Ποιοι είμαστε
Αρχική Οι χρήστες του διαδικτύου σώζουν το Snopes με 650.000 δολάρια.ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι χρήστες του διαδικτύου σώζουν το Snopes με 650.000 δολάρια.

27 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

To Snopes.com κάνει, από το 1994, αυτό που κάνουμε κι εμείς: Ψάχνει και καταρρίπτει τις ψεύτικες ειδήσεις στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ιστοσελίδα, αυτού του είδους, στον κόσμο. Πρόσφατα αντιμετώπισε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και ανακοίνωσε πως αδυνατεί να συνεχίσει την λειτουργία του, καθώς και την πληρωμή των υπαλλήλων του. Αιτία, ο αποκλεισμός της ηλεκτρονικής διαφήμισης από μια διαφημιστική εταιρία με την οποία συνεργάζονταν και τώρα είναι σε δικαστική διαμάχη.

Πριν λίγες μέρες ο ιδιοκτήτης του Snopes, μη έχοντας άλλη λύση, ζήτησε τη βοήθεια των χρηστών του διαδικτύου. Στόχος του, να συγκεντρώσει 500 χιλιάδες δολάρια. Και το πέτυχε μέσα σε μια μέρα! Μέχρι σήμερα το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ξεπερνάει τα 650.000 δολάρια και οι δωρεές συνεχίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί, όπως το BBC, στήριξε την προσπάθεια του Snopes για να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό έτσι ώστε να συνεχίσει να «καθαρίζει» το διαδίκτυο.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.