυρίως φωνές διαμαρτυρίας απ’ τους δημοσιογράφους.

Το είδαμε ΕΔΩ και ΕΔΩ και όπου αλλού θέλετε εσείς,δείτε ΕΔΩ


Ας δούμε μερικές φωτογραφίες με την ημερομηνία που κυκλοφόρησαν και κυκλοφορούν..

Χωρίς τίτλο       Χωρίς τίτλο

Όλα όμως ξεκίνησαν από την Lifo η οποία είπε να τρολάρει για το καλό της μέρας (1 Απριλίου) ευχόμενη στους αναγνώστες της καλό μήνα…

http://www.lifo.gr/now/people/63724

Τα ιστολόγια όμως που αντέγραψαν και συνεχίζουν να αντιγράφουν το άρθρο αποκρύπτουν από τους αναγνώστες πως πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο.

Γιώργος Ζ.