Ριάλιτι στη Ρωσία επιτρέπει φόνους και βιασμούς; Οχι! Η φυλακή περιμένει τους διαγωνιζόμενους.

1

Ενας πιασάρικος τίτλος, ένα παίγνιο του στυλ « οι διαγωνιζόμενοι θα γνωρίζουν ότι μπορεί να σκοτωθούν ή να βιαστούν» και η διαφήμιση για το νέο ριάλιτι στη Ρωσία στήθηκε, όχι μόνο στήθηκε αλλά έγινε και παγκοσμιώς γνωστό, η είδηση έπαιξε και σε μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του εξωτερικού, που επίσης χρησιμοποίησαν τραβηκτικούς τίτλους. Παράδειγματα μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

Independent: Russian reality show to ‘allow’ rape and murder as contestants compete for cash prize

Guardian: Russian reality TV show Game2: Winter to ‘allow’ rape and murder in Siberia

Οι τραβηκτικοί τίτλοι δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από την ελληνική ειδησεογραφία. Aς δούμε μερικά παραδείγματα.

ANT1 News και Πρώτο Θέμα: Σάλος με το νέο reality show που θα επιτρέπει φόνους και βιασμούς!

Cnn.gr:  Ρωσικό reality show επιτρέπει το φόνο & το βιασμό

Αν μείνουμε μακριά από τους εντυπωσιακούς τίτλους, κάτι που δεν κάνουν όλοι, θα δούμε ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει. Ολο αυτό μοιάζει για διαφημιστικό τρυκ που μάλιστα πέτυχε το σκοπό του, αλλιώς πως εξηγείται το γεγονός ότι η εταιρία παραγωγής λέει ότι οι διαγωνιζόμενοι  θα είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν τους νόμους;

Στο άρθρο των Siberian Times διαβάζουμε το εξής.

Organisers boast ‘everything is allowed’ including ‘rape’ and ‘murder’, but would-be participants are nevertheless warned: ‘You must understand that the police will come and take you away. We are on the territory of Russia, and obey the laws of the Russian Federation.

Οι οργανωτές καυχιούνται ότι όλα επιτρέπονται συμπεριλαμβανομένου βιασμοί και φόνοι, ωστόσο προειδοποιεί τους συμμετέχοντες πως πρέπει να καταλάβουν ότι η αστυνομία θα έρθει και θα συλληφθούν. Είμαστε στο έδαφος της Ρωσίας και θα πρέπει να σεβαστούμε τους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με αυτό καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για επικοινωνιακό κόλπο, κανένας βιασμός και φόνος δεν επιτρέπεται, εκτός και αν θέλουν οι συμμετέχοντες να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε κάποιο ρωσικό κελί.