Είναι έτοιμη η NASA να ανακοινώσει την ύπαρξη ευφυούς εξωγήινης ζωής;

Η είδηση ξεκίνησε από ένα βίντεο στο Youtube. Κατόπιν, πέρασε σε συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες και tabloidτου εξωτερικού και εσχάτως προβλήθηκε και στη χώρα μας, ακόμη και από mainstream μέσα. Είναι έτοιμη η NASA να ανακοινώσει την ύπαρξη ευφυούς εξωγήινης ζωής;

Στο ant1news.gr, διαβάζουμε;

Ποια είναι η αλήθεια;

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, η είδηση προέρχεται από ένα βίντεο σε ανεπίσημο κανάλι των Anonymous στο Youtube και ένα άρθρο σε ιστοσελίδα, που ωστόσο δε φαίνεται να εκφράζει την επίσημη θέση της ομάδας, στην επίσημη ιστοσελίδα της οποίας, δε βρήκαμε καμία σχετική αναφορά.

Η ανεπίσημη ιστοσελίδα όπου αναρτήθηκε το βίντεο, φαίνεται να «ειδικεύεται» στις θεωρίες συνωμοσίας και τα fake news:

H όλη θεωρία για τις προσεχείς «αποκαλύψεις», βασίζεται σε δηλώσεις του στελέχους της NASA, Thomas Zurbuchen, που έκανε πρόσφατα ενώπιον του Κογκρέσου: «Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαφορετικές δραστηριότητες και αποστολές που αναζητούν συγκεκριμένα στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, βρισκόμαστε στα πρόθυρα να κάνουμε μία από τις πιο σημαντικές και χωρίς προηγούμενο, ανακαλύψεις στην ιστορία«. Πάνω σε αυτές ακριβώς τις δηλώσεις, βασίζεται και το βίντεο των Anonymous, που έγινε viral, διατυπώνοντας τον ανυπόστατο ισχυρισμό για επικείμενες αποκαλύψεις από τη NASA. Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομιλία του Zurbuchen, από το 39:22 και μετά.

Ο Zurbuchen, δεν λέει κάτι περισσότερο απ’ ότι μεγάλη μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει, δηλαδή ότι είναι θέμα χρόνου η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής, τουλάχιστον σε μικροβιακό επίπεδο, δεδομένων των τρεχουσών και μελλοντικών αποστολών που η NASA σχεδιάζει για αυτό το σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν είπε πως η NASA έχει ήδη ανακαλύψει εξωγήινη ζωή και πως πρόκειται να προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις.

Από τα ανωτέρω, γίνεται κατανοητό πως η NASA δεν πρόκειται να ανακοινώσει προσεχώς την ύπαρξη ευφυούς εξωγήινης ζωής. Είναι απορίας άξιο πως ακόμη και mainstream media, μετέδωσαν μια ανυπόστατη πληροφορία, ως επίσημη είδηση.

 

Διαβάστε επίσης: