Είπε η Britney Spears πως ο Πρίγκιπας William είναι ερπετόμορφος;

0

H συνωμοσιολογική ανοησία της εβδομάδας, μας έρχεται μέσα από δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως η γνωστή τραγουδίστρια Britney Spears, εξομολογήθηκε σε στενούς φίλους και το προσωπικό της ότι ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι ερπετό που «αλλάζει» μεταξύ ανθρώπινης και ερπετοειδούς μορφής.

ΨΕΥΔΕΣ

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Στο diadrastika.com και katohika.gr, διαβάζουμε:

Η συνέχεια εδώ.

Ποια είναι η αλήθεια;

Η αλήθεια είναι πως την διαλεύκανση της παραπάνω ιστορίας, μας την δίνει το ίδιο το άρθρο, αφού μας ενημερώνει πως πηγή της «είδησης» είναι το yournewswire.com. Πρόκειται για πασίγνωστη συνωμοσιολογική και αναξιόπιστη σελίδα, που «ειδικεύεται» στη κατασκευή ή αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων.

To yournewswire.com δημιουργήθηκε από τον Adl-Tabatabai, ένα πρώην webmaster στο Davidicke.com που τώρα είναι σε διαμάχη με τον David icke (πρώην τερματοφύλακας και από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες συνωμοσιολόγους που δημιούργησε την θεωρία που λέει ότι την ανθρωπότητα την κυβερνά μια υβριδική φυλή εξωγήινων ερπετοειδών από τον αστερισμό του Δράκοντα, που μεταμφιέζονται σε ανθρώπους).

 

Ένας από τους κύριους συντελεστές της ιστοσελίδαςμ είναι η μητέρα του Carol, που δηλώνει ολιστικός γιατρός. Η ίδια έχει ομολογήσει πως αν και μερικά από τα άρθρα της είναι «λίγο περίεργα» και «ίσως λίγο σατυρικά», «δίνουν στους ανθρώπους τροφή για σκέψη».

Η Google έχει εν τω μεταξύ απαγορεύσει στο yournewswire.com τη χρήση της διαφημιστικής της πλατφόρμας τη στιγμή που η Βρετανική Επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, προετοιμάζετε να ξεκινήσει έρευνα για τις ψευδείς ειδήσεις.

Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, είναι ότι επινοεί φανταστικές ιστορίες, πολλές εκ των οποίων φτάνουν όχι μόνο στα «αφυπνισμένα» ιστολόγια, αλλά μερικές φόρες και σε αυτά που θεωρούνται σοβαρά.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που fake news από το yournewswire.com, αναμεταδίδονται ως αληθινές από εγχώρια ηλεκτρονικά ΜΜΕ:

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει μέσα στο 2017» – Καταρρίπτεται

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως η ιστορία για την εξομολόγηση της Britney Spears πως ο Πρίγκιπας William είναι ερπετόμορφος, δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα.