Είπε ο Σόιμπλε πως «Με την Τουρκία έχουμε εταιρική σχέση αιώνων εναντίον του… Ελληνισμού»;

Παραπονιέται ο εκδότης σου ότι έχει πέσει η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας; Κανένα πρόβλημα! Παίρνεις τον πιο μισητό στους Έλληνες Γερμανό (Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) και τον παρουσιάζεις να έχει πει «Με την Τουρκία έχουμε εταιρική σχέση αιώνων εναντίον του… Ελληνισμού». Είναι όμως αλήθεια;

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

CLIKBAIT

 

 

Στο pronews.gr, διαβάζουμε άρθρο του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου:

Τι είπε στ’ αλήθεια ο Σόιμπλε, χωρίς τις «σάλτσες»

Οι σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί μετά τη σύλληψη από τις τουρκικές αρχές έξι ακτιβιστών, υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών και ενός Γερμανού.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θέτει σε κίνδυνο τις μακροχρόνιες σχέσεις της χώρας του με τη Γερμανία«, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός Υπουργός και πρόσθεσε «Είναι δραματικό, καθώς πραγματικά υπάρχουν πολλά που μας συνδέουν, όμως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας εκβιάζουν. Θέτει σε κίνδυνο μια εταιρική σχέση αιώνων». Αυτά μεταδίδει το Reuters και η Zeit Online, μεταξύ πολλών άλλων ΜΜΕ που μετέφεραν την είδηση.

Από τις δηλώσεις Σόιμπλε καταλαβαίνουμε τη δυσαρέσκεια της Γερμανία στο πρόσωπο του Τούρκου Προέδρου. Τα περί «σχέσης αιώνων εναντίον του Ελληνισμού», είναι η απαραίτητη «σάλτσα» του αρθρογράφου για να φέρει περισσότερα κλικ στην ιστοσελίδα που εργάζεται. Ο ισχυρισμός περί συνωμοσίας Γερμανών – Τούρκων κατά του Ελληνισμού με βάση τα γραφόμενα του Pronews, καταρρίπτεται.

Λίγες ώρες αργότερα πάντως και αφού μεσολάβησε αρκετό κράξιμο στα σχόλια, ο τίτλος του άρθρου ανασκευάστηκε

Είπε ο Σόιμπλε πως «Με την Τουρκία έχουμε εταιρική σχέση αιώνων εναντίον του… Ελληνισμού»;