Η πιο πρόσφατη «απόδειξη» ότι μας ψεκάζουν και η εξήγησή της

4

Ένα νέο βίντεο, που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες του ελληνικού Facebook, φέρει τη λεζάντα «Αποδείξεις αεροψεκασμών. Τις τελευταίες μέρες το παράκαναν στην Ελλάδα.» Βλέπουμε στ’ αλήθεια ένα αεροσκάφος να μας «ψεκάζει»;

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Αποδείξεις αεροψεκασμών.Τις τελευταίες μέρες το παράκαναν στην Ελλάδα.Το βίντεο αυτό δείχνει ότι οι ουρές είναι ψεκασμοί διότι αν είναι καυσαέρια όπως μερικοί ισχυρίζονται αν έκανε αυτές τις διακοπές στο ψέκασμα θα είχε πέσει διότι δεν θα λειτουργούσαν οι κινητήρες του.Οι ουρές των καυσαερίων εξαφανίζονται σε 15 λεπτά το πολύ ενώ τον ψεκασμών απλώνονται.

Posted by Η Ελλάδα σε αφύπνιση on Freitag, 20. Oktober 2017

Η «είδηση» έπαιξε και στο «αφυπνισμένο» διαδίκτυο.

Τι βλέπουμε στο επίμαχο βίντεο που έχει κοινοποιηθεί εκατοντάδες φορές;

Ένα επιβατικό ή εμπορικό αεροσκάφος πετάει σε μεγάλο ύψος και αφήνει πίσω του ένα διακεκομμένο ιριδίζον ίχνος «καπνού». Πρόκειται για ίχνος συμπύκνωσης (contrail) που προκύπτει από την συμπύκνωση των υδρατμών νερού που περιέχουν τα καυσαέρια των κινητήρων των αεροσκαφών.

Διακεκομμένα ίχνη συμπύκνωσης 

Τα ίχνη συμπύκνωσης είναι νέφη που δημιουργούνται από υδρατμούς που συμπυκνώνονται και παγώνουν πίσω από ένα κινητήρα αεροσκάφους. Επειδή οι κινητήρες των αεροσκαφών είναι σε συνεχή λειτουργία, φαίνεται παράξενο σε κάποιους όταν βλέπουν ένα ίχνος συμπύκνωσης με κενά ανάμεσα του, ή ίχνη που ξεκινούν και σταματούν. Εφόσον ο κινητήρας παράγει συνεχώς υδρατμούς, γιατί και το ίχνος δεν είναι συνεχές;

Αυτό το «αίνιγμα» είναι κάτι με το οποίο καταπιάνονται οι συνωμότες των αεροψεκασμών για να ισχυριστούν πως πρόκειται για μία στοχευμένη επιχείρηση ψεκασμών.

Στην πραγματικότητα, όμως, η εξήγηση είναι πάρα πολύ απλή. Η ποσότητα νερού στην εξάτμιση του κινητήρα είναι συνεχής, αλλά η ποσότητα της υγρασίας στον περιβάλλοντα αέρα δεν είναι. Η ατμοσφαιρική υγρασία ποικίλει με το ύψος και ένα στρώμα χαμηλής υγρασίας μπορεί να βρίσκεται  ανάμεσα σε δύο στρώσεις υψηλής υγρασίας (σάντουιτς). Καθώς ένα αεροπλάνο παίρνει ή χάνει ύψος μέσα από αυτό το στρώμα τότε το ίχνος συμπύκνωσης θα σχηματιστεί μόνο στις περιοχές υψηλής υγρασίας και έτσι φαίνεται να έχει «σβήσει» στην περιοχή χαμηλής υγρασίας.

διακεκομμενο ιχνος συμπυκνωσης

Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να υπάρξει και με την ατμοσφαιρική θερμοκρασία. Ένα ζεστό στρώμα αέρα μπορεί να βρίσκεται ακριβώς πάνω από ένα ψυχρό στρώμα το οποίο αποκαλείται θερμοκρασιακή αναστροφή. Όταν ένα αεροσκάφος πετάει μέσα από ένα τέτοιο στρώμα τότε το ίχνος συμπύκνωσης διακόπτεται.

Ιριδίζοντα ίχνη συμπύκνωσης

Αντίθετα ο ιριδισμός και οι δακτύλιοι είναι σαφώς φυσιολογικά και εξηγημένα φαινόμενα και αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Αυτό δηλαδή που αρνούνται να πιστέψουν, ότι τα σύννεφα αυτά αποτελούνται από ΝΕΡΟ.

Ο λόγος είναι απλός και μάλιστα διδάσκεται στα σχολεία μας, στο μάθημα της φυσικής, ως διάθλαση. Όλοι θυμόμαστε το πείραμα με το διάφανο πρίσμα που, όταν το φωτίζουμε με μία λευκή δέσμη στην μια πλευρά, προβάλουν τα χρώματα της ίριδας από την άλλη. Αυτό συμβαίνει γιατί το λευκό φως του ήλιου στην ουσία περιέχει όλα τα χρώματα μαζί. Άρα όλοι συμφωνούμε πως για να υπάρξει ιριδισμός πρέπει το λευκό φως να περάσει μέσα από ένα πρίσμα. Το νερό όταν παγώνει δημιουργεί εξάγωνους κρυστάλλους που δρουν ουσιαστικά ως μικροσκοπικά διάφανα πρίσματα.

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΠΑΓΟΥ) (HTTP://WWW.ITS.CALTECH.EDU/~ATOMIC/SNOWCRYSTALS/PRIMER/PRIMER.HTM)

Όταν λοιπόν τύχει αυτοί οι κρύσταλλοι να βρεθούν σε κατάλληλη γωνία ως προς τις ακτίνες του φωτός του ήλιου τότε, λόγω της διάθλασης, δημιουργούν την ίριδα (ουράνιο τόξο) που βλέπουμε να προβάλλεται πάνω στα σύννεφα τύπου cirrus, όπως αυτά που δημιουργούνται από τα ίχνη συμπύκνωσης των αεροσκαφών.

Αντίθετα, τα μέταλλα όπως τα ρινίσματα του αλουμινίου, τα οποία υποτίθεται ότι μας ψεκάζουν όπως ισχυρίζονται, δεν σχηματίζουν διάφανα πρίσματα και άρα δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ιριδισμό.

ΡΙΝΙΣΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Συμπέρασμα

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως το βίντεο δεν απεικονίζει αεροσκάφος που μας «ψεκάζει», αλλά φυσιολογικά contrails, δηλαδή υδρατμούς νερού, που ιριδίζουν υπό το φως του ήλιου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη θεωρία συνωμοσίας των αεροψεκασμών στα παρακάτω:

Ο Φαίδωνας Καραϊωσηφίδης απομυθοποιεί τους χημικούς αεροψεκασμούς

Τι πραγματικά είναι οι αεροψεκασμοί.

Καταρρίπτεται: Αεροψεκασμοί και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλούν την ηλιακή άλως και σύννεφα που ιριδίζουν