Είναι αυτό το βίντεο η απόλυτη απόδειξη ότι μας ψεκάζουν;

3

Το γύρο του «πεφωτισμένου» διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που παρουσιάζεται ως η απόλυτη απόδειξη ύπαρξης των χημικών αεροψεκασμών. Είναι αλήθεια;

ΨΕΥΔΕΣ

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Στο makeleio.grkatohika.grellhnes.groparlapipas.gr και πολλά άλλα, διαβάζουμε:

Τι μας κρύβουν;

Στο βίντεο βλέπουμε ένα αεροσκάφος που φαινομενικά ανοίγει και κλείνει τους μηχανισμούς «ψεκάσματος», ανά σχετικά τακτά διαστήματα. Σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, αυτή η εικόνα είναι η απόλυτη επιβεβαίωση των χημικών αεροψεκασμών σε βάρος του ανθρώπινου πληθυσμού.

Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Η διακεκομμένη γραμμή «ψεκάσματος», μοιάζει με αυτό που λέμε «κυματοειδή σύννεφα» (Lee waves),  που προκαλούνται από περιοδικές μεταβολές της ατμοσφαιρικής πίεσης, της θερμοκρασίας και του ορθομετρικού ύψους που προκαλείται από κατακόρυφη μετατόπιση σε ένα ρεύμα αέρα, όταν ο άνεμος φυσάει πάνω από ένα ένα βουνό ή μια οροσειρά. Μπορούν επίσης να προκληθούν από τον άνεμο της επιφάνειας που φυσάει (και εκτρέπεται) πάνω από μια εδαφική έξαρση ή και σε μεγάλα υψόμετρα, όταν ο άνεμος διαθλάται από ανοδικά θερμά ρεύματα.

Στη περίπτωση του «αποκαλυπτικού» βίντεο, έχουμε μια ανάλογη κατάσταση, όπου το αεροσκάφος περνώντας μέσα από τμήματα της ατμόσφαιρας με διαφορετικές συνθήκες, «αφήνει» ή «σταματά» τα ίχνη συμπύκνωσης, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία στο υψόμετρο που ίπταται το αεροσκάφος. Αν επίσης προσέξουμε τη συνέχεια του βίντεο, θα δούμε φυσιολογικά σύννεφα, να ακολουθούν το ίδιο περίπου μοτίβο.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως το «αποκαλυπτικό» βίντεο δεν είναι κάτι που αποδεικνύει τους αεροψεκασμούς, αλλά κάτι που φανερώνει την άγνοια των συνωμοσιολόγων σε θέματα στοιχειώδους Φυσικής.

Είναι αυτό το βίντεο η απόλυτη απόδειξη ότι μας ψεκάζουν;