Εκπαιδεύουν τους «λαθρό»να πυροβολούν;

1

Μπορεί το ελληνικό «αφυπνισμένο» διαδίκτυο να άργησε να πάρει χαμπάρι αυτή την «είδηση» που κυκλοφορεί εδώ και τουλάχιστον 1,5 χρόνο, όμως τελικά έφτασε και στη χώρα μας δημοσίευμα που ισχυρίζεται ότι οι Σουηδοί, εκπαιδεύουν «λάθρο» στη σκοποβολή.

ΨΕΥΔΕΣ

 

Στο nikosxeiladakis.gr, διαβάζουμε:

Εκπαιδεύονται μουσουλμάνοι ελεύθεροι σκοπευτές στη Σουηδία;

Το 2013, η σουηδική εφημερίδα Allehanda, δημοσίευσε άρθρο με τη φωτογραφία της νεαρής μουσουλμάνας με το όπλο, αναφέροντας την είδηση ότι περίπου 50 μετανάστες, συμμετέχουν σε προπόνηση δίαθλου.

Στις αρχές του 2016, συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες του εξωτερικού, όπως το Info Wars, άρχισαν να μεταδίδουν την «είδηση» πως οι Σουηδοί, έχουν χάσει το μυαλό τους και εκπαιδεύουν ελεύθερους σκοπευτές που κάποια στιγμή μπορεί να χρησιμοποιήσουν την «εκπαίδευση» που έλαβαν, εναντίον τους.

Παραδόξως, η συγκεκριμένη συνωμοσιολογική ανοησία, άργησε να φτάσει στην Ελλάδα, μέχρι που την είδαμε πρόσφατα στην ιστοσελίδα του γνωστού «δημοσιογράφου – συγγραφέα – τουρκολόγου», Νίκου Χειλαδάκη.

Όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα ανυπόστατα δημοσιεύματα στο εξωτερικό, η Allehanda, αναγκάστηκε να γράψει νέο άρθρο (στα αγγλικά), για να εξηγήσει τα αυτονόητα, δηλαδή ότι δε πρόκειται για στρατιωτική εκπαίδευση «ελεύθερων σκοπευτών», αλλά προπόνηση αθλητών στο δίαθλο.

Είναι προφανές από τα ανωτέρω, πως αυτό που διαβάζουμε στο άρθρο του «συγγραφέα – δημοσιογράφου – τουρκολόγου», δεν είναι εκπαίδευση ελεύθερων σκοπευτών, αλλά αθλητική προπόνηση. Εξάλλου, η στρατιωτική εκπαίδευση στη σκοποβολή, απέχει έτη φωτός από τη σκοποβολή με αεροβόλα και όπλα μικρού διαμετρήματος σε χάρτινους στόχους.

Εκπαιδεύουν τους «λαθρό»να πυροβολούν;