Ποιοι είμαστε
Αρχική Οι ΕΔ διεξήγαγαν άσκηση καταστολής διαδηλωτών “ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ”;FAKE NEWS

Οι ΕΔ διεξήγαγαν άσκηση καταστολής διαδηλωτών “ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ”;

29 Ιαν
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Βλέποντας η κυβέρνηση πως οι Έλληνες είναι σφόδρα θυμωμένοι με την εκχώρηση της Μακεδονίας και δεν σταματούν οι αντιδράσεις τους αποφάσισε να βάλει και τις ΕΔ σε ετοιμότητα προχωρώντας στην διεξαγωγή της άσκησης καταστολής πλήθους «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ»;

Στο pronews.gr, διαβάζουμε:

https://www.youtube.com/watch?v=ZFVV4-sWtyg

Είναι αλήθεια;

Το pronews.gr, δημοσίευσε στις 28/1/2019, ένα βίντεο που υποτίθεται πως δείχνει την πρόσφατη διεξαγωγή άσκησης “Καλλίμαχος”. Ένα χαρακτηριστικό screenshot είναι το παρακάτω:

Στην πραγματικότητα όμως, το βίντεο προέρχεται από την αληθινή άσκηση “Καλλίμαχος”, που έλαβε χώρα στις 4 Φεβρουαρίου 2011, και μπορείτε να δείτε εδώ.

Ανάλογη άσκηση, αλλά αυτή τη φορά με την ονομασία “ΤΑΛΩΣ-13”, έλαβε χώρα στις 17 Οκτωβρίου 2013.

Επιπλέον, επικοινωνήσαμε με το Γραφείο Τύπου του ΓΕΕΘΑ και μας διαβεβαίωσαν πως δεν υπήρξε διεξαγωγή άσκησης “Καλλίμαχος” πρόσφατα.

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως ο ισχυρισμός ότι “Βλέποντας η κυβέρνηση πως οι Έλληνες είναι σφόδρα θυμωμένοι με την εκχώρηση της Μακεδονίας και δεν σταματούν οι αντιδράσεις τους αποφάσισε να βάλει και τις ΕΔ σε ετοιμότητα προχωρώντας στην διεξαγωγή της άσκησης καταστολής πλήθους «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ»“, είναι ψευδής και καταρρίπτεται.

Διαβάστε επίσης

https://www.ellinikahoaxes.gr/2018/06/19/seebrig-fake-news/

Συντακτική ομάδα