Ποιοι είμαστε
Αρχική Τα ρομπότ του σεξ μπορούν να «χακαριστούν» και να σας σκοτώσουν;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Τα ρομπότ του σεξ μπορούν να «χακαριστούν» και να σας σκοτώσουν;

3 Ιαν
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Η είδηση που έγινε viral τις τελευταίες ώρες, υποστηρίζει πως σύμφωνα με τον Dr. Nick Patterson, τα ρομπότ του σεξ μπορούν να χακαριστούν από τρίτους και να σκοτώσουν τους ιδιοκτήτες τους. Είναι αλήθεια;

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Στο protothema.grlifo.grathensmagazine.grpronews.gr και πολλά άλλα, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Αρχική πηγή της είδησης είναι άρθρο της σκανδαλοθηρικής Daily Star που δημοσιεύτηκε περασμένο Σεπτέμβριο και επικαλείται δηλώσεις του Dr. Nick Patterson του Deakin University, σύμφωνα με τις οποίες, θα είναι εφικτό το χακάρισμα των ρομπότ του σεξ και η χρήση τους για να βλάψουν τους ιδιοκτήτες τους.

Το Men’s Health επικοινώνησε μέσω email με τον Dr. Patterson και η απάντηση που έλαβαν ήταν πως η συνέντευξη που έδωσε στη Daily Star, «αφορούσε γενικότερα τα ρομπότ, είτε βιομηχανικής, είτε ιδιωτικής χρήσης που μπορούν να χακαριστούν. Το άρθρο κυκλοφόρησε με clickbait τίτλο«. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Patterson αναφερόταν σε βιομηχανικά ρομπότ και άλλου είδους μηχανήματα και όχι απαραίτητα σε ρομπότ του σεξ.

Ο ειδικός στην κυβερνοασφάλειας Jason McNew, βετεράνος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που έχει εργαστεί στο τμήμα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, δήλωσε πως είναι δυνατόν να χακαριστεί ένα ρομπότ του σεξ, ωστόσο οι περιορισμοί στις λειτουργίες τους, σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες τους είναι ασφαλείς για την ώρα.

Ένα από τα δημοφιλέστερα (και τεχνολογικά εξελιγμένα) sex robots, η Σαμάνθα, μπορεί αν ανταποκριθεί σε πιέσεις σε ορισμένα σημεία του σώματος και να ανταποκριθεί με βογκητά και φράσεις τύπου «μου αρέσει» ή «απαλά και μαλακά», αλλά οι δυνατότητές της φτάνουν μέχρι εκεί.

Τα «σεξμποτς» σπάνια ζυγίζουν πάνω από 50 κιλά, ενώ οι τεχνολογικές τους δυνατότητες περιορίζονται σε τέτοιο βαθμό, ούτως ώστε μετά βίας μπορούν να κουνήσουν το κεφάλι και τα χείλη τους, πόσο μάλλον να κρατήσουν σφιχτά στα χέρια τους ένα μαχαίρι και να το καρφώσουν στο σώμα του ιδιοκτήτη τους.

Επιπλέον, για να χακαριστεί ένα τέτοιο σύστημα, ακόμη και αν επιστρατεύει τεχνητή νοημοσύνη, θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, ή ο επίδοξος χάκερ να έρθει σε άμεση επαφή μαζί του. Αν και θεωρητικά εφικτό, ο ιδιοκτήτης μιας sex doll, δεν έχει κανένα λόγο να τη συνδέσει στο ίντερνετ, ενώ συνήθως αυτοί οι άνθρωποι, δεν τις επιδεικνύουν σε τρίτους για προφανείς λόγους.

Το συμπέρασμα επομένως είναι πως τα ρομπότ του σεξ δεν αποτελούν κίνδυνο για τους ιδιοκτήτες τους τουλάχιστον για την ώρα ή το προσεχές μέλλον. Αν παρόλα αυτά δεν έχετε πειστεί, δεν έχετε παρά να κλείσετε το ρούτερ σας. Η εποχή του Westworld, μάλλον αργεί αρκετά ακόμη…

Fact-check for the sake of Democracy