Ποιοι είμαστε
Αρχική Η ομοιοπαθητική να φύγει από τα φαρμακεία της ΑυστραλίαςΧωρίς κατηγορία

Η ομοιοπαθητική να φύγει από τα φαρμακεία της Αυστραλίας

5 Νοε
2015

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

Τα έχουμε ξαναπεί για την ομοιοπαθητική, πως δεν κάνει απολύτως τίποτα, πως βασίζεται αποκλειστικά στο φαινόμενο πλασέμπο και πως είναι υπερβολικά ακριβή.

2863Τώρα έρχεται το Royal Australian College of General Practitioners το οποίο προτρέπει τους Αυστραλούς φαρμακοποιούς να μην αγοράζουν και πωλούν ομοιοπαθητικά σκευάσματα διότι…μαντέψτε…εκτός του να χωρίζουν τους ανθρώπους από τα χρήματά τους, δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Royal Australian College of General Practitioners, Δρ Φράνκ Τζόουνς, είπε πως η χρήση των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων μπορεί να έχει ανεπιθύμητα ρίσκα για τον ασθενή.

Υποθέτω πως εννοεί πως αν κάποιος παίρνει ένα ομοιοπαθητικό σκεύασμα αντί για κανονικό φάρμακο ρισκάρει να χειροτερέψει την κατάστασή του, διότι τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα, ως γνωστό, δεν έχουν παρενέργειες. Τι παρενέργειες θα μπορούσε να έχει το κουνημένο σε υπερβολικό βαθμό νερό;

Το Royal Australian College of General Practitioners αναφέρθηκε ειδικά σε ομοιοπαθητικά εμβόλια τα οποία υπόσχονται ανοσία ενώ ουσιαστικά ανοίγουν τη πόρτα σε ασθένειες που έχουμε να δούμε χρόνια.

Οι φαρμακοποιοί της Αυστραλίας βέβαια, δεν είναι υποχρεομένοι να ακολουθήσουν αυτη την οδηγία. Αν κρίνουμε από τα δισεκατομμύρια δολάρια που βγάζει η βιομηχανία ομοιοπαθητικών σκευασμάτων παγκοσμίως κάθε χρόνο, θεωρώ πως είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως αδύνατο, οι φαρμακοποιοί να πετάξουν έξω από το μαγαζί τους τόσο επικερδή προϊόντα.

Μπορεί όμως να υπάρξουν και μερικοί που παίρνουν στα σοβαρά τη δουλειά τους και δεν τους αρέσει να πωλούν ζάχαρη και νερό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη πραγματικά φάρμακα. Αυτοί μπορεί και να κάνουν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Όπως και να έχει, η επιστήμη μπορεί να κινείται αργά και στο διάστημα αυτό οι διάφοροι τσαρλατάνοι να βγάζουν χρήματα, αλλά αργά ή γρήγορα θα νικήσει τη μάχη κόντρα στο ψέμα.

Ο λόγος που τελικά θα νικήσει είναι επειδή η επιστήμη φέρνει μετρήσημα αποτελέσματα ενώ οι ψευδοεπιστήμες όχι.

Πηγή

 

Greek Skeptic

Αρθρογράφος - Ερευνητής