Ποιοι είμαστε
Αρχική Τροποποίησε ο Βαξεβάνης το screenshot με τα στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας;HOAXES

Τροποποίησε ο Βαξεβάνης το screenshot με τα στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας;

16 Σεπ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ένα από τα θέματα της επικαιρότητας είναι αν ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης παραποίησε την εικόνα, που δημοσίευσε στη ιστοσελίδα του,  με τα στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρίας του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη ΙΙ”, από τον ιστότοπο της εταιρίας. 

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Σχετικά δημοσιεύματα με εν λόγω καταγγελία είδαμε στις ιστοσελίδες zougla.grdexiextrem.blogspot.gr και makeleio.gr

Η επίμαχη εικόνα που δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπ. 2017 στο koutipandoras.gr, του Κώστα Βαξεβάνη, είναι η παρακάτω. 

Όπως παρατηρούμε, στη θέση που εμφανίζεται ο Μάνθος Γιουρτζόγλου, στην ιστοσελίδα της εταιρίας σήμερα, βλέπουμε το στέλεχος Μαρία Δρακωνάκη. Άρα, έχει παραποιήσει την εικόνα ο Βαξεβάνης ή άλλαξε κάποια στιγμή η σελίδα της εταιρίας αυτές τις τελευταίες μέρες;

Στην προσωρινή αποθήκευση της google στις 8 Σεπ. 2017, η σελίδα της εταιρίας εμφανίζεται με την κυρία Μαρία Δρακωνάκη και ο κύριος Γιουρτζόγλου είναι ακριβώς από κάτω, στην τρίτη σειρά των φωτογραφιών.
Δείτε την αποθηκευμένη σελίδα.

Την ίδια εμφάνιση έχει και στις 13 Σεπτ. 2017 όπως μπορούμε να δούμε στην αποθήκευση της υπηρεσίας archive.is

Εκτός από τα παραπάνω στο άρθρο από το koutipandoras.gr υπάρχει ενεργό λινκ προς την ιστοσελίδα της εταιρίας όπου φαίνονται όλα τα πρόσωπα. Αν θα θέλανε να κρύψουν κάτι δεν θα έβαζαν ενεργό λινκ.

Έτσι, τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται οτι ο Κώστας Βαξεβάνης, τροποποίησε το screenshot εσκεμμένα, (ισχυρισμό που υιοθέτησαν οι κ.κ Α. Γεωργιάδης και Μ. Βαρβιτσίωτης) δεν επαληθεύονται. Η ιστοσελίδα της εταιρίας τροποποιήθηκε τις τελευταίες μέρες από την ίδια, όπως αποδείξαμε. Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός περί παραποίησης, καταρρίπτεται.

Σημ.: Το παραπάνω άρθρο μας εξέτασε αν υπήρξε παραποίηση στην εικόνα που δημοσίευσε το  “Κουτί της Πανδώρας” και όχι με τις καταγγελίες περί συγκεκριμένης κομματικής τοποθέτησης του στελέχους της ναυτιλιακής εταιρίας.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.