Ποιοι είμαστε
Αρχική Γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε διαλογισμό με τον Ιησού και να θεραπεύσετε ένα σωρό ασθένειες; Αν όχι, μάθετε το!ΥΓΕΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάνετε διαλογισμό με τον Ιησού και να θεραπεύσετε ένα σωρό ασθένειες; Αν όχι, μάθετε το!

20 Απρ
2018

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Η έμφυτη ανασφάλεια του ανθρώπου είναι αυτή που τον οδηγεί στην αναζήτηση «απαντήσεων» σε υπαρξιακά θέματα που τον απασχολούν. Ένα αυτοαποκαλούμενο «κέντρο ολιστικής θεραπείας» στη Κηφισιά, με το όνομα HILARION Healing & Research, έρχεται να αναπληρώσει αυτό το κενό, προσφέροντας διαλογισμό με τον Ιησού, αλλά και «θεραπείες» σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως προκύπτει από την ανωτέρω ανακοίνωση, η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους. Αν δούμε όμως λίγο πιο προσεκτικά τι συμβαίνει με το εν λόγω «κέντρο ολιστικής θεραπείας», ίσως η εκδήλωση να μην είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται.

Το εν λόγω «κέντρο», φαίνεται να ακολουθεί τις διδαχές του «Ιλαρίωνα«, ενός «πεφωτισμένου» προσώπου, που αποτελεί μετενσάρκωση του Ιάμβλιχου, του Απόστολου Παύλου και του Αγίου Αντωνίου.

Ο Ιλαρίων βέβαια, δεν είναι δικό μας «φρούτο», αλλά μας έρχεται από το εξωτερικό και μεταξύ άλλων, παρουσιάζεται και ως θεραπευτής. Για να μας μεταδώσει τη γνώση του, θα πρέπει να αγοράσουμε το βιβλίο του«Ιλαρίων ο Θεραπευτής» που έχει γραφτεί από τη μυστικίστρια Elizabeth Clare Prophet(!)

Πίσω από όλα αυτά, κρύβεται το I AM Movement, ένα θεοσοφικό κίνημα που ιδρύθηκε στο Σικάγο στις αρχές της δεκαετίας του 1930 από τον Guy W. Ballard (1878-1939), και τη σύζυγό του Edna W. Ballard (1886-1971). Το όνομα του κινήματος είναι μια αναφορά της Βίβλου στην οποία ο Θεός απαντά στον Μωυσή, «είμαι αυτός που είμαι» (Έξοδος 3:14). Παρά τις νομικές δυσκολίες, το κίνημα ευδοκίμησε και ενέπνευσε μια σειρά μεταγενέστερων κινήσεων βασισμένων στις διδασκαλίες του.

Ο Ballard ισχυρίστηκε ότι το 1930, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο όρος Shasta (αδρανές ηφαίστειο στη βόρεια Καλιφόρνια), ήρθε σε επαφή με τον St. Germain (ο οποίος ήταν ο Κόμης του St. Germain, που κάθε άλλο παρά άγιος ήταν), έναν από τους Ascended Masters (Αναληφθέντες Δασκάλους) της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας. Έκτοτε, «έλαβε» πάνω από 3.000 μηνύματα. Πολλοί αποκρυφιστές πιστεύουν ότι αυτή η σειρά πνευματικών όντων καθοδηγεί το γενικό πεπρωμένο της ανθρωπότητας και μιλάει μέσω ανθρώπων αγγελιοφόρων. Η πρώτη σύγχρονη επαφή με τους Δασκάλους υποτίθεται ότι έγινε τον 19ο αιώνα από την Helena Blavatsky (1831-91), μια από τους ιδρυτές της Θεοσοφικής Εταιρείας.

Πρόκειται εν ολίγοις για μια νέα θρησκεία, που συνδυάζει χριστιανικά, αποκρυφιστικά και ανατολίτικης προελεύσεως μυστικιστικά στοιχεία. Η έδρα της βρίσκεται στις ΗΠΑ και η Church Universal and Triumphant, αποτελεί το μεγαλύτερο αριθμητικά εκκλησίασμα, στο οποίο η Elizabeth Claire Prophet, διετέλεσε επικεφαλής μέχρι το θάνατό της. Η «προφήτης», όπως είναι και το όνομά της, έκανε πολλές προβλέψεις για το τέλος του κόσμου, πυρηνικά ολοκαυτώματα και λοιπές καταστροφές κατά τις δεκαετίες του ’80 και ’90, αλλά όπως θα περίμενε κανείς, τίποτα από όλα αυτά δεν επαληθεύθηκε.

Οι δυο ιδρυτές του κινήματος, αυτοπαρουσιάζονταν ως ενσαρκωμένοι άγγελοι και σύμφωνα με άρθρο των LA Times, οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τη κίνησή τους, ήταν οι ίδιοι μέσω της συσσώρευσης χρημάτων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Το γεγονός πως η συγκεκριμένη «θρησκεία» γνώρισε άνθιση τη περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης των αρχών της δεκαετίας του ’30, οδηγεί σε παραλληλισμούς με την άνθιση ανάλογων προσπαθειών στην Ελλάδα του σήμερα που μαστίζεται από οικονομική δυσπραγία.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει

Η ανωτέρω παραδοχή, αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους μιας σύγχρονης κοινωνίας. To HILARION Healing & Research όμως, φαίνεται να μπαίνει σε ξένα «χωράφια», όταν προσφέρει διάφορες «εναλλακτικές θεραπείες», όπως κρυσταλλοθεραπείαμαγνητοθεραπείακρυσταλλοβελονισμόενεργονοητική θεραπείαρέικι κτλΚαμία από αυτές τις μεθόδους, δε φέρει επιστημονική τεκμηρίωση.

Από την ιστοσελίδα τους, αντιγράφουμε περιπτώσεις «θεραπειών»

Στο θεραπευτήριο Ιλαρίων έχουν καταγραφεί περιστατικά με απόλυτη επιτυχία,σας παραθέτουμε μερικά:

  • Κρίσεις Πανικου: μετά απο ενεργειακό καθαρισμό και ενδυνάμωση συγκεκριμένων περιοχών η ιαση ολοκληρώθηκε σε 1-2 θεραπείες και δεν επέστρεψαν ξανά.
  • Αγοραφοβία/ φόβος πτήσης και γενικές φοβίες : θεραπεύθηκαν σε 1 θεραπεία.
  • Αυτοκτονικές τάσεις ή επιθετική στάση σε άλλους: Θεραπεύθηκαν σε 1-4 θεραπείες
  • Αλλεργίες: σε 1-3 θεραπείες απομακρύνθηκε η βασική αιτία του λόγου αλλεργίας. Δεν επέστρεψαν ξανά.
  • Καρκινικοί όγκοι και κύστες σε μαστούς και μήτρα εξαφανίστηκαν τελείως ή έγινε απόπτωση σε 1-2 θεραπείες.
  • Επώδυνες μετακαρκινικές ακτινοβολημένες εστίες επανήλθαν στο φυσιολογικό σε 3-6 θεραπείες.
  • Ασθενής σε στάδιο απόρριψης μοσχεύματος νεφρού (χωρίς να έχει άλλο νεφρό) τελικό στάδιο, βελτιώθηκε και ζει φυσιολογικά με πολύ καλή λειτουργία του μοσχεύματος.
  • Καταχρήσεις (τσιγάρο, χασις, κοκαίνη ) διέκοψαν σε 1-6-10 θεραπείες ανάλογα τη περίπτωση.
  • Μυικά, τένοντες, οστά, δερματικά σε 2-8 θεραπείες, ανάλογα τη στάση του θεραπευόμενου.
  • Πένθος 1-3 θεραπείες αλλάζει η στάση και αντιμετώπιση της κατάστασης.
  • Προβλήματα γονιμότητας 1-4 θεραπείες (ανάλογα τη περίπτωση)

Κάπου εδώ τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα, διότι τα άτομα πίσω από το «θεραπευτήριο Ιλαρίων», διατυπώνουν επιθετικούς και ανυπόστατους ισχυρισμούς για θεραπείες σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Το HILARION Healing & Research, διαθέτει τουλάχιστον τρεις «θεραπευτές.»

  • Πρώτη στη σειρά, είναι η ιδρύτρια του «κέντρου», Μαλαματένια Καϊντατζή που όπως προκύπτει από το βιογραφικό της, δεν έχει τη παραμικρή ιατρική κατάρτιση. «Από το 2004 δίνει θεραπείες έχοντας φτάσει στον αριθμό περίπου 3000 θεραπειών…«, αναφέρει χαρακτηριστικά, κάτι που φυσικά είναι εξωφρενικό.
  • Ακολουθεί ο Αναστάσιος Τσίπηραςχειρουργός οδοντίατρος, που παράλληλα ασχολείται με τις ψευδοεπιστήμες της ομοιοπαθητικής, ενεργειακής θεραπείας, ενεργονοητικής θεραπείας, κρυσταλλοθεραπείας, κρυσταλλοβελονισμός και μαγνητοθεραπεία.
  • Τέλος, ο Γεώργιος Τσίπηρας, μαθηματικός και καθηγητής Αγγλικής, ασχολείται με τορέικι, ενεργονοητική θεραπεία, κρυσταλλοθεραπεία και μαγνητοθεραπεία. Εξυπακούεται πως επίσης δεν έχει τη παραμικρή ιατρική κατάρτιση.

Ουδείς εκ των προαναφερομένων δεν είναι σε θέση να προβαίνει σε ισχυρισμούς για θεραπείες σοβαρών ασθενειών, για τον απλούστατο λόγο πως δεν διαθέτουν το κατάλληλο επιστημονικό υπόβαθρο. Ισχυρισμοίόπως «…μπορεί να αποφευχθεί ένα χειρουργείο, να επουλωθεί ένα σπασμένο οστό ή να καθαριστεί το σώμα από έναν ιό, ένα μικρόβιο ή από μία εξάρτηση«, είναι απόλυτα παραπλανητικοί και δυνητικά επικίνδυνοι.

Το HILARION Healing & Research διοργανώνει συχνά μυστικιστικές εκδηλώσεις, κάποιες φορές έναντι διόλου ευκαταφρόνητου αντιτίμου.

Οι υποσχέσεις «θεραπείας» με αντιεπιστημονικούς μεθόδους όπως το ρέικι, έναντι αντιτίμου, είναι το λιγότερο σκανδαλώδεις.

Σύνοψη

Μπορεί στους περισσότερους να ακούγεται αστείο πως τη σήμερον ημέρα, υπάρχουν άνθρωποι που «διαλογίζονται» με τον Ιησού, ωστόσο οι αποκρυφιστικές αυτές πρακτικές, κρύβουν κάτι πολύ πιο σοβαρό που δεν είναι άλλο από την υπόσχεση «θεραπείας» (έναντι αντιτίμου) σε ανθρώπους που μπορεί να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Σίγουρα το να πιστεύει κάποιος σε μετενσαρκωμένους διδασκάλους δεν είναι κατακριτέο, όταν επιχειρείται όμως εμπόριο ελπίδας, τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά.

Fact-check for the sake of Democracy