Καταρρίπτεται: Παγκόσμιο σοκ! Δείτε τι ανακάλυψαν στο βυθό της Κούβας!

2

Κανένα σοκ δεν υπέστη η παγκόσμια κοινή γνώμη, πρόκειται για ακόμα ένα τραβηχτικό τίτλο με στόχο την αλίευση των κλικ του αναγνώστη, ας δούμε όμως τι ισχυρίζεται το άρθρο.


Παγκόσμιο σοκ! Δείτε τι ανακάλυψαν στο βυθό της Κούβας! (φωτογραφίες) 

buthos-kouvas-resize1200630


Τέσσερις πυραμίδες γιγαντιαίων διαστάσεων παρόμοιες με αυτές της Γκίζας στην Αίγυπτο, ένας περίπτερος ναός με τρία επίπεδα, κτίσματα με … ύψος 40 μέτρων και μήκος ως και 400 (!), Πολλές Σφίγγες και χιλιάδες άλλα ευρήματα «κοιμούνται» στην Μεσοατλαντική Τάφρο, στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Σαν Αντόνιο στη δυτική ακτή της Κούβας! Υπολείμματα από πέντε κυκλικά κανάλια που συνδέονται με γέφυρες παραπέμπουν ευθέως στα όσα γράφει ο Πλάτων στον «Τίμαιο»: στην αρχαία Ατλαντίδα!

Η ανακάλυψη δεν είναι καινούργια … Την είχε κάνει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ την δεκαετία του ’60, κατά τη διάρκεια της κρίσης στον Κόλπο των Χοίρων, όταν η ανθρωπότητα έφτασε μια ανάσα από τον Γ Παγκόσμιο Πόλεμο! Ένα πυρηνικό υποβρύχιο που περιπολούσε στα ανοιχτά του Κόλπου, ενημέρωσε για την ύπαρξη των πανάρχαιων κτισμάτων.

Στον κυβερνήτη δόθηκε εντολή να γίνουν μετρήσεις και να φωτογραφηθούν τα ευρήματα και η περιοχή κηρύχθηκε «απαγορευμένη ζώνη».

Από εκεί και πέρα, σιωπή! Κανείς δεν ξαναμίλησε για τη βυθισμένη πόλη ως το 2001 που η ρωσικής καταγωγής ωκεανογράφος Paulina Zalitski και ο σύζυγός της Paul Weinzweig, ιδιοκτήτες της εταιρείας Σύνθετη Communications Digital με έδρα τον Καναδά, επελέγησαν από τον Φιντέλ Κάστρο να ερευνήσουν το βυθό της Κούβας με το υπερσύγχρονο ερευνητικό σκάφος «Ulises».

Το όχημα- ρομπότ ROV του ζεύγους κατέγραψε απίστευτες εικόνες σε βάθος 183 μέτρων από πέτρινες κατασκευές που είχαν συμμετρική διάταξη και παρουσίαζαν αδιαμφισβήτητες ομοιότητες με ένα πλήρες αστικό συγκρότημα!

Το τηλεχειριζόμενο σκάφος- ρομπότ συνέλεξε πετρώματα που αποδείχθηκε ότι ήταν γρανίτης και το σχήμα ή η διάταξή τους έδειχναν ανθρώπινη παρέμβαση. Τα κτίσματα -πολλά σε σχήμα πυραμίδας, άλλα κυκλικά και όλα απόλυτα ευθυγραμμισμένα- χρονολογήθηκαν ως 6.000 ετών, δηλαδή περίπου 1.500 χρόνια πριν από την κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων της Αιγύπτου!

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι πάνω στις πέτρες βρέθηκαν χαραγμένα γράμματα, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε γραπτός λόγος όταν κατασκευάστηκαν κι αυτό ανατρέπει όλα τα δεδομένα της γνωστής Ιστορίας!

To είδαμε στο news0nediaforetiko.greidiseis.net, και makrakomifan.blogspot.gr


Η ιστορία αυτή είχε παίξει και στο National Geographic το 2002, η φήμες περί υποβρύχιας πόλης έδωσαν αφορμή στους συνωμοσιολόγους ή όπως προτιμούν να λέγονται «εναλλακτικοί ερευνητές», να κάνουν λόγο για την χαμένη Ατλαντίδα και να ξεψαχνίζουν τα γραπτά του Πλάτωνα για να το εξακριβώσουν.

Το 2000, η Paulina Zelitzki και Paul Weinzweig έκαναν έρευνες με σόναρ στο δυτικό άκρο της Κούβας με την ελπίδα να ανακαλύψουν βυθισμένα πλοία, αφού προηγουμένως είχαν καταφέρει και βρήκαν το ναυάγιο ενός πλοίου, του USS Maine το οποίο είχε βυθιστεί στην Αβάνα το 1898.

Στο σόναρ έλαβαν ενδείξεις για συμμετρικές κατασκευές και αυτό ήταν το γεγονός που στάθηκε αφορμή να οργανώσουν μια δεύτερη έρευνα χρησιμοποιώντας ένα υποβρύχιο, στη δεύτερη έρευνα ή Paulina Zelitzki έκανε λόγο για πυραμίδες και άλλες κατασκευές. Ένας από τους ισχυρισμούς κάνει λόγο για την ύπαρξη ενός προσώπου, ανάλογο με αυτό που βρέθηκε στον πλανήτη Άρη. Στον Άρη όμως δεν υπάρχει κάποιο σκαλισμένο πρόσωπο, πρόκειται για παρειδωλία.

Στη φωτογραφία το υποτιθέμενο σκαλισμένο πρόσωπο στο βυθό της Κούβας.

cuban_martian_face

 

Η Paulina Zelitzki το 2004 άρχισε να αντλεί κεφάλαια για να οργανώσει την τρίτη αποστολή στη περιοχή, η αποστολή ανακοινώθηκε τον Οκτώβρη του 2004. Δεν μπόρεσε όμως να ολοκληρώσει την αποστολή λόγω τεχνικών ελλείψεων του υποβρυχίου. Σε μια τόσο σημαντική αποστολή πήγαν απροετοίμαστοι, σας θυμίζει τη παροιμία «που πας ξυπόλητος στα αγκάθια»; Αυτό ακριβώς έκαναν, πήγαν τελείως απροετοίμαστοι για να φέρουν στο φως τα υποτιθέμενα σημαντικά ευρήματα.

Μετά την αποτυχία η Paulina Zelitzki ανακοίνωσε ότι θα επανερχόταν το 2005 με χρηματοδότηση του National Geographic Society, έκτοτε όμως, ούτε φωνή ούτε ακρόαση, προφανώς δεν έπεισε κανέναν για να χρηματοδοτήσει την έρευνα της. Κατά καιρούς μόνο αναπαράγεται στο διαδίκτυο η υποτιθέμενη ανακάλυψη, η σειρά Αncient Alliens δεν έχασε την ευκαιρία και αφιέρωσε εκπομπή για την υποτιθέμενη αυτή ανακάλυψη. Για όσους δεν γνωρίζουν, η σειρά αυτή προσπαθεί με τρόπους άκρως συνωμοσιολογικούς να αποδείξει την ύπαρξη αρχαίων εξωγήινων πολιτισμών, λέω να το αφήσω ασχολίαστο.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται δεν είναι αυτές που τράβηξε το σόναρ, είναι φτιαγμένες από υπολογιστή.

underwater_pyramids_off_cuba

 

Ας δούμε τώρα τα αρχικά δεδομένα του σόναρ, τα οποία υποτίθεται δείχνουν βυθισμένες κατασκευές, τα δεδομένα, αν και ενδιαφέροντα, δεν δείχνουν με ακρίβεια αν πρόκειται όντως για δομές.

cuba_sonar_data

 

Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό, οι επιστήμονες που εξέτασαν τα δεδομένα δεν πείστηκαν ότι κάτι υπάρχει εκεί, ενδεχομένως όλο αυτό να ήταν και μια καλή διαφημιστική καμπάνια. Η ιστορία περί βυθισμένων πυραμίδων παίζει πλέον μόνο στους κύκλους των συνωμοσιολόγων, συγγνώμη, των εναλλακτικών ερευνητών ήθελα να πω.

Λεπτομέρειες στο Bad Archaeology

Γιώργος Ζ.