Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο συνωμοσιολόγος Δ. Λιακόπουλος, τώρα και αντιεμβολιαστής!HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο συνωμοσιολόγος Δ. Λιακόπουλος, τώρα και αντιεμβολιαστής!

19 Σεπ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος εκτός από τη πώληση βιβλίων για τρελές θεωρίες συνωμοσίας και -εσχάτως- συμπληρωμάτων διατροφής, φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα έχει κηρύξει το πόλεμο και στα εμβόλια. Σε άρθρο της ιστοσελίδας του, διαβάζουμε πως μια καθηγήτρια Παιδιατρικής, η Carol J. Baker, πρότεινε να εξοντωθούν όλοι οι λευκοί διότι αποτελούν τους υπαίτιους πίσω από το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Είναι αλήθεια πως η γραμμή που χωρίζει τους συνωμοσιολόγους από τους αντιεμβολιαστές, είναι λεπτή. Ωστόσο, άλλη σημασία έχει να διαδίδει κάποιος ότι μας ψεκάζουν και άλλη ότι τα εμβόλια είναι μέρος ενός σκοτεινού σχεδίου.

Στο el.gr διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Τα ακριβή λεγόμενα της Carol J. Baker, έχουν ως εξής:

Μιλάμε για τη μειοψηφία (αντιεμβολιαστών) και για τις στρατηγικές κατά αυτής της μειονότητας. Έτσι έχω τη λύση: Κάθε μελέτη που δημοσιεύθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, αντιμετωπίζεται (αρνητικά) από τους αντιεμβολιαστές, δεν μιλάω για ανθρώπους που μπορούμε να τους μιλήσουμε και να τους συνεφέρουμε, αλλά τους αρνητές (των εμβολίων). Ας απαλλαγούμε από όλους τους λευκούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή το Χιούστον είναι η πιο ποικιλόμορφη φυλετικά πόλη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν επτά ασιατικές γλώσσες που μιλιούνται σε αυτή την πόλη. Έχω βρεθεί στη (φυλετική) μειονότητα για περισσότερα από 20 χρόνια στην πόλη του Χιούστον. Η πλειοψηφία αυτών είναι ισπανόφωνοι – δεν είναι φυλή ή εθνότητα, είναι πολιτική ονομασία. Πολλοί από αυτούς προέρχονται από την Κεντρική ή Νότια Αμερική, το Μεξικό. Μαντέψτε ποιος θέλει να εμβολιάζεται περισσότερο στο Χιούστον; Οι μετανάστες! Είναι οι «καλά μορφωμένοι» – από πλευράς πτυχίων στον τοίχο – (που είναι οι αρνητές των εμβολίων], άνθρωποι που βρίσκονται εδώ από παλιά και αυτό είναι πολύ ατυχές.

Τι εννοεί η Baker;

Εννοεί πως οι λευκοί πρέπει να εξολοθρευτούν για να μην υπάρχουν εμπόδια στους εμβολιασμούς; Σαφέστατα όχι. Μπορεί το παράδειγμά της να είναι άκομψο, αλλά αποτελεί μια πραγματικότητα: ο αντιεμβολιασμός είναι υψηλότερος στις δυτικές – αναπτυγμένες χώρες, ενώ στις αναπτυσσόμενες ή υπανάπτυκτες, είναι πρακτικά ανύπαρκτος. Αυτό από μόνο του, συνιστά ένα πρωτοφανές παράδοξο, δεδομένου του όγκου της πληροφόρησης που είναι διαθέσιμος σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων, σε κατοίκους των δυτικών χωρών.

Πιο αναλυτικά

Πριν ένα χρόνο, δημοσιεύτηκε στο EBioMedicine, έρευνα που κατέγραψε την αποδοχή ή μη των εμβολίων από τους πολίτες σε 67 χώρες. Στη πρώτη θέση βρέθηκε η Γαλλία με ποσοστό 45.2% των πολιτών της να θεωρεί τα εμβόλια ως μη ασφαλή. Η εν λόγω έρευνα μας επιτρέπει για πρώτη φορά να εξετάσουμε τις επιπτώσεις του αντιεμβολιασμού (επιδημιολογία) ανά χώρα σε συνάρτηση με την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τα εμβόλια.

Η έρευνα έδειξε τεράστιες αποκλίσεις στην εμπιστοσύνη προς τα εμβόλια ανάλογα τη χώρα. Για παράδειγμα, στον αντίποδα της Γαλλίας, βρίσκεται το Μπαγκλαντές με ποσοστό 0,2%, ενώ ο μέσος όρος και των 67 χωρών, φτάνει στο 12%. Στην Ελλάδα, το ποσοστό των σκεπτικιστών ανέρχεται στο 25%. Παραδόξως, ο αντιεμβολιασμός είναι περισσότερο δημοφιλής στις ανεπτυγμένες χώρες, όπως φαίνεται στο παρακάτω χάρτη.

Αυτό ακριβώς ήθελε να θίξει και η Baker στην ομιλία της (από τον Μάιο του 2016) και φυσικά όχι πως πρέπει οι λευκοί να εξοντωθούν.

Λιακόπουλος ο αντιεμβολιαστής

Μετά από τη μεγάλη «επιτυχία» στις τηλεπωλήσεις συνωμοσιολογικών βιβλίων, ο Δημοσθένης Λιακόπουλος το γύρισε στα συμπληρώματα διατροφής όπως το «θαυματουργό μαύρο κύμινο» που το πουλά κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τα «χημικά φάρμακα» (δείτε εδώ και εδώ και για το τι είναι και πόσο ωφέλιμο, αναλυτικά εδώ), εσχάτως αποφάσισε να γίνει και αντιεμβολιαστής (δείτε εδώ και εδώ). Προφανώς αγνοεί τους 41 θανάτους μόνο στην Ευρώπη από ιλαρά που είχαμε φέτος και αφορούν κυρίως ανεμβολίαστα παιδιά, και την εν εξελίξη επιδημική έξαρση που βιώνουμε αυτή την εποχή στη χώρα μας. Ποια είναι άραγε η άποψή του για αυτούς που ασθενούν και πεθαίνουν επειδή διαβάζουν ανυπόστατα άρθρα σαν αυτό που αναλύσαμε σήμερα και αποφασίζουν να μην εμβολιαστούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους;

Fact-check for the sake of Democracy