Η συγκλονιστική φωτογραφία του σταυρού, στον Ψηλορείτη της Ιταλίας.

6

Ήταν να μην χιονίσει στην Κρήτη. Με τα πρώτα χιόνια, άρχισαν και οι δημοσιεύσεις με εντυπωσιακές φωτογραφίες. Η πιο εντυπωσιακή μας έρχεται από τον «Ψηλορείτη» της Ιταλίας. (Ναι πολύ σωστά διαβάσατε.)

ΨΕΥΔΕΣ

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε αρχικά από το KritiChannel στο facebook και αναπαράχθηκε σχεδόν από το σύνολο των σελίδων.


Παράδειγμα: eleysis-ellinwn.gr

Η φωτογραφία που αντιστράφηκε οριζόντια για να είναι πιο δύσκολη η εύρεσή της, είναι από το βουνό Gran Sasso στην κεντρική Ιταλία.

https://gr.pinterest.com/pin/218283913169213640/

https://archive.is/PXSiu

Όπως βλέπουμε στην παραπάνω φωτογραφία, ο σταυρός είναι μεταλλικός. Η διαφορά με τον ξύλινο σταυρό που υπάρχει στον Ψηλορείτη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

http://mc.posvete.cz/crete13/

http://pezopories.blogspot.gr/2013/07/2456.html

Η φωτογραφία που έγινε viral και δημοσιεύθηκε, σχεδόν από το σύνολο των σελίδων, δεν έχει καμιά σχέση με την Κρήτη και τον Ψηλορείτη.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ KRITICHANNEL

Το kritichannel με μια σωστή και έντιμη πράξη, ζήτησε συγνώμη και ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook το παρακάτω κείμενο.

«Με αφορμή αυτή τη φωτογραφία, θέλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη στους φίλους της σελίδας μας.
Εμάς μας την έστειλε τη φωτογραφία αναγνώστης και μας είπε ότι ήταν από τον Ψηλορείτη. Είναι δύσκολο να διασταυρωθεί αν όντως ήταν από τον Ψηλορείτη ή από άλλο σημείο και αποφασίσαμε να τη δημοσιεύσουμε. Έγινε viral η φωτογραφία αυτή άθελά μας.
Με αφορμή αυτό το λάθος θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στο site: ellinikahoaxes.gr για την ενημέρωση που κάνει.
Επίσης να πω σε όσους με την πρώτη ευκαιρία μας περιμένουν στη γωνία για να μας κατηγορήσουν ότι είναι άξιοι της μοίρας τους, γιατι η καμήλα δεν μπορεί να δει την καμπούρα της.
Αν νομίζει κάποιος από όλους εσάς τους χιλιάδες που είστε κοντά μας, ότι δεν προσπαθούμε σωστά, τότε μπορεί να μας το πει, αλλά με τεκμηριωμένες απόψεις, αλλά και με προτάσεις ώστε να γίνουμε καλύτεροι.
Σας ευχαριστούμε όλους σας για την εμπιστοσύνη σας».

 

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε