Ενός λεπτού σιγή για όσους πέφτουν θύματα like farming.

1

Οι περιπτώσεις είναι αμέτρητες, με άρθρα μας έχουμε αναφερθεί στο like-farming και το πως διάφοροι επιτήδειοι εξαπατούν τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέσω συναισθηματικού εκβιασμού, με σκοπό να αποσπάσουν το πολυπόθητο like. Ακόμα ένα παράδειγμα από τη σελίδα του facebook με την ονομασία  Mη μου πεις θα δούμε αμέσως τώρα.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»warning»]ΑΠΑΤΗ LIKE-FARMING[/icon_list_item] [/icon_list]

Η φωτογραφία είναι κλεμμένη από το Deviant Art και είναι ψηφιακά επεξεργασμένη. Αυτό όμως λίγη σημασία έχει για τους διαχειριστές ή διαχειριστή της σελίδας. Λίγη σημασία έχει και για τους χιλιάδες χρήστες που χαρίζουν απλόχερα το like σε τέτοιου είδους κοινοποιήσεις βοηθώντας στην εξάπλωση μιας απάτης.

 

Η σελίδα αυτή φαίνεται να αρέσκεται στο να εμπαίζει τους χρήστες του facebook, να καπηλεύεται φωτογραφίες και πλάθει ιστορίες, μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Το παιδί αυτό ΔΕΝ είναι άρρωστο.

 

Το κορίτσι αυτό ΔΕΝ έχει καρκίνο. Απάτη like-farming

Τα «ΑΜΗΝ» και οι προσευχές στα σχόλια πέφτουν βροχή σε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ίσως η μόνη λύση είναι να αρχίσουν οι αναφορές σε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις και σελίδες, από αναγνώστες που δεν δέχονται να παίζουν με την νοημοσύνη τους και τα αισθήματα τους.

https://www.ellinikahoaxes.gr/2013/07/06/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-like-farming-%CF%83%CF%84%CE%BF-facebook-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%86%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B1/