Ποιοι είμαστε
Αρχική Μήπως ο Αστεροειδής… Είναι το ΚΟΣΜΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΟΝ ΕΨΙΛΟΝ;HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Μήπως ο Αστεροειδής… Είναι το ΚΟΣΜΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΟΝ ΕΨΙΛΟΝ;

17 Δεκ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Στο “αφυπνισμένο” διαδίκτυο, εμφανίστηκε ο ισχυρισμός πως το διαστρικό αντικείμενο Oumuamua, είναι κοσμοσκάφος στάγειρον έψιλον, δηλαδή ένα διαστημόπλοιο κάποιου προηγμένοι εξωγήινου πολιτισμού.

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

CLIKBAIT

Στο diadrastika.com και katohika.gr, διαβάζουμε:

 

Ποια είναι η αλήθεια;

Πηγή της είδησης είναι το diadrastika.com του Σπύρου Μακρή που “ειδικεύεται” στη δημιουργία και αναπαραγωγή θεωριών συνωμοσίας και hoaxes.

Στις 19 Οκτωβρίου 2017, το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 στη Χαβάη πρόσεξε ένα αντικείμενο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Φαινόταν αρχικά σαν ένας τυπικός γρήγορος μικρός αστεροειδής, αλλά πρόσθετες παρατηρήσεις τις επόμενες δύο ημέρες επέτρεψαν να υπολογιστεί με ακρίβεια η τροχιά του. Οι υπολογισμοί της τροχιάς αποκάλυψαν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι αυτό το σώμα δεν προέρχεται από το εσωτερικό του Ηλιακού μας Συστήματος, όπως όλοι οι αστεροειδείς ή κομήτες που έχουν παρατηρηθεί έως σήμερα, αλλά προέρχεται από τον διαστρικό χώρο. Το αντικείμενο ταξινομήθηκε ως ένας διαστρικός αστεροειδής και ονομάστηκε 1I / 2017 U1 (Oumuamua).

Έπειτα από αναλυτικότερες παρατηρήσεις, διαπιστώθηκε πως ο Oumuamua διαθέτει ένα ασυνήθιστο μακρόστενο σχήμα. Είναι πιθανότατα βραχώδης με μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλλα και με σκούρα και κοκκινωπή απόχρωση, εξαιτίας της κοσμικής ακτινοβολίας που έχει δεχτεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς, ο Oumuamua προέρχεται από τη κατεύθυνση του άστρου Βέγκα, στον αστερισμό της Λύρας και ταξιδεύει στο διάστημα με ταχύτητα 26.3 km/s.

Οι επιστήμονες δεν βρήκαν στοιχεία για τεχνητά σήματα που να προέρχονται από το διαστρικό αντικείμενο Oumuamua, γεγονός που σημαίνει πως δεν πρόκειται για εξωγήινο διαστημόπλοιο. Το πρότζεκτ Breakthrough Listen ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα χρησιμοποιούσαν το Τηλεσκόπιο Green Bank στη Δυτική Βιρτζίνια για να μελετήσουν το αντικείμενο για σημάδια εξωγήινης ζωής. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, δεν υπάρχει το παραμικρό σημάδι πως ο αστεροειδής έχει τεχνητή προέλευση.

Αυτές οι παρατηρήσεις διεξήχθησαν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου. Το Breakthrough Listen σχεδιάστηκε για να αναζητήσει εξωγήινα σήματα σε άλλα μέρη του σύμπαντος, αλλά οι επιστήμονες αποφάσισαν να στρέψουν την προσοχή τους στο Oumuamua, καθώς είναι ένα τόσο μοναδικό αντικείμενο.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/12/16/oumuamua-2/

Με βάση τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως ο Oumuamua είναι τεχνητής προελεύσεως, πόσο μάλλον ΚΟΣΜΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΟΝ ΕΨΙΛΟΝ.

Fact-check for the sake of Democracy