Η έκτη μαζική εξαφάνιση ειδών στην Γη είναι προπαγάνδα της ΝΤΠ;

Σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς, η Γη βρίσκεται στο χείλος μια μαζικής εξαφάνισης ειδών χλωρίδας και κυρίως πανίδας, εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι όλα προπαγάνδα της Νέας Τάξης Πραγμάτων;

Για παράδειγμα, στο prisonplanet.gr, διαβάσαμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Όλοι γνωρίζουν τη θεωρία της εξαφάνισης των δεινοσαύρων πριν 66.000.000 χρόνια, σύμφωνα με την οποία, ένας αστεροειδής προσέκρουσε στη Γη, οδηγώντας σε εξαφάνιση μεγάλο ποσοστό των έμβιων όντων. Λίγοι όμως ξέρουν ότι 5 φορές στο παρελθόν η ζωή στο πλανήτη έφτασε πολύ κοντά στην εξαφάνιση.

Η μαζική εξαφάνιση στα τέλη της Ορδοβισίου εποχής.


 

Η μαζική εξαφάνιση της ύστερης Δεβόνιας εποχής.


 

Η μαζική εξαφάνιση στα τέλη της Πέρμιας περιόδου (Ο Μεγάλος Θάνατος).


Η μαζική εξαφάνιση στα τέλη της Τριαδικής περιόδου.

Η μαζική εξαφάνιση στα τέλη της Κρητιδικής περιόδου.

Περισσότερα στοιχεία για τις μαζικές εξαφανίσεις του παρελθόντος, εδώ.

6η μαζική εξαφάνιση;

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μελέτες βιολόγων, έχουμε μπει στην 6η μαζική εξαφάνιση ειδών. Αυτή τη φορά υπεύθυνη είναι η ανθρώπινη δραστηριότητα. Η εξαφάνιση μεγάλου αριθμού ειδών από το πλανήτη έχει λάβει ανεξέλεγκτη πορεία. Διάφορα είδη ζώων εξαφανίζονται 100 φορές ταχύτερα σε σχέση με τη προ βιομηχανικής επανάστασης εποχή.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι:


-καταστροφή δασών για να μετατραπούν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις,


-εισαγωγή νέων ειδών σε παρθένους βιότοπους και διαταραχή ισορροπίας,


-εκπομπές αερίων και κυρίως διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν κλιματική αλλαγή και όξυνση των ωκεανών,

-εισαγωγή τοξινών που μεταλλάσσουν και δηλητηριάζουν το οικοσύστημα.

Οι μελέτες προειδοποιούν ότι δεν κινδυνεύουν μόνο η χλωρίδα και η πανίδα του πλανήτη αλλά σύντομα ακόμη και ο άνθρωπος θα βρεθεί σε επισφαλή θέση όσον αφορά την επιβίωσή του.

Αν και η θεωρία της 6ης μαζικής εξαφάνισης, είναι αρκετά αμφιλεγόμενη, αν θεωρήσουμε τη Γη ως τίποτα άλλο παρά μια ανεξάντλητη πηγή πόρων και μια τεράστια χωματερή για τα απόβλητά μας, εάν εκτιμούμε άλλα είδη μόνο από την άποψη του τι μπορούν να μας παράσχουν, τότε θα συνεχίσουμε να διαλύουμε τον ιστό της ζωής. Αυτό όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο η Γη να σταματήσει να λειτουργεί με τους τρόπους που ξέρουμε και εξαρτόμαστε εμείς και οι μελλοντικές γενιές, αλλά μπορεί να μειώσει την ποικιλομορφία και την ομορφιά της ζωής στο ίδιο μας το σπίτι που για την ώρα τουλάχιστον, είναι το μοναδικό φιλόξενο για εμάς σε ολόκληρο το σύμπαν.

Η έκτη μαζική εξαφάνιση ειδών στην Γη είναι προπαγάνδα της ΝΤΠ;