Συνταγή γιατρού με αιτιολόγια «ατύχημα διαστημοπλοίου»

2

Στην εκπομπή του ο Γιώργος Παπαδάκης, παρουσίασε μια περίεργη συνταγή. Τι συμβαίνει με αυτή τη συνταγή και γιατί υπάρχουν αυτοί οι κωδικοί;

ΑΛΗΘΕΙΑ

Την περίεργη συνταγή και το βίντεο του κυρίου Παπαδάκη, τα έχουν αναπαράγει σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες, εμείς σας δίνουμε ένα παράδειγμα από το enikos.gr

Συνταγή γιατρού με αιτιολογία… ατύχημα με διαστημόπλοιο – ΒΙΝΤΕΟ

40801
Μία ιατρική συνταγή διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα παρουσίασε στην εκπομπή του ο Γιώργος Παπαδάκης.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο γιατρός για να δικαιολογήσει το φάρμακο που χορηγεί στον ασθενή αξίας 1,20 ευρώ έγραψε πάνω στην συνταγή, ως αιτιολογία, ατύχημα με… διαστημόπλοιο.

Το παράλογο όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς συμπληρώνει την συνταγή με δεύτερο κωδικό που αφορά στην παρατεταμένη παραμονή του ασθενούς σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Δείτε το βίντεο:

http://dai.ly/x4ewz8q

https://archive.is/cN0Yl

Πραγματικά η αιτιολογία της συνταγή είναι περίεργη. Το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης χρησιμοποιεί τους κωδικούς της Διεθνής Στατιστικής Ταξινόμηση Νοσημάτων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας (ICD) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μέσα σε αυτή την παγκόσμια ταξινόμηση νοσημάτων και συναφών προβλημάτων υγείας, υπάρχουν και οι δύο περίεργοι, για τα Ελληνικά δεδομένα, κωδικοί.

Όλους τους κωδικούς μπορείτε να τους δείτε στα παρακάτω αρχεία pdf.

  1. ICD-10 Έκδοση 2008 Τόμος 1 – Τεύχος Α
  2. ICD-10 Έκδοση 2008 Τόμος 1 – Τεύχος Β  
  3. ICD-10 Έκδοση 2008 Τόμος 2 – Εγχειρίδιο Οδηγιών

Η συνταγή που παρουσιαστηκε είναι σίγουρα μια φάρσα κάποιου γιατρού, που με αυτό τον τρόπο θέλησε να δείξει αυτούς τους περίεργους κωδικούς που υπάρχουν μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και συνταγογράφησε acetylsalicylic acid, δηλαδή SALOSPIR (κοινώς ασπιρίνη των 100mgr), 1 φορά την ημέρα επί 30 ημέρες.

Η συνταγή όμως δεν είναι του 2016. Η φωτογραφία της υπάρχει στο διαδίκτυο από τον Οκτ. 2013.

40802

https://archive.is/IfRZj

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε