Καταρρίπτεται – Μόνο ένας Έλληνας θα το σκεφτόταν αυτό – Πήγε να πάρει δάνειο και δείτε τι έκανε ο Αθεόφοβος

4

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανέκδοτα δημοσιεύονται σαν πραγματικά γεγονότα και γιατί να ψάχνεις για ειδήσεις, αφού μπορείς να τις κατασκευάσεις.

 


Μόνο ένας Έλληνας θα το σκεφτόταν αυτό – Πήγε να πάρει δάνειο και δείτε τι έκανε ο Αθεόφοβος

26502

Ένας Έλληνας µπαίνει σε µια τράπεζα της…

Νέας Υόρκης και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο.

Λέει στον υπάλληλο των δανείων ότι θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων για 2 εßδοµάδες και χρειάζεται να πάρει οπωσδήποτε ένα δάνειο των 5000$.
Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι η τράπεζα θα χρειασθεί ένα είδος εξασφάλισης για να του χορηγήσει το δάνειο, έτσι ο Έλληνας ßγάζει από την τσέπη του και αφήνει πάνω στο γραφείο τα κλειδιά από µια ολοκαίνουρια Ferrari, που είναι παρκαρισµένη στην είσοδο της τράπεζας.

Αφού πραγµατοποιείται ο έλεγχος από την τράπεζα ότι το αυτοκίνητο είναι όντως στο όνοµα του, µέσα σε 20 λεπτά εγκρίνεται το δάνειο, και ο Έλληνας παίρνει τα χρήµατα και φεύγει.

Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της τράπεζας και οι υπάλληλοι του ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Έλληνας έßαλε υποθήκη µια Ferrari των $200.000 για να πάρει δάνειο $5.000!

Ένας υπάλληλος παίρνει το αυτοκίνητο και το αφήνει στο υπόγειο γκαράζ της τράπεζας. Δυο εßδοµάδες αργότερα ο Έλληνας επιστρέφει, πληρώνει $5.000 και τον τόκο που ανέρχεται στα $15.41.

Ο υπάλληλος του λέει;
Κύριε είµαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε µε την τράπεζα µας, όλα έγιναν σωστά µόνο που έχουµε µια απορία. Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαµε στον υπολογιστή και ßρήκαµε ότι είσαστε δισεκατοµµυριούχος! Το περίεργο είναι ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε το δάνειο!

Και ο Έλληνας απαντά:
Πες µου ένα άλλο σηµείο στη Νέα Υόρκη που θα µπορούσε να αφήσει κανείς µια Ferrari µε ασφάλεια για δυο εßδοµάδες πληρώνοντας για πάρκινγκ µόνο $15.41.

26501

http://www.donotlink.com/g8ut

http://www.donotlink.com/g8uu

http://www.donotlink.com/g8uv

http://www.donotlink.com/g8uw


Η παραπάνω ιστορία είναι ένα ανέκδοτο που υπάρχει εδώ και δεκαετίες και κάποιοι το πλασάρουν σαν πραγματική ιστορία. Η εφημερίδα Ημερησία το 2013 αναφέρει πως δημοσιεύτηκε σαν πραγματικό γεγονός από την εφημερίδα ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

26503

Γιατί να ψάχνεις για ειδήσεις, αφού μπορείς να τις κατασκευάσεις από παλιά ανέκδοτα;

Το παραπάνω ανέκδοτο κυκλοφορεί σε πολλές χώρες, έχει τυπωθεί σε βιβλία με ανέκδοτα και υπάρχει σε διάφορες εκδόσεις, με επιχειρηματία, με ξανθιά, με Ινδιάνο και Εβραίο, με διαφορετικά αυτοκίνητα, Rolls Royce, Mercedes, Ferrari, Bentley κτλ.

26505
ΠΗΓΗ
26506
ΠΗΓΗ
26507
ΠΗΓΗ
26508
ΠΗΓΗ

Το 2002 η WO Bentley Memorial Foundation συμπεριέλαβε το ανέκδοτο σε ένα βιβλιαράκι 186 σελίδων με τίτλο Lighter Moments

26504

http://www.wobmf.co.uk/books-and-pictures-sale-0

http://www.telegraph.co.uk/motoring/4757883/A-classier-way-to-find-cheap-parking.html

 

Όπως θα καταλάβατε η παραπάνω ιστορία δεν είναι πραγματική, αναδημοσιεύεται μόνο για να τραβήξει επισκεψιμότητα και καταρρίπτεται.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε