Ποιοι είμαστε
Αρχική Όχι, το φάρμακο κατά του καρκίνου δεν έχει βρεθεί και δεν μας το κρύβουνΧωρίς κατηγορία

Όχι, το φάρμακο κατά του καρκίνου δεν έχει βρεθεί και δεν μας το κρύβουν

13 Απρ
2016

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 8 έτη.

cancer

Συχνά πυκνά ακούμε το “το φάρμακο του καρκίνου έχει βρεθεί αλλά μας το κρύβουν”.

Τα επιχειρήματα αυτών των συνωμοσιολόγων είναι συνήθως ένα, το χρήμα, που για κάποιους είναι η πηγή όλων των κακών.

Ας κάνουμε λοιπόν ένα πείραμα λογικής και ας δούμε 8 λόγους για τους οποίους είναι εξαιρετικά παράλογο να ισχυριζόμαστε πως το φάρμακο του καρκίνου έχει βρεθεί αλλά κάποιοι κακοί μας το κρατούν μυστικό. Θα βασιστούμε βέβαια στα επιχειρήματα των συνωμοσιολόγων που παίρνουν αυτή τη θέση.

  1. Οι φαρμακοβιομηχανίες είναι κερδοσκοπικές και ενδιαφέρονται μόνο για το χρήμα. 
    Υπάρχουν πολλές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που κάνουν έρευνες για το συγκεκριμένο φάρμακο, όπως η American Cancer Society. Σημαντική πρόοδος έχει γίνει από αυτές τις οργανώσεις και θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να είναι εκείνες που θα βρουν το φάρμακο.
  2. Το φάρμακο κατά του καρκίνου είναι γνωστό σε μια ιατρική ελίτ αποκλειστικά.
    Αυτό το επιχείρημα είναι έτσι στημένο ώστε να υποθέτει πως η ομάδα γιατρών που βρήκε το φάρμακο, γιατί περί ομάδας θα πρόκειται καθώς η ιδέα του μοναχικού εφευρέτη/γιατρού είναι και αυτή μύθος,  δεν πάσχουν από καρκίνο. Αντιθέτως και οι γιατροί αλλά και οι οικογένειές τους είναι εξίσου επιρρεπείς στον καρκίνο με όλους τους υπόλοιπους. Η ιδέα πως θα βάλουν άλλα συμφέροντα πάνω από την υγεία των μελών της οικογένειάς τους είναι, εκτός από προσβλητική, και παράλογη.
  3. Το φάρμακο κατά του καρκίνου χρησιμοποιείται από μια ελίτ αποκλειστικά.
    Παρόμοιο επιχείρημα χρησιμοποιείται για τους πλούσιους και είναι το ίδιο αστείο. Υπάρχει μεγάλη λίστα με ανθρώπους που ενώ είχαν πολλά χρήματα και δύναμη τελικά πέθαναν από καρκίνο. Θύματα της αρρώστιας είναι CEOs, πολιτικοί (σε αυτούς να προσθέσετε και τον γιο του John Baiden αντιπροέδρου των ΗΠΑ και ενός από τους δυνατότερους ανθρώπους στον κόσμο που τελικά δεν μπόρεσε να βρει το φάρμακο και να σώσει το γιο του), στελέχη φαρμακευτικών, και αρχηγοί κρατων.
    Για να ισχύει η συνωμοσία θα πρέπει να υποθέσουμε πως αυτά τα άτομα γνωρίζουν για τη θεραπεία του καρκίνου αλλά επιλέγουν να μη τη χρησιμοποιούν ώστε να μη…προκαλέσουν; Από τη μία μας λένε πως οι πλούσιοι είναι εγωιστές και εγωκεντρικοί αλλά από την άλλη θέλουν να  πιστέψουμε πως οι ίδιοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πεθάνουν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο προκειμένου να μην εκθέσουν ένα μυστικό; Και μιλάμε για εκατοντάδες, όχι 2 ανθρώπους!
  4. Οι ερευνητές πληρώνονται για να μην μιλήσουν
    Αυτό το επιχείρημα μόνο ένας συνωμοσιολόγος μπορεί να χρησιμοποιήσει διότι αν είσαι ερευνητής ξέρεις τι συνέπειες θα έχει για εσένα, τη καριέρα σου και την οικογένειά σου αν είσαι στην ομάδα που θα ανακαλύψει το φάρμακο του καρκίνου.
    Το επιχείρημα αυτό επίσης αγνοεί το γεγονός πως πολλοί ερευνητές θέλουν τη φήμη και τη δόξα που θα τους φέρει μια τέτοια ανακάλυψη. Ο επιστήμονας που θα κάνει την υπέρβαση και θα βρει τη λύση θα είναι αυτομάτως ένας από τους πιο δημοφιλής ανθρώπους στον επιστημονικό και όχι μόνο κόσμο. Μια διασημότητα γιγαντιαίων διαστάσεων και όλοι θα τον θέλουν στην ομάδα τους. Αυτό ισχύει για όλα τα μέλη της ομάδας.
  5. Οι χώρες που το έχουν δεν το χρησιμοποιούν.
    Πολλές είναι οι χώρες που έχουν κρατική υγεία και θα τους συνέφερε αν αντί να πλήρωναν ακριβά φάρμακα που δεν θεραπεύουν, πλήρωναν μόνο ένα και να ξεμπέρδευαν. Τα χρήματα που θα εξοικονομούσαν θα ήταν τεράστια. Η συνωμοσία όμως λέει πως αυτές οι χώρες δεν ενδιαφέρονται για αυτό το φάρμακο και συνεχίζουν να πληρώνουν τεράστια ποσά σε άλλα. Το επιχείρημα “δεν ξέρουν πως υπάρχει το φάρμακο” δεν ισχύει διότι ο συνωμοσιολόγος το ξέρει και το έμαθε με απλό ψάξιμο στο internet. Τι σταματάει ένα ολόκληρο κράτος να μάθει το ίδιο μυστικό;
  6. Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν ενδιαφέρονται.
    Αντίστοιχα, όπως υπάρχουν κράτη που θα κέρδιζαν με αυτό το φάρμακο, υπάρχουν και ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες θα ήθελαν να δουν τα κόστη τους να μειώνονται. Όπως θα ενημερωνόταν το κράτος, θα ενημερώνοταν και οι ασφαλιστικές, αλλά όλως περιέργως καμία μέχρι σήμερα δεν έχει πει κουβέντα για τα χρήματα που χάνει και συνεχίζει αγόγγυστα να πληρώνει.
  7. Οι εταιρίες βγάζουν περισσότερα με τα άλλα φάρμακα και όχι τη θεραπεία.
    Στη πραγματικότητα η εταιρία που θα έβγαζε πρώτη τη θεραπεία θα κέρδιζε τρελά ποσά μιας και όλοι θα άφηναν τα άλλα φάρμακα όλων των εταιριών και θα αγόραζαν το δικό της. Συνεπώς υπάρχει ισχυρό κίνητρο για μια φαρμακοβιομηχανία να βγάλει πρώτη το φάρμακο.
    Μια εταιρία που προσφέρει ένα τέτοιο φάρμακο δεν θα βγάλει μόνο χρήματα αλλά θα κερδίσει και σε πρεστίζ και φήμη. Με αυτό το τρόπο θα μπορέσει να πουλήσει ακόμα περισσότερα από τα δικά της φάρμακα.
  8. Οι εταιρίες βγάζουν περισσότερα με τα άλλα φάρμακα και όχι τη θεραπεία.(2)
    Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εταιρίες που πουλούν φθηνότερα φάρμακα που γιατρεύουν αρρώστιες οι οποίες θα τους έφερναν πολύ περισσότερα χρήματα. Αυτά τα φάρμακα λέγονται “εμβόλια” και ένα εμβόλιο της ιλαράς είναι σημαντικά φθηνότερο από τη θεραπεία στην οποία θα πρέπει να υποβληθεί κάποιος ασθενής. Άλλο παράδειγμα είναι τα αντιβιωτικά.

Από τα παραπάνω νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως η ιδέα πως υπάρχει το φάρμακο κατά του καρκίνου αλλά αποκρύπτεται από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση με σκοπό το θάνατο εκατομμυρίων, καταρρίπτεται εύκολα.

Η συνωμοσία αυτή δεν είναι μόνο προβληματική για τους λόγους που αναφέραμε αλλά και προσβλητική προς τους χιλιάδες γιατρούς που θα έπρεπε να γνωρίζουν την αλήθεια αλλά επιλέγουν να αφήνουν εκατομμύρια ανθρώπους να πεθάνουν με φριχτό τρόπο, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά.

Ας τελειώνουμε και με αυτή τη βλακεία.

Greek Skeptic

Αρθρογράφος - Ερευνητής