ΔΕΝ είναι αυτή η Σημαία από την κρίση των Ιμίων.

1

Όλοι θα έχετε δει τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν το βίντεο του ALPHA και την σημαία των Ιμίων. Όμως η σημαία που παρουσιάστηκε ΔΕΝ είναι η σημαία της κρίσης των Ιμίων, τον Ιανουάριο 1996, όπως αφήνουν να εννοηθεί αρκετές ιστοσελίδες.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Σε πολλά δημοσιεύματα διαβάζουμε:


https://archive.is/J9nHS

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτή η σημαία της κρίσης των Ιμίων και ο κύριος αυτός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο βατραχάνθρωπος που πήρε (και έχει στο σπίτι του) τη σημαία της κρίσης των Ιμίων, ξημερώματα τις 31ης Ιανουαρίου 1996.
Προφανώς έχει μια σημαία, αλλά δεν είναι αυτή που παραλίγο να οδηγήσει σε ένοπλη σύρραξη Ελλάδα και Τουρκία.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο κύριος Κωνσταντίνος Χατζηδάκης υπήρξε βατραχάνθρωπος του Λιμενικού. Το βράδυ του επεισοδίου στα Ίμια, (Ιανουάριος 1996) ΜΟΝΟ μία ομάδα ήταν επάνω στη βραχονησίδα όπως προκύπτει από πλήθος επίσημων μαρτυριών. Ήταν μια ομάδα των βατραχανθρώπων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικοί (Δ.Υ.Κ./ΠΝ).
Αυτοί πήραν τη σημαία!

Ο κύριος Χατζηδάκης αναφέρεται σε ένα άλλο επεισόδιο που έγινε δυόμισι μήνες μετά, στις 17 Απριλίου, (το αναφέρει στο πρώτο λεπτό του βίντεο) όταν μέλη της οργάνωσης «Ελληνοαμερικάνικη Ένωση» ανέβηκαν στη νησίδα, τέλεσαν μνημόσυνο και άφησαν ένα στεφάνι και δύο σημαίες (μια αμερικάνικη και μια ελληνική). Αμέσως σήμανε συναγερμός και δόθηκε εντολή στο Λιμενικό να αφαιρεθούν οι σημαίες προκειμένου να μην τις πάρουν οι Τούρκοι που ήδη είχαν κινητοποιηθεί. Όπως και έγινε. Ένα φουσκωτό με άνδρες του Λιμενικού πήγε στη βραχονησίδα και πήραν τη σημαία.
ΑΥΤΗ τη σημαία έχει ο πρώην βατραχάνθρωπος του Λιμενικού και ΟΧΙ της κρίσης των Ιμίων, όπως διαλαλούν δεκάδες ιστοσελίδες (και όχι βέβαια ο ίδιος).

Η σημαία εκείνης της τρομερής νύχτας του Ιανουαρίου τι απέγινε;

Για πολλά χρόνια ήταν «χαμένη». Βέβαια, όλοι οι πρωταγωνιστές εκείνης της νύχτας γνώριζαν ποιοι την είχαν. Κάτω από συνθήκες, που δεν έχει νόημα να αναφερθούν, η σημαία παραδόθηκε πριν μερικά χρόνια και σήμερα βρίσκεται εκεί που πρέπει.
Στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, στο Σκαραμαγκά.
Στους άνδρες του Π.Ν. που αποφάσισαν εκείνη τη νύχτα να πεθάνουν, αν τους είχε ζητηθεί, προκειμένου να την προστατέψουν.