Ποιοι είμαστε
Αρχική Συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη στο “στέλεχος του Σύριζα”ΔΙΑΦΟΡΑ

Συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη στο “στέλεχος του Σύριζα”

18 Σεπ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ένας απλός υπάλληλος της πλοιοκτήτριας εταιρίας του μικρού δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη 2”, βρέθηκε στη δίνη πολιτικών αντιπαραθέσεων και κατηγορήθηκε ως στέλεχος του Σύριζα, κάτι το οποίο καταρρίψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο “Καμιά σχέση με τον Σύριζα το «στέλεχος» της ναυτιλιακής εταιρίας.”

Τον παραπάνω ισχυρισμό που ξεκίνησε από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, υιοθέτησε και ο αντιπρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Μετά την δημοσίευση του άρθρου μας ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον Σύριζα αλλά ούτε είναι “ένθερμος υποστηρικτής του Τσίπρα”, σήμερα ο κ. Γεωργιάδης ανάρτησε κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο FB, στο οποίο ζητάει συγγνώμη από τον υπάλληλο Μάνθο Γιουρτζόγλου. Η δήλωσή του είναι η παρακάτω.

“Λίγο πριν βγω στην εκπομπή στον Άλφα είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Αλικάκο. Τον κ. Αλικάκο (σ.σ.: μέλος της ερευνητικής ομάδας ″ellinika hoaxes″) και την δουλειά που κάνουν τους σέβομαι. Μου είπε διάφορα για τον κύριο Γιουρτζόγλου στη Ναυτιλιακή. Δεν έχω κανένα λόγο να πω δημοσίως ότι έκανα λάθος ως προς το ότι είναι στέλεχος του Σύριζα. Δεν είναι στέλεχος, ήταν ίσως οπαδός του την εποχή Σαμαρά/Βενιζέλου, αλλά αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα του και δεν θα δώσει και λογαριασμό σε κανέναν.
Εγώ δεν θα γίνω ποτέ Βαξεβάνης και δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου για πολιτικούς λόγους να βλάψω κάποιον. Αν και η άποψη ότι εκ παραδρομής ο κ. Βαξεβάνης τον απέκρυψε από την αρχική του ανάρτηση για την εταιρία, πράξη που ξεκίνησε όλη αυτή την ιστορία, δεν με πείθει, εν τούτοις δεν έχω κανέναν λόγο και καμμία επιθυμία να στοχοποιείται ένας άνθρωπος χωρίς να φταίει. Στο μέτρο που εγώ τον έβλαψα του ζητώ συγγνώμη.
Αντίπαλος μου είναι ο Βαξεβάνης και ο Σύριζα και όχι ένας πολίτης που ενεπλάκη σε αυτήν την ιστορία.”


Η δημόσια συγγνώμη του αντιπροέδρου της ΝΔ δικαιώνει τόσο όσα υποστήριξε με δήλωσή του στα Ελληνικά Hoaxes ο υπάλληλός της εταιρίας, όσο και το αποτέλεσμα της δικής μας έρευνας.
Λόγος για περεταίρω διερεύνηση του θέματος δεν υπάρχει. Η υπόθεση έκλεισε.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.