Ποιοι είμαστε
Αρχική UFOs πάνω από το Σολτ Λέικ Σίτι;HOAXES ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

UFOs πάνω από το Σολτ Λέικ Σίτι;

24 Σεπ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ένα βίντεο που έγινε viral στο εξωτερικό και προβλήθηκε και στη χώρα μας, υποστηρίζει πως υπήρξε μαζική θέαση UFOs, πάνω από το Σολτ Λέικ Σίτι των ΗΠΑ.

ΨΕΥΔΕΣ

Στο katohika.gr, διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Ως UFO, δηλαδή Unidentified Flying Object, ορίζουμε κάθε αντικείμενο που πετά στον ουρανό και δεν μπορεί να αναγνωριστεί. Στην καθημερινότητα όμως, ο όρος έχει ταυτιστεί με άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, εξωγήινης προέλευσης.

Ένα βίντεο που προέρχεται από συνωμοσιολογικό κανάλι του Youtube στο εξωτερικό, δείχνει τη στιγμή που κάποιος καταγράφει με το κινητό του κάποια περίεργα φώτα στον βραδινό ουρανό.

Κατόπιν το βίντεο έφτασε και στη χώρα μας και παρουσιάστηκε ως απόδειξη της ύπαρξης των UFOs. Στο snopes.com όμως διαβάζουμε ότι τα περίεργα φώτα δεν είναι εξωγήινοι επισκέπτες, αλλά αλεξιπτωτιστές του US Navy που έκαναν άλμα στο στάδιο Rice-Eccles, στα πλαίσια του αγώνα ράγκμπι της τοπικής ομάδας με την San Jose State. Για να κάνουν το άλμα πιο εντυπωσιακό, χρησιμοποίησαν φωτοβολίδες.

Ο χρήστης του Youtube Paul Brown, κατέγραψε με το κινητό του το φαντασμαγορικό άλμα,

Το εντυπωσιακό εγχείρημα καταγράφηκε σε βίντεο 360 μοιρών και ανέβηκε στη σελίδα του Πανεπιστημίου της Utah στο Facebook.

Fact-check for the sake of Democracy