Ο κοσμηματοπώλης ήταν οπλοπώλης και η δολοφονία που δεν ήταν δολοφονία.

1

Κυκλοφορούν άρθρα στο διαδίκτυο και κάνουν λόγο για δολοφονία ληστή από εναν κοσμηματοπώλη, η είδηση παίζει και σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, ενδεικτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω.

iefimerida:  Κοσμηματοπώλης σκοτώνει εν ψυχρώ ληστή στο μαγαζί του

 

 

Ελεύθερος Τύπος:  Βίντεο-σοκ: Κοσμηματοπώλης σκοτώνει εν ψυχρώ ληστή στο κατάστημά του

 

Δεν ξέρω από που προκύπτει ότι ήταν κοσμηματοπώλης, τα βίντεο που έχουν στα άρθρα είναι ξεκάθαρα και πρόκειται για απόπειρα ληστείας σε οπλοπωλείο, επίσης δεν ξέρω πως βγαίνει το πόρισμα της δολοφονίας σε κάποιον που βρισκόταν σε νόμιμη αυτοάμυνα.

Δολοφονία είναι ο προσχεδιασμένος φόνος  με δόλο, που ακριβώς φαίνεται αυτό στο βίντεο και βγήκε το πόρισμα της δολοφονίας;

https://www.youtube.com/watch?v=DjLghiV6bzw

 

Στο άρθρο του abcnews για το περιστατικό που έγινε στην Georgia, εκτός των άλλων, διαβάζουμε ότι ο ιδιοκτήτης του οπλοπωλείου δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία. Αν δολοφονούσε τον ληστή, σύμφωνα με τα ελληνόγλωσσα άρθρα, δεν θα έπρεπε να αντιμετώπιζε και τις ανάλογες κατηγορίες;

http://abcnews.go.com/US/wireStory/georgia-gun-store-owner-shoots-kills-armed-robbery-44745193

Απορώ πως δεν έπεσε στην αντίληψη τους και η καμπάνια υπέρ του ληστή, 30χρονου Donovan Chopin, που έπεσε νεκρός, ήταν καλό παιδί και αγαπητός στη κοινότητα. Tα σχόλια των χρηστών είναι ιδιαίτερα καυστικά για την εκστρατεία αυτή.

https://www.gofundme.com/gone-to-soon-donavan-chopin