Ποιοι είμαστε
Αρχική Οι Rothschilds βύθισαν τον Τιτανικό για να φτιάξουν την Fed;ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Οι Rothschilds βύθισαν τον Τιτανικό για να φτιάξουν την Fed;

17 Φεβ
2019

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 5 έτη.

Είναι αλήθεια πως οι Rothschilds βύθισαν τον Τιτανικό για να βγάλουν από τη μέση τρεις ανθρώπους που εναντιώνονταν στην δημιουργία της Federal Reserve, της γνωστής και ως Fed ή αλλιώς της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ;

Στο pentapostagma.gr, makeleio.gr, pronews.gr πρόσφατα και στο protothema.gr, huffingtonpost.gr, newsmoney.gr κτλ παλιότερα, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Η θεωρία συνωμοσίας πως οι Rothschilds βύθισαν τον Τιτανικό για να σκοτώσουν τους Benjamin Guggenheim, Isa Strauss (πραγματικό όνομα Isidor Straus), και David Astor, που “ήταν αντίθετοι στην ίδρυση της Fed,” άρχισε να γίνεται γνωστή από δημοσιεύματα του εξωτερικού τον Οκτώβριο του 2015, κατόπιν έγινε viral στους συνωμοσιολογικούς κύκλους, όπου ανακυκλώνεται μέχρι σήμερα, και στη συνέχεια έφτασε στη χώρα μας (όπου επίσης ανακυκλώνεται μέχρι σήμερα).

Η Washington Post, ερεύνησε τον ισχυρισμό, και επισημαίνει πως οι Astor, Guggenheim και Straus, δεν ήταν αντίθετοι στην δημιουργία της Fed. Ερευνώντας τις εφημερίδες της εποχής, δεν διαπιστώθηκε οι Astor και Guggenheim, να έχουν διατυπώσει ποτέ αντιρρήσεις, ενώ ο Strauss είχε καταγραφεί να μιλάει δημόσια υπέρ της ίδρυσης της Fed, με βάση τουλάχιστον 2 δημοσιεύσεις από τον Οκτώβριο του 1911, στους New York Times (δείτε εδώ και εδώ).

Επιπλέον, δύο μέλη της οικογένειας Rothschild επέβαιναν στον Τιτανικό. Ο Martin Rothschild που πνίγηκε, μαζί με την σύζυγό του Elizabeth Jane Ann Rothschild, που διασώθηκε.

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως ο ισχυρισμός περί βύθισης του Τιτανικού από τους Rothschilds, είναι μια ακόμη ανυπόστατη θεωρία συνωμοσίας.

Διαβάστε επίσης

https://www.ellinikahoaxes.gr/2017/01/12/rothchild-conspiracy-debunked/

Fact-check for the sake of Democracy