Η μικρή Μαιρούλα από τα Λιόσια ΔΕΝ κινδυνεύει και ΔΕΝ θα διαθέσουν 1 ευρώ αν προωθήσεις το μήνυμα.

0

Χιλιάδες χρήστες προωθούν στις επαφές τους το παρακάτω μήνυμα, πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουν την οικογένεια της μικρής Μαιρούλας. Όμως δεν ισχύει, είναι μια κακόγουστη φάρσα.

ΨΕΥΔΕΣ – ΦΑΡΣΑ

Όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, το παραπάνω μήνυμα δεν ισχύει. Είναι μια πολύ παλιά φάρσα (του 2008/2009) που την προωθούσαν ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Το μήνυμα είχαν διαψεύσει ο Δήμος Άνω Λιοσίων και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Νέα διάψευση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δημοσιεύθηκε και σήμερα.

Πληροφοριακά ο Δήμος Άνω Λιοσίων δεν υπάρχει πια. Συνενώθηκε με τους Δήμους Φυλής και Ζεφυρίου, και δημιουργήθηκε ο νέος Δήμος Φυλής, με το πρόγραμμα Καλλικράτης.

Κανείς δεν προσφέρει χρήματα για τη θεραπεία κάποιου παιδιού μετρώντας μηνύματα. Ο λόγος είναι πολύ απλός, είναι αδύνατον να καταμετρηθούν αυτά τα μηνύματα.
Ακόμη, αν οποιοσδήποτε (Δήμος/οργανισμός/εταιρία κτλ) επιθυμεί να βοηθήσει και να διαθέσει κάποιο ποσό στην θεραπεία κάποιου παιδιού, το κάνει άμεσα και δεν περιμένει να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός άχρηστων μηνυμάτων.

Θα πρέπει όλοι οι χρήστες να γνωρίζουν, πως αυτά τα μηνύματα, που προτρέπουν τους πολίτες να τα προωθήσουν στις επαφές, είναι ψευδή.

Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε