Μασόνοι έπνιξαν και πέταξαν στη θάλασσα τον Μητροπολίτη Προκόπιο;

5

Είσαι εκδότης μιας μικρομεσαίας εφημερίδας και θες να πουλήσεις περισσότερα φύλλα; Η λύση είναι απλή: κατασκευάζεις μια θεωρία συνωμοσίας που να «κολλάει» στην επικαιρότητα! Στη προκειμένη περίπτωση, διαβάζουμε τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο, πως ο θάνατος του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκοπίου, ήταν αποτέλεσμα δολοφονικής ενέργειας κάποιων σκοτεινών κέντρων.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

CLIKBAIT

Στο makeleio.gr, είδαμε ανάρτηση για το πρωτοσέλιδο της ομώνυμης φυλλάδας:

Τι συνέβη;

Αν και δεν βρήκαμε αναφορές του νεκρού πλέον Μητροπολίτη για τα οικονομικά σκάνδαλα της Εκκλησίας, είναι αλήθεια πως υπήρξε πολέμιος του συμφώνου συμβίωσης και της αποτέφρωσης των νεκρών. Προφανώς ο Προκόπιος συμφωνούσε με τη γενικότερη γραμμή της Ορθοδοξίας (εμμένοντας πολλές φορές σε στερεότυπα περασμένων αιώνων) κατά της ομοφυλοφιλίας κτλ. Αυτό όμως δεν δύναται να τον κάνει «στόχο» σκοτεινών κέντρων, διότι με το ίδιο σκεπτικό, όλοι οι ρασοφόροι θα έπρεπε να φοβούνται να κυκλοφορήσουν δημόσια.

Οι συνδέσεις που επιχειρεί το «Μακελειό», είναι αυθαίρετες για τον απλούστατο λόγο πως δεν παρέχει καμία απόδειξη, ενώ όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση μετά τη νεκροψία που διενεργήθηκε, η αιτία θανάτου του 78χρονου Μητροπολίτη είναι πνιγμός που προφανώς προήλθε ως απόρροια των αισθήσεων που έχασε την ώρα που κολυμπούσε.

Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φόρα που το «Μακελειό», δημοσιεύει πρωτοσέλιδα με ψευδείς ειδήσεις.

Με βάση τα ανωτέρω, η είδηση πως ο Μητροπολίτης Προκόπιος δολοφονήθηκε, καταρρίπτεται.

Μασόνοι έπνιξαν κ’ πέταξαν στη θάλασσα τον Μητροπολίτη Προκόπιο;