Η μυστική καταγωγή των Ελλήνων είναι από τον Σείριο;

0

Είναι αλήθεια πως σύμφωνα με την πινακίδα του Ιδαλίου της Κύπρου, που αποκρυπτογραφήθηκε πρόσφατα με την μέθοδο Chandwick, οι Μόες – Ελλοί (Έλληνες) ήρθαν στην Γη από τον Σείριο;

ΨΕΥΔΕΣ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ

Στο pronews.gr πρόσφατα και στο hellas-now.comkontranews.grperiergaa.blogspot.com, aetos-apokalypsis.com, enneaetifotos.blogspot.com (πιθανή αρχική πηγή – 2010), κτλ διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Παρά τις μυθολογικές αναφορές, ο ισχυρισμός για την «καταγωγή των Ελλήνων από το Σείριο», βασίζεται αποκλειστικά στα υποτιθέμενα γραφόμενα της Πινακίδας του Ιδαλίου.

Σύμφωνα με τα άρθρα που παρουσιάζουμε, η Πινακίδα του Ιδαλίου φέρεται να αποκαλύπτει πως «οι Έλληνες ήρθαν στη Γη από το Σείριο με αρχηγό τους το Μίνωα και έφεραν τις τέχνες και τον πολιτισμό«. Αυτός ο ισχυρισμός κυκλοφορεί εδώ και περίπου δυο δεκαετίες, και μια σχετική ανάλυση – κατάρριψη του μύθου, δημοσιεύτηκε στο «αρχαιολατρικό» περιοδικό Διιπετές το 2002, από τον Βλάση Ρασσιά.

Οι δημιουργοί του μύθου, έπλασαν μια εντελώς φανταστική ιστορία γύρω από τα  υποτιθέμενα γραφόμενα της Πινακίδας του Ιδαλίου, την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη εδώ. Συγγραφέας των πλαστών γραφομενων, αναφέρεται ο «Καλλίμαχος Διογένους», όπως τη δημοσίευσε στο περιοδικό «Δαυλός», το οποίο έχει κατασκευάσει και δημοσιεύσει ουκ ολίγες φανταστικές ιστορίες για την καταγωγή των Ελλήνων. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων αναφέρει πως η πινακίδα γράφει:

«Σε ‘σένα θεέ Σείριε δέομαι. Συ πάντα σε υιό (από) πατέρα ρέεις εις τον ιδικό σου ναό, του Σειρίου του ασημένιου. Σε ‘σένα πρέπει μεγάλη δόξα, γιατί χάρη σε ‘σένα, Διογενή, ο ήλιος ρέει».

Απ όπου προκύπτει το (επίσης) αυθαίρετο συμπέρασμα πως:

«Από όλα τα παραπάνω συμπερασματικά προκύπτει ότι η Γη στα πανάρχαια χρόνια δέχθηκε την επίσκεψη (Αργοναυτών) πολιτισμένων όντων από το σύστημα του Σειρίου, που πρέπει να θεωρούνται (σύμφωνα με τον Πλούταρχο και την πινακίδα) πρόγονοι των Ελλήνων (Ιώνων, Ελλών, Πελασγών). Δημιούργησαν έναν υψηλό πολιτισμό, σ’ όλη την Γη, αλλά καθώς περιγράφει και ο Πλάτων στον «Τίμαιο» ξέσπασε πόλεμος μεταξύ Ελλήνων με αρχηγό τον Δία και Ατλάντων με αρχη¬γό τον Τυφώνα (Σεθ). Νίκησαν οι Έλληνες και γι’ αυτό δεν κατόρθωσαν οι Άτλαντες-Κρόνειοι να κυριαρχήσουν σ’ όλη την Γη. Με το πέρασμα των αιώνων και τους μετέπειτα πολέμους (ίσως και μετά από φυσικές καταστροφές), τα αρχεία κατεστράφησαν στην Ελλάδα, αλλά διεσώθησαν στην Αίγυπτο από τους εκεί Ιερείς

Τίποτα απ όλα τα ανωτέρω δεν ισχύει

Η ορειχάλκινη Πινακίδα του Ιδαλίου, είναι ένα πασίγνωστο αρχαιολογικό εύρημα, που χρονολογείται στην περίοδο 478-470 π.Χ. βρέθηκε από τον Δαλίτη γεωργό Χατζηγιωρκή, λίγο πριν το 1850, στο ιερό της Αθηνάς στη δυτική ακρόπολη της αρχαίας πόλης του Ιδαλίου. Με διαμεσολάβηση του καγκελαρίου του γαλλικού προξενείου στη Βηρυτό, Péretié, πωλήθηκε και κατέληξε στη συλλογή του Γάλλου Honoré d’ Albert, Duc de Luynes, την οποία δώρισε, το 1862, στο Τμήμα Νομισμάτων Μετάλλων και Αρχαιοτήτων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Θέμα της Επιγραφής είναι η σύναψη συμβολαίου εργασίας ανάμεσα στον βασιλιά και την πόλη του Ιδαλίου, από τη μια, και τους ιατρούς που κλήθηκαν να περιθάλψουν τους τραυματίες μιας μάχης, από την άλλη. Ο περιορισμός στην έκταση του παρόντος κειμένου επιβάλλει μια συνοπτική παρουσίαση των κυριότερων σημείων της Επιγραφής. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι από την ανακάλυψή της μέχρι και σήμερα μια σειρά μελετητών εξέδωσε και σχολίασε εκτενώς το κείμενό της, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά όχι μόνο στην ερμηνεία του, αλλά και στην εξέλιξη της έρευνας γύρω από το Κυπριακό Συλλαβάριο και την Ιστορία της Αρχαίας Κύπρου.

Αναλυτική επεξήγηση της περιγραφής και μετάφραση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες κατάγονται από τον Σείριο είναι αναληθής.