Ποιοι είμαστε
Αρχική Πήρε πράγματι η Aμερικανική Αεροπορία το 1964 συνέντευξη από εξωγήινο;HOAXES

Πήρε πράγματι η Aμερικανική Αεροπορία το 1964 συνέντευξη από εξωγήινο;

1 Φεβ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια πως η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, πήρε συνέντευξη από εξωγήινο που συνέλαβε το 1964;

ΨΕΥΔΕΣ

Στο katohika.gr, pronews.gr, triklopodia.gr, diadrastika.grcrete-news.gr και πολλά ακόμη, διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Το βίντεο προέρχεται από το κανάλι MeniThings στο Youtube που ανήκει στον Αριστομένη Τσίμπρα, που ζει στις ΗΠΑ και εργάζεται ως σκηνοθέτης, παραγωγός και ειδικός οπτικών εφέ.

Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016 και λίγο αργότερα, χρησιμοποιήθηκε από συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες, ως πιθανή απόδειξη ότι η αμερικανική Αεροπορία το 1964, πήρε συνέντευξη από εξωγήινο. Κανείς ωστόσο δε πρόσεξε πως ο “εξωγήινος” ισχυριζόταν πως ήταν ένα είδος εξελιγμένου ανθρώπου από το μακρινό μέλλον της Γης που προειδοποιούσε για τα δεινά που περίμεναν την ανθρωπότητα.

Ο Τσίμπρας έχει εργαστεί ως Digital Artist σε πολλές παραγωγές επιστημονικής φαντασίας, όπως τα Star Trek Voyager και Deep Space 9. Στο κανάλι του, δημοσιεύει συχνά sci-fi βίντεο, όπως το παρακάτω.

Επομένως το βίντεο δεν απεικονίζει συνέντευξη κάποιου εξωγήινου (ή έστω μελλοντικού εξελιγμένου ανθρώπου), αλλά είναι δημιούργημα ενός Έλληνα ειδικού στα ψηφιακά οπτικά εφέ.

Fact-check for the sake of Democracy