Κατασκευασμένο βίντεο γίνεται viral σε FB και YouTube Μπαμπουίνοι σώζουν ιμπάλα από το τσιτάχ στην Αφρική;

1

Ένα κατασκευασμένο βίντεο, που κοινοποιείται στο facebook, ξεπέρασε τις 45 εκατομμύρια προβολές μέσα σε λίγες μέρες. 

ΨΕΥΔΕΣ

Το βίντεο είναι κατασκευασμένο.

Αρχικά να αναφέρουμε πως στην αρχή βλέπουμε το τσιτάχ να πιάνει μια γαζέλα Τόμσον, και στο τέλος να σώζεται ένα ιμπάλα. Οι διαφορές των δύο ζώων είναι ολοφάνερες.

Για να κατασκευάσουν το βίντεο χρησιμοποίησαν τμήματα από διάφορα άσχετα βίντεο, ενωμένα για φαίνονται σαν μια ιστορία. Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω.

Τους μπαμπουίνους δεν τους ενδιαφέρει να σώσουν το ιμπάλα, απλά δεν θέλουν το τσιτάχ κοντά τους, Άλλωστε και οι μπαμπουίνοι πολλές φορές τρώνε γαζέλες και ιμπάλα, όπως μπορούμε να δούμε στα παρακάτω βίντεο, και ένα τραυματισμένο ζώο έχει μηδαμινές πιθανότητες να σωθεί στην άγρια φύση.

Τέτοια κατασκευασμένα βίντεο είναι σύνηθες φαινόμενο στο κόσμο του διαδικτύου. Το συγκεκριμένο ανέβηκε στο facebook για λόγους like-farming και για να αυξήσει τις προβολές στο κανάλι τους, στο youtube.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε