Αυτό ΔΕΝ είναι ένα νεογέννητο κοριτσάκι.

Ο ορισμός του Like Farming από τη σελίδα «Μη μου Πεις» στον μαγικό κόσμο του facebook. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη σελίδα επιδίδεται στο αγαπημένο σπορ της συλλογής like και κοινοποιήσεων.

Παραδείγματα μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Το κορίτσι αυτό ΔΕΝ έχει καρκίνο. Απάτη like-farming

Ενός λεπτού σιγή για όσους πέφτουν θύματα like farming.

Το παιδί αυτό ΔΕΝ είναι άρρωστο.

Αυτός ο γαμπρός δεν είναι παράλυτος.

Αυτή την φορά η σελίδα «Mη μου πεις» επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία μιας κούκλας και να την παρουσιάσει σαν πραγματικό νεογέννητο μωρό, προτρέποντας τους χρήστες να αρχίσουν τις προσευχές.

Οι χρήστες του facebook αρνούνται πεισματικά να εξακριβώσουν την αλήθεια της πληροφορίας και έτσι επιλέγουν τον εύκολο τρόπο της προσευχής και των «ΑΜΗΝ», σχολιάζουν και χαρίζουν απλόχερα τα like και τις κοινοποιήσεις, βοηθώντας έτσι στην εξάπλωση μιας απάτης.

Πρόκειται απλά για μία κούκλα-πίθηκος, δημιουργία της Lilah Pearsons η οποία ξεκίνησε να δημιουργεί τέτοιου είδους κούκλες το 2005. Αν παρατηρήσετε τα μάτια θα δείτε κάτι περίεργο, είναι ολόμαυρα.

http://www.snopes.com/false-darkest-baby-world/

https://www.quora.com/Is-this-picture-of-the-worlds-darkest-baby-true

Περισσότερες πληροφορίες  για το τι είναι το Like Farming στο παρακάτω άρθρο μας.

https://www.ellinikahoaxes.gr/2013/07/06/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-like-farming-%CF%83%CF%84%CE%BF-facebook-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%86%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B1/

Έτσι δουλεύει το like-farming!